Melyik probiotikum hatásos 2,5 éves gyereknek?
Antibiotikum után javasolták, elég gyakran fáj alapból a pocakja. Sajnos gyakran beteg, többször kapott már antibiotikumot.
Eddig nem csináltunk végig probiotikum kúrát. Orvos ajánlotta, hogy lehet nincs rendben a bélflóra, úgyhogy csináljak egy kúrát.

válasza:A kisfiamnak mindig Enterol 250mg port adok, ha gyomorpanaszai vannak (vagy nyaraláskor).
Ő imádja amúgy, "fincsó entejol"-nak hívja :D
(Én pont most csinálok egy kúrát, szerintem borzalmas, de csak örülök, hogy neki legalább ízlik :)

válasza:A lányom kb kihányja az enterolt,annyira rossz íze van.
Mi mindig normaflore-t használunk,az íztelen. Egy 30 darabokat kettesével beszed, az elég szokott lenni.
Gyakori hasfájáson pedig NEM fog segíteni a probiotikum,azt ki kell gaaztroenterológián vizsgáltatni!!
Köszönöm szépen.
Voltam vele gasztrosnál, ő is azt ajánlotta, mivel elég gyakran szedett antibiotikumot és nem volt probiotikum kúra, mivel nem volt hajlandó bevenni...

válasza:

válasza:Az emberi belcsatornaban kb 2000 különböző hasznos baktérium faj él.
A "probiotikumokkal" 1-15 fajt tudsz bevinni, gyártótól függően, feltéve, ha túlélik a gyomorsav fürdőt, ami részben azért van, hogy elpusztítsa a gyomorba került baktériumokat.
A "probiotikum kúra" az egyik legnagyobb átverés.
A belekbol kipusztult bakteriumok a saját vakbelbol (!) települnek újra.
Nem PRO-biotikumokat kell szedni (1-15 faj) hanem PRE-biotikumnak számító ételeket kell enni, ami táptalaja tud lenni a vakbelbol visszatelepulo 2000 fajnak.

válasza:

válasza:6
"Az enterol azért jó, mert védi a bélflórát az antibiotikumtól."
Ez nem igaz.
Az Enterolban a Sachsromyces boulardii nevű gomba szárított változata van.
Egy gombafaj mégis hogyan "védené" a bélflórat az antibiotikumoktol?

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nekünk a doki nem mondta de szerintem nem ártana.. melyiket vegyem?
Orvosunk azt mondta, hogy amelyiket gondoljuk, a gyógyszertárban sem voltak segítőkészek, mogorván annyit mondott a nő, hogy "amelyiket a szomszéd jónak találja".
Hiaba adnám az entrerolt az gyümölcsös nem eszi. Sehogy sem. Se vízbe ,se levesbe se kajaba! Teát egyébként sem iszik csak vizet. Van egyáltalán íztelen csepp vagy por?
Normaflorebol sok darab kell, hogy segitsen.
Hányós-hasmenéses vírusból kászálódik éppen szegénykém.Normaflore van itthon ,amíg ment a hasa minden nap adtam neki(4-ik napja).Itt olvastam,hogy van sokkal jobb is.Ti milyet szoktatok adni a kicsiknek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!