Milyen és kb. mennyi ruhára van szüksége egy 3 éves kisfiúnak őszre/télre?
Elsőre biztos fura a kérdés, de a kisfiú nem az enyém (nincs gyermekem), szeretnék segíteni egy családnak, akik nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerültek.
Jelenleg van elegendő ruha, de hamarosan jön a szezonváltás és legszükséges darabokat szeretném neki beszerezni, hogy erre ne legyen gondjuk. Most kezdi az óvodát.
Kedves anyukák, kérlek segítsetek, nektek több tapasztalatotok van.
Köszönöm!

válasza:

válasza:

válasza:Elég nehéz így ruhákat venni, mert a gyerekek igen eltérö méretüek, hiába veszel egy csomó mindent, ha nem lesz megfelelö a gyerekre.
Amit megtehetsz, hogy a szülökkel együtt vesztek meg mindent, ami szerintük kell, vagy egy kizárólag gyerekruhákra elkölthetö utalványt adsz nekik.

válasza:Az enyemnek sokra, mert egy kismalac, de ez szerintem minden gyereknel valtozo.
Polo, nadrag kb 15-20 db, pulcsi 10 db. Atmeneti kabat 2 db, esokabat 1, esonadrag 2 db, vekony overal 2 db, vastag overal 2 db. Az overalt persze felvalthatja a kabat+ telen sinadrag/ osszel esonadrag, de mindenkeppen kell egy plusz reteg kintre, ha mar hidegebb, esosebb az ido.
Nekunk azert van kinti ruhakbol tobb szett is, mert gyalog jarunk es sokszor delutanra nem szarad meg az, amibe reggel viszem, igy mindig van bent plusz opcio is, amiben haza tudom hozni.
Es persze a cipok: gumicsizma, benti szandi, tornacipo, sportcipo, magasszaru cipo, bakancs, ami ugy kelleni szokott.

válasza:Az én fiam négy éves. Van neki vagy 10 melegítő nadrág oviba, 6-7 otthonra, két három farmer, egy unneplosebb nadrág.
Polobol rengeteg van, van vagy 20-30 darab, ez az ovis, plusz ugyanennyi itthonra. Pulcsibol is van egy 10 oviba, 10 itthonra. Harisnya 5 darab, alsónemű 20 darab van, és sok zokni. Van vagy 30-40 pár biztos. Szvettere is van, négy darab, őszi kabát 2 téli kabát 2. Csizma 2, sportcipő 2, papucs 2.

válasza:pizsamat kihagytam, abból van neki 4 szett.

válasza:

válasza:

válasza:Melegítő nadrágból kell sok, mert az oviban napi kettő kell, mert kintre átveszik.
Ezen kívül hosszú ujjú felsők, bugyik, zoknik, melegítő felsőből kevesebb is elég. Vékony sapka, vékony sál.
Átmeneti vízálló kabát, eső csizma.
Kapcsolódó kérdések:
3 éves kisfiam nagyon sokat játszik vagyis játszana a 8 éves lányom babáival, amit persze a lányom nem nagyon “enged” neki. Szóval, úgy ahogy tud vele játszani, de az meg nyilván habos-babos rózsaszín. Anyósom kérdezte mit vegyen neki szülinapra, mondtam, hogy vegyen...
Néztem már kiket, sinsayt, kínait, piacon, eddig semmi. Pénteken megyek fel Pestre, megköszönöm ha addig tud valaki tippet adni.
3 éves és 2 hós, ritkán beszél mondatokban,sok szót ismer, de nem akarja őket kimondani.Halandzsázik sokat, nem beszélgetünk. Ha akar valamit egy szóban elintézi. Ha kérem hogy mondjon valamit nem hajlandó csak néha ha kedve van. Voltunk pszichológusnál; gyermek...
Sajnos le tapadt neki, nem olyan vészes, tud pisilni (a makkján csak félig tudom lehúzni) bocsi hogy így írom, a lényeget remélem lehet értelmezni. A háziorvosnak már lett jelezve 1honapja, írt is fel neki Ftorocort krémet, minden nap fürdés után használom neki, de nem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!