Bölcsiben, 2 éves kor alatt, hogy kezelik a csúnya beszédet?

válasza:20, erről van valami statisztikád?
Nálunk 1-2 évesen megy a legtöbb gyerek bölcsibe.

válasza:

válasza:#18! Azért ennyire még nem vagyok szenilis.😂 Volt egy-két ismerősöm, akié 2 éves kora után se beszélt, max. pár szót tudott és már rendesen pánikoltak a szülők. Mindenki más meg úgy nézett rájuk, mint egy ufóra. Egyáltalán nem az volt az általános.
Ami a kort illeti, szerintem legtöbben 2 évesen adják be, amikor lejár a GYED. Hiába lehet hivatalosan 20hetes kortól, azért az nagyon ritka. Az óvoda viszont csak onnan kötelező, amelyik nevelési évben betölti a négyet, ezért vannak még 3 év fölöttiek, akik ott maradtak. Ahova én szeretném, ott jelenleg tuti, nincs 1 év alatti, de szerintem másfél alatti se. Az enyém nyári, szeptemberre épp csak betölti a kettőt és a legkisebbekhez akarják rakni! Szóval valóban inkább 2 fölöttiek járnak.

válasza:Amúgy honnan hallja? Valószínűleg amikor leejtettél egy poharat, mondtad, hogy na f*sza. Na innen. Legalábbis nálunk innen, kb az első szava ez volt a fiamnak. A gyerek másol, utánoz. Ha teljesen leszoksz a csúnya beszédről, akkeo is fog szavakat ismételni, hanem más családtagtól, a boltban, a buszon hallja. Ha majd elég érett lesz elmagyarázhatod, hogy ezek nem szép szavak. Egy két évesnek nem fogod tudni, ahogy írtad valamelyik válaszodban, kezelni sem nagyon tudod. Ez is normális, ez egy nehéz időszak.
Nyugi, nem fognak szappannal nekiesni, mint anno nekem az oviban. Ők is emberek. Neked fognak szólni, ők nem reagálnak ezekete a szavakra, figyelmen kívül hagyják.

válasza:Én bevallom, nagyon mocskos szájú tudok lenni, ha felbosszant valami. A lányom pedig mindent ismétel, amit mondok. Egyszer hallottam tőle a "f*szom" szót, nem reagáltam rá. Azóta a káromkodásaim kicseréltem gyerekbarát verzióra pl: a betyár mindenségit, kutya fáját stb. Elfelejtette a csúnya szót, mivel azóta nem hallotta, akkor nem kerítettem neki nagy feneket.
Bölcsisek nem hiszem, hogy így beszélnek egymás között. Sokszor nem is teljesen érthető(másoknak), hogy mit mondanak. Ne izgulj ezen.

válasza:Fu hat azert a bolcsisek igenis tudnak alkotni, ha karomkodasrol van szo :D
Elso elmenyem ezzel kapcsolatban az, amikor anno a fiamat vittem hordozos klubba, ami a helyi bolcsiben volt megtartva (csak egy ures teremben) akkor pont hallottam, ahogy ket kislany kiabal egymassal es kurv.a anyazik az udvaron😆
Azert a bolcsis korosztaly nagyon vegyes, vannak ott nagyobbak is, nem csak kicsik. A fiam csoportjaban is mar mindenki 3 ev koruli, szeptemberben mennek oviba. Es beszelnek, igen 😄 Amelyik gyerek beszel, az karomkodni is tud, ha hajlamos ra.

válasza:

válasza:

válasza:Dolgoztam bölcsiben. Még 3 éves se volt a kislány, de már mondogatta: hülye f@sz. 😂
Mi rászóltunk, annál többet nem tehettünk. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!