Más gyerekorvosa is össze-vissza olt? Elvehetik tőlem a gy. Orvos miatt a gyereke (i) m?
A lányom 3. hónapot töltötte be. Már a második hónapos oltások sem voltak egyszerűek.
3× mentünk oltásra, mert a gy.orvos nem olt egybe. Ő tudja, biztos van valami rossz tapasztalat ezzel kapcsolatban, de nem értem, hogy miért nem lehet beadni a gyereknek egyszerre a kötelező oltásokat?!
Plusz ugye megkapta 2 hósan alányom az első Rotát.
Most megyünk majd 19-én az agyhártya gyulladásira (ajánlott), de a 3. hónapos kötelezőről eddig egy szót se szólt, hogy mikor óhajtja beadni a gyereknek.
Ő a második gyerkőcöm, az elsőnél máshol éltünk és ott egyben adtak be mindent. Azon kívül, hogy aznap estére belázasodott a nagyobbik, semmi baja nem lett. Pedig ő is megkapta a Rotát és az agyhártya gyulladásit.
A védőnőm meg totál ki van akadva és már engem "fenyeget" a gyermek védelmesekkel, hiába mondom neki, hogy én nem tagadom meg a gyermekemtől az oltásokat. Nyilván, ha nem akarnám, hogy oltogasák bármi ellen is, akkor az ajánlottakat sem adatnám be neki ..
A héten voltunk a védőnőnél és május 25-ig kaptunk határidőt, hogy a 3. havi kötelező oltást megkapja a lányom. Közölte, hogyha addig nem kapja meg, akkor lépéseket fog tenni. Rákérdeztem, hogy ez minket miben fog érinteni, erre közölte, hogy a gyámhatóság kijön hozzánk állapotfelmérésre és elindítják a gyermekelhelyezést.
Ezután fogtam a lányom, felöltöztettem és eljöttünk.
Tegnap felhívtam a területi védőnő vezetőt, de szabadságon van.
Nagyon mérges vagyok, ráadásul a védőnőt is le akarom mondani. Ne nekem mondja a magáét, hanem a gy.orvosnak. Nem rajtam múlik semmi sem! Mégis tőlem akarja elvetetni a gyereke(i)met .. azért ez már kicsit vicces!
"gyámhatóság kijön hozzánk állapotfelmérésre és elindítják a gyermekelhelyezést. "
Ez nem igaz,és nem így működik,mond meg neki,hogy ne fenyegessen.Ismerősömnek 3 éves a gyereke,és nem oltatta be,semmilyen oltást nem kapott.Igaz,hogy az ő ügye már bíróságon van,de fel fogják menteni,szabálysértés,nem több.Megkérdeztem tőle,a maximum ami történik,hogy kapsz egy felszólítást,hogy oltasd be.Te meg beoltatod,hiszen egyébként sem áll szándékodban ezt megtagadni.De elvenni tőled emiatt,hidd el senki nem fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!