Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Melyik probiotikum hatásos...

Melyik probiotikum hatásos 2,5 éves gyereknek?

Figyelt kérdés

Antibiotikum után javasolták, elég gyakran fáj alapból a pocakja. Sajnos gyakran beteg, többször kapott már antibiotikumot.

Eddig nem csináltunk végig probiotikum kúrát. Orvos ajánlotta, hogy lehet nincs rendben a bélflóra, úgyhogy csináljak egy kúrát.

júl. 23. 00:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

A kisfiamnak mindig Enterol 250mg port adok, ha gyomorpanaszai vannak (vagy nyaraláskor).

Ő imádja amúgy, "fincsó entejol"-nak hívja :D

(Én pont most csinálok egy kúrát, szerintem borzalmas, de csak örülök, hogy neki legalább ízlik :)

júl. 23. 00:14
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

A lányom kb kihányja az enterolt,annyira rossz íze van.

Mi mindig normaflore-t használunk,az íztelen. Egy 30 darabokat kettesével beszed, az elég szokott lenni.

Gyakori hasfájáson pedig NEM fog segíteni a probiotikum,azt ki kell gaaztroenterológián vizsgáltatni!!

júl. 23. 00:48
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Voltam vele gasztrosnál, ő is azt ajánlotta, mivel elég gyakran szedett antibiotikumot és nem volt probiotikum kúra, mivel nem volt hajlandó bevenni...

júl. 23. 01:00
 4/12 anonim ***** válasza:
54%
Én a normaflore-t beleöntöttem kb 1 deci vízbe és simán megitta.
júl. 23. 02:49
 5/12 anonim ***** válasza:
51%

Az emberi belcsatornaban kb 2000 különböző hasznos baktérium faj él.

A "probiotikumokkal" 1-15 fajt tudsz bevinni, gyártótól függően, feltéve, ha túlélik a gyomorsav fürdőt, ami részben azért van, hogy elpusztítsa a gyomorba került baktériumokat.

A "probiotikum kúra" az egyik legnagyobb átverés.

A belekbol kipusztult bakteriumok a saját vakbelbol (!) települnek újra.

Nem PRO-biotikumokat kell szedni (1-15 faj) hanem PRE-biotikumnak számító ételeket kell enni, ami táptalaja tud lenni a vakbelbol visszatelepulo 2000 fajnak.

júl. 23. 07:44
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Az enterol azért jó, mert védi a bélflórát az antibiotikumtól. Eleve kellett volna adni neki minden alkalommal. Én gyümölcsvelőbe szoktam bekeverni nekik, és akkor elfogyasztják.
júl. 23. 08:29
 7/12 anonim ***** válasza:

6

"Az enterol azért jó, mert védi a bélflórát az antibiotikumtól."

Ez nem igaz.

Az Enterolban a Sachsromyces boulardii nevű gomba szárított változata van.

Egy gombafaj mégis hogyan "védené" a bélflórat az antibiotikumoktol?

júl. 23. 09:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy átveszi a "jó" baktériumok helyét a bélfalon, és megfelelő állapotban tartja a terepet, hogy az antibiotikum kúra után vissza tudjanak szaporodni a "jó" bacik.
júl. 23. 09:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hülyén fogalmaztam (próbaltam hétköznapi nyelven), de a lényege, hogy antibiotikum kúra alatt jobban jár az ember, ha szedi, mintha nem szedné. Nem kell felvilágosítanod, hogy mit tartalmaz az enterol, tudom jól :)
júl. 23. 09:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Progastro Kid, vagy Progastro Kis Junior. Most nem tudom melyik hány éves kortól adható azért írtam le mind a kettőt. Megmondom őszíntén nem a legolcsóbb kategória de ha neten rendelsz akkor kedvezőbb az ára, mint a patikában. Kolleganőm lánya belgyógyász, ő ajánlotta ezt, amikor a lányomnak nem volt bélflórája és egy kúra szépen helyrerakta. Én jó szívvel ajánlom. Vannak kisebb-nagyobb kiszerelések. Én a 30 tasakosat szoktam venni
júl. 23. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Antibiotikum mellé adtok probiotikumot másfél éves gyereknek?

Nekünk a doki nem mondta de szerintem nem ártana.. melyiket vegyem?

Melyik probiotikumot szokták nektek javasolni antibiotikum mellé 5 éves gyereknek?

Orvosunk azt mondta, hogy amelyiket gondoljuk, a gyógyszertárban sem voltak segítőkészek, mogorván annyit mondott a nő, hogy "amelyiket a szomszéd jónak találja".

Van olyan hasfogo, vagy probiotikum 20 hónapos gyereknek való ami natúr, íztelen?

Hiaba adnám az entrerolt az gyümölcsös nem eszi. Sehogy sem. Se vízbe ,se levesbe se kajaba! Teát egyébként sem iszik csak vizet. Van egyáltalán íztelen csepp vagy por?

Valamilyen jo probiotikumot tudnatok javasolni 4eves gyereknek?

Normaflorebol sok darab kell, hogy segitsen.

2,5 éves gyereknek milyen probiotikumot használtok?

Hányós-hasmenéses vírusból kászálódik éppen szegénykém.Normaflore van itthon ,amíg ment a hasa minden nap adtam neki(4-ik napja).Itt olvastam,hogy van sokkal jobb is.Ti milyet szoktatok adni a kicsiknek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!