Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék » Hány éves kortól lehet bölcsib...

Hány éves kortól lehet bölcsibe vinni a kicsit ha muszáj lenne vissza állni dolgozni ?

Figyelt kérdés
1.5 éves kicsiről lenne szó. Vissza kellene álljak dolgozni
júl. 30. 14:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"-stabilan ülni (mert a bölcsiben háttámla nélküli sámlin ülnek)"

Sosem ültek samlin. Rendes támlás kisszékek voltak meg a szőnyegen ültek, parnak között.

"-stabilan járni (mert járnak sétálni és az udvaron sem fogják ölbe fogni)"

Nálunk k nem jártak sétálni, a csecsemő meg kinti jarokaban volt, vagy a gondozono oleben

"-egyedül kanalazni (mert sokan vannak és nincs kapacitás egyesével etetni őket)'

Aki nem tud egyedül enni, azt megetetik. A csecsemőt cumisuvegbol is.

"legalább minimális beszédértés legyen (gyere, kérem, ülj le, stb alap kifejezéseket értse meg)"

Ez sem feltétel.

"sok bölcsibe nem engedik bevinni a cumisüveget, szóval ha valaki napközben még nagyon tejes/tápszeres az gond lehet"

De, a cumisuveg bemenet, a tápszert a bölcsőde biztosítja ugyanúgy, mint a többi gyerek étkezését. Élelmiszert, elkészített tápszert nem lehet bevinni

"-ezen kívül még az alvás szokott sarkalatos pont lenni."

A bolcsisek nagy részét el tudják altatni a gondozonok.

júl. 30. 20:44
 12/16 anonim ***** válasza:
84%

9-es, egyik sem feltetele a bolcsinek 🙂

Nyilvanvaloan ulni nem tudo babak nem ulnek a kisszeken. Nalunk valoban az a hattamla nelkuli samliszeru ize van, de az ul ra, aki tud :D Nem gyerekkinzo tabor, bolcsode.

Olben, kezben etetik oket, attol fugg, hogy mit esznek. Amig nem jarnak, csoport osszeteteletol fuggoen hasznalnak jarokat kint is bent is/ hagyjak szabadon is kuszni-maszni, de nyilvan ha sok a nagyobb gyerek, akiktol meg kell “vedeni”, nehogy veletlen baleset legyen, tobbet vannak a jarokaban. Ami mondjuk nalunk speciel eleg nagy, nem egy picike valami, de ez is gondolom eltero.

Es egyebkent sokat vannak kezben is, ha sirnak, felveszik oket es stb stb. Aki meg 2-3x alszik napkozben, azt is biztositjak. Persze a bolcsi nem otthon van, megoszlik a figyelem a gyerekek kozott ezert, de igyekeznek minden igenyt kielegiteni. Es mellesleg szigoru szabalyok is vannak a kulonbozo eletkoru gyerekek gondozasara, amit be is kell tartani.

júl. 30. 21:01
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Én veled vagyok, 9 felpontoztalak.
júl. 30. 21:41
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
9-es: nem tudom, ENNYI hülyeséget honnan szedsz, de amiket írsz, azok nem igazak, nem elvárás egyik sem.
júl. 30. 21:53
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

#9 nekem kicsivel két éves kora előtt megy bölcsibe a gyerek, így jópár pontot megkérdeztünk. Ez nem teljesen így van...

1. Stabil ülés: ez nem került szóba

2. Stabil járás: ilyen feltétel nincs

3. Egyedül kanalazni: ezt külön kiemelték hogy gyakori tévhit, de van akit eleinte etetnek egy másik kanállal, nem baj. Amúgy nem szokott sokáig így maradni merthogy utánozzák egymást.

4. Legalább minimális beszédértés legyen: nem emelték ki, de azt mondták hogy nem kell félni a parancsok be nem tartásától mert a csorda szellem miatt amúgy együtt mozog a csoport nagyrésze.

5. Cumisüveg: korfüggő. A mi csoportunkba a beszoktatás alatt még lehet tápszer de később a napközbenit elveszik, a kisebb csoportban vagy az SNIs csoportban ennyi sincs. Tény hogy kérték hogy a napközbeni szopizásról mi szoktassuk le lehetőleg mert szoptatós dajka híján azt ők kis változásokkal nem tudják megtenni, és hát azért fájdalmas a gyereknek ha egyszerre veszik el a megszokott környezetét és a szoptatást.

6. Az alvás ilyen módon nem sarkalatos nálunk. Ha nem szoptatva alszik a gyerek akkor elkezdik úgy altatni ahogy anya otthon altatta és apró lépésekkel jutnak el oda, hogy a számukra megfelelő módon aludjon el pl csak simogatásra vagy érintésre. Illetve azt mondták hogy ehhez némileg több idő kell az első altatást általában kérik hogy anyuka/apuka csinálja bent amikor már van egy kis bizalom a hellyel. Nekem azt mondták hogy egy év feletti gyermeknél nem szokott ezzel gond lenni, van aki korábban van aki később el tud aludni. Az normális hogy eleinte nehezebben alszik el akkor kicsit pihentetik és utána csendes játék engedélyezett. Szó szerint azt mondta a bölcsis néni hogy rengeteg gyerekkel találkoznak a karrierjük alatt és így hozzászoktak hogy melyik gyerekhez hogyan álljanak hozzá, nem az én gyerekem lesz az egyetlen kontakt alvó.

Tőlünk azt kérték hogy a napközbeni szopizásról mi válasszuk le illetve (de ez nem feltétel) igyekezzünk közelebb hozni a gyerek és a bölcsi napirendjét mert akkor elvileg könnyebb a beszoktatás, de ezek tanácsok nem kötelezettségek.

júl. 31. 06:18
 16/16 anonim ***** válasza:
87%

Ha icipicit gondolkodna a 9. valaszado, nem írna ekkora baromságokat.

20 hetes kortól vehetik fel a gyerekeket. Az kb 5 hónapos. Átlag 5 hónapos nem ül, nem kanalaz, nem jár, nem beszél

júl. 31. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kisgyermekes szülőt bármikor beoszthat a munkáltatója dolgozni függetlenül attól hogy a picit bölcsibe kell vinni vagy bármi?

multi cégről beszélünk jelen esetben, ahol a párom kasszás és beírták 8 órás kezdéssel... hogy akkorra bent legyen a 2 èves gyermekünket 6:40-kor beadta a bölcsibe. Ez a gyermeknek szerintem így nem jó... Mit lehet tenni ezesetben?

Más hogyan oldja meg azt, hogy ha visszamegy dolgozni a gyereket vinné, elkezdte már vinni bölcsibe és állandóan beteg a gyerek?

Igaz még a szabimat töltöm, de ha így haladunk akkor ki fogok csúszni a szabi időből mire beszokik a gyerek egyántalán, de ha utána lesz beteg akkor még meg sem melegedtem jöhetek vele táppénzre. Ráadásul gyes mellett csak minimálbér után kapok csak táppénzt, ami nem...

Ha nagyon muszáj visszamennem dolgozni szülés után kb fél évvel, lehet bölcsibe vinni a picit?

Nincs más választásom, még így sem biztos hogy megmarad a munkahelyem, van aki ilyen dolgokon idegeskedik?

Debrecenben hány órától lehet bölcsibe vinni a piciket?

Nekem fél héttől kell dolgoznom szeptembertől.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!