Dr Novák Hunor videójában bemutatott torna hány éves korig alkalmazható?

válasza:

válasza:

válasza:Az első 2 hozzászóló gondolom magasabb végzettséggel és széleskörűbb gyermekgyógyászati ismeretekkel rendelkezik, mint Novák dr Úr. 🤣
Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak, amennyiben 6 éves korig nem múlik el a fityma letapadás, gyermekorvoshoz kell fordulni. Krémet írnak fel elsősorban, hogy azt meddig kell alkalmazni (tornáztatással együtt) , az orvos dönti el.
Ha súlyos fitymaszűkület miatt a krém nem nyújt megoldást, akkor egy kisműtéttel oldják meg.

válasza:Kínos vagy sem, ő az első, aki érdemben foglalkozik a témával és akibe csak egy leplefingnyi empátia is szorult a saját gyereke iránt, az igyekszik elkerülni minden invazív beavatkozást, ha az amúgy boldogan elkerülhető. Ehhez nyilván az empátia mellett némi józan paraszti ész is kell, amivel a magyar társadalom egy része nem kimondottan büszkélkedhet (mint azt itt is láthatjuk).
Én is úgy emlékszem kérdező, hogy olyan 6-7 éves korig mehet, de hallgasd meg a videóit, biztos elmondja. Az én kisfiam 5 éves, mi úgy csináltuk, ahogy írta, nincs is semmi panasz ezzel kapcsolatban.
18 éves korig használható, de gyanítom, hogy afelett is működik valamelyest.
Kezdjük ott, hogy van a letapadás (ez normális élettani folyamat), és serdülőkor előtt tilos tépkedni. Nyugati orvoslás szerint nem nyúlnak hozzá 12 éves korig, de van ahol később sem, mert 99%-ban magától megoldódik. Ha meg mégem, amikor a gyerek rájön, hogy nem csak pisilésre való a micsoda, akkor megoldja magának fájdalommentesen... Hazánban rengeteg idióta orvos van, aki "feltépi" a letapadt fitymát hentes módjára, ezzel súlyos fizikális és pszichés sérülést kockáztatva.
És van a szűkület. Ezt lehet tornáztatni, és nagyon nagyrészt ezzel a többnyire fájdalommentes módszerrel megoldódik. Ha nem, akkor jöhet szteroidos krémezés. Az invazív technikákat amíg lehet el kell kerülni. Lelkileg is és fizikálisan is tudnak mellékhatások lenni.
A konzervatív módszerek itt történetesen jól szoktak működni, nem kell türelmetlennek lenni, és pláne nem kell marhákra hallgatni. Ha nem sikerül, akkor sem kell pánikolni, legrosszabb esetben serdülőkor után kell sebészeti beavatkozás. Nem kell siettetni, sem halálos állapot, bár itt mindenki a legostobább indokokkal rémítgeti a szülőt...

válasza:Nalunk nagyon bejott a tornája!:)
Szuper doki normalis kezelesekkel, tanacsokkal.
További kérdések:
Lányom erre kell vinnem, és nem tudom hogy ezt most fülön, orron vagy szájon keresztül csináljám
Sok kérdés van ezzel kapcsolatban mégsem találok olyat amire énis választ kaphatnék. Tehát Szombat hajnalban a gyerkőcöm belázasodott. Hétfő délelőttig lázas volt magas 40fokos láz nem tudtam csillapítani. Kórház lett belőle. Hétfő délután óta lázas nem volt. Kedden...
A kisfiam (14 hónapos)szombat hajnal óta lázas, ma kedd éjszaka van. A láza általában olyan hogy egyszer napközben és egyszer éjjel ilyen 38,5-39,5. A láz között jókedvű, játszik, eszik, iszik sokat és jön-megy a lakásban. Hétfőn és ma is voltunk orvosnál, ahol semmit...
10 hónapos kisfiam CK értéke az utóbbi hónapokban 250-350 között mozog, illetve Got/gpt emelkedése is van. Tapasztalt valaki ilyet ? Folyamatban vannak a kivizsgálások
A kisfiam már 6 napja nem kakilt, a gyerekorvos beküldött a kórházba, azt mondta itt majd "kikaparják" a kakit és kap beöntést. Milyen kezelés vár így rá?
Sziasztok, tudom megosztó kérdés de család alapítás előtt állok és a családba is van sérült gyermek a tesóm. Félek hogy tovább öröklődne ez a dolog. Azon is gondolkodtam hogy lehet mégse vállalnánk gyereket de nagyon szeretnénk. Ha mégis ilyen lenne akkor pedig...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!