Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Bölcsődék

A kérdés
Macsek21 nevű felhasználó kérdése:

Szerintetek van olyan kétéves, aki képtelen beszokni a bölcsibe? Volt valaki hasonló helyzetben?

Két hete kezdtük a beszoktatást, de a benti ebédeltetésig nem jutottunk el, egész délelőtt folyamatosan sírt, végkimerülésig. Elkezdett dadogni és álmában pánikolva keres, gyakran fel is ébred sírva. Tisztában vagyok vele, hogy senkinek sem egyszerű, csak kicsit aggódom, hogy neki ez nem fog menni. Jövőhét csütörtökön megyek dolgozni, akkor jár le a szabim. Fogalmam sincs, mit tegyek...

Keress kérdéseket hasonló témákban: bölcsőde, 2 éves, beszoktatás eredménytelen

 2016. aug. 31. 16:09  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Szülőin nálunk a bölcsiben azt mondták, hogy mindegyik beszokik egyszer. Előbb vagy utóbb.

:( Én is félek amúgy... 3 hét és lányom is megy bölcsibe. :SA válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont 2016. aug. 31. 16:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
gondozónő vagyok. van olyan gyerek aki nem szokik be, bár ritka szerencsére. mondjuk azt nem tudom miért vígasztal ez téged. inkább olvasgass utána, sokat tudsz te is segíteni neki praktikákkal, hozzáállással, érzelmekkel, ezekről olvasgass :)

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont 2016. aug. 31. 16:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Van olyan gyerek. Ha ez így marad ki kell venned a bölcsiből, még nem elég érett rá.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont 2016. aug. 31. 16:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Olvasgattam sokat, előre fel is készítettem, sokat beszélgetünk, bátorítom, dícsérem, bölcsis szerepjátékozunk, érzelmileg stabilnak tudom magam mondani, nem látott elgyengülni, és belül sem voltam az, sem elköszönéskor, sem megérkezéskor. A bibi az, hogy sosem voltam távol tőle, nem aludt nagyinál, rokonnál, apukája csak hétvégente van itthon, mindenhová vinnem kellett magammal, nagyon anyás. Rajtam kívül senki nem etette, pelenkázta, altatta, 2 év alatt az apja is max 5-ször... Minden praktikát kipróbálok és nem is adom fel. Nem vígasztalásból kérdeztem, csak kíváncsi vagyok, valaki járt-e így, mennyire lehet feszegetni a gyerek lelki és érzelmi tűrőképességét. Engem pl. nem tudtak beszoktatni, nem voltam felkészülve rá, csak akkor ugye más volt minden. Igyekszünk beszokni, a muszáj nagy úr...

# 4/15Időpont 2016. aug. 31. 16:39 Privát üzenet

Az hogy sose volt mással,nem jelenti azt,hogy nehéz a beszokás. Lányom se volt soha senkivel,mégis imádta a bölcsit első naptól.

Sajnos a muszáj nagy úr,sokat nem tudsz tenni.A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/15Időpont 2016. aug. 31. 16:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A leírtak alapján eléggé megviseli szegényt.

Mi a fiunkat családi napközibe akartuk beszoktatni, csak két délelőttre. Nekem ennél sokkal kevesebb is elég volt, hogy kivegyem, igaz, megtehettem. De egész biztos átgondolnám, hogy tényleg ennyire muszáj-e a muszáj.

Ha igen, gyerekpszichológust kérdeznék, hogy hogyan lehet könnyebbé tenni, hátha van ötlete a felsoroltakon kívül.

Egyébként az itteni bölcsiben volt olyan gyerek, akihez mentőt kellett hívni, annyira begörcsölt miatta, orvosi tanácsra megoldották a szülők, hogy mégis otthon maradhasson. Szóval igen, van olyan gyerek, aki nem szokik be, vagy túl nagy törést okoz neki.A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/15Időpont 2016. aug. 31. 23:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Tény, hogy nagyon megviseli. Csak sajnos nem tehetem meg, hogy maradjak vele itthon, muszáj dolgoznom. És itthon sem tudom kire hagyni. Egyébként imádja a bölcsit, reggelente alig várja, hogy beérjünk. Első naptól rögtön levált rólam és ment játszani, a ma napig is (még - tehát még ez is változhat rossz irányba). Akkor kezdődik a baj, ha eltűnök. És ez most már ugye reggeltől 11-ig tart. Ezt végigsírja, kétségbe van esve. Gondolom, sőt, tudom, hogy szinte minden gyerek sír ilyenkor. Csak a mellette jelentkező egyéb dolgoktól tartok. Félek, több kárt okozok benne ezzel az egész bölcsi-témával, mint hasznot. Valahogy megoldom, igyekszem a számára legmegfelőbb utat megtalálni, csak eddig még nagyon nem tudom, mit tegyek.

Mindenesetre köszönöm!

Egyébként én is úgy gondolom, hogy van gyerek, aki nem tud beszokni. Ez nem csak gyerek kérdése: helyzet, köződés, környezet, meg sok más együttes hatása. Lehet nem sokat számít, hogy nem aludt másnál, de az erős anyai kötődés, az, hogy senki más nincs igazán neki, hogy minden cselekvést hozzám köt, az, hogy végletes személyiség, hogy intenzíven éli meg a pozitív és negatív ingereket, meg sok más együtt azt eredményezheti, nem biztos, hogy megérett a leválásra. Majd kiderül 1-2 hét alatt, merre változik nála a dolog.

Gondtam már szakember segítségére, ha ez a két nap hasonló vagy rosszabb lesz, biztosan kikérem gyerekpszichológus véleményét. Köszönöm mégegyszer a válaszokat! :)# 7/15Időpont 2016. szept. 1. 01:38 Privát üzenet
Mint írtam már egyszer,nem sir minden gyerek a közösségben és nem azért,mert nem kötődik az anyjához. Minden gyerek más mentalitás... Ennyi az oka csak,a kötődésnek nem sok köze hozzá. Én lányom nagyon értelmes,tudta hogy megyek érte mindig. Igaz ő beszélni is tudott már 21hónaposan. Mondod neki mikor viszed,hogy anya lassan megy a boltba és siet érted,addig játsz sokat xy nénivel? Vagy mit mondasz neki? Többször kell neki mondani,hogy lassan mész és sietsz hozzá vissza. Ha beszél,kérdezd meg mit hozz neki,mit szeretne csinálni utána. Ne sajnáld,hanem csak boldogan beszélgess vele. Be fog szokni,de ő is érzi ám ha halálra aggódód magad.

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont 2016. szept. 1. 06:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bocsi h ezt írom, de valószínű még bölcsi előtt jobban szoktatnod kellett volna más emberekhez. Az, hogy azt írod h 2 év alatt mindig csak te voltál vele, mindig csak te pelusoztad, altattad, az elég extrém helyzet. Nem csoda hogy elég anyás. Legalább mamához vagy valaki máshoz jobban kellett volna szoktatnod, néha ott altatni, mert így ezek után elhiszem h ez nagyon nagy sokk a gyereknek, annyi idegen között.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/15Időpont 2016. szept. 1. 08:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Kedves 6:01-es válaszoló! Igazad van, nem sír minden gyerek, és valóban nem csak a kötődés az oka. Sok más közrejátszik abban, hogyan viselik az elválást. De alkotóeleme az oknak.

Kislányom is elég értelmes, sokak szerint túlságosan is. 10hónaposan kezdett el beszélni, másfél évesen 80 szavas szókincse volt, tudta, mikor van reggel, este, már akkor sokmindent elmlndott. Mára 4 szavas mondatokban beszél, így sokat tudunk beszélgetni. Szoktam mondani neki, hogy elhoztam a bölcsibe, hogy játszon, ne unatkozzon addig, míg én boltba megyek meg postára. Mondom mindig, hogy az óvónénik azért vannak, hogy vigyázzanak rá, mint én, és szeretik őt. Puszit is kap tőlük. Reggelente ő mondja, hogy megyünk bölcsibe, szeret járni, várják a gyerekek,délután elmondja, hogy sokat sírt, az óvónéni próbálta vígasztalni, hogy nemsokára jövök, aztán anya tényleg jött. Szeret ott lenni, várja, hogymenjünk, csakazt nem szereti, hogy elmegyek, mert hiányzik neki, anya nélkül nem szereti a bölcsit. Ezt mind ő mondja el. Ma azt is elmondta, hogy azt mondta neki a másik óvónéni, hogy ő nem is tud beszélni, és ezért is sírt ma. Elmesél minden apróságot. Ma hosszan elbeszélgettünk a gondozóval (óvónéni), és ő úgy látja, hogy nem való neki a közeg. Nem érdeklik a szabadtéri szabad játékok, és a gyerekek sem. Nem vonja el az anyahiányról semmi a figyelmét. Ez mind igaz, játszótéren sem a korabeliekkel játszik, nwmtud velük mit kezdeni. A nagyobbakhoz húz, mert nagymozgású játékokat, szerepjátékokat tud velük játszani. Ezek kötik le. Meg az éneklés, mondókázás, kézműves foglalkozások. A szabadtéri játékok csak rövidtávon. Pl imádja a labdát, de nem focizik vagy dobálja vele senki. A társas és önálló játékokat egyformán szereti, csak nem így. Abban maradtunk, hogy még próbálkozunk, de ha beszokik, akkor sokára és már most eléggé megtöri ez az egész...az a baj, hogy legszívesebben nem vinném, de az állásomat veszteném, ha otthon maradnék vele.# 10/15Időpont 2016. szept. 1. 16:53 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Amióta terhes vagyok azóta küzdök székrekedéssel és sajnos vérzést is tapasztalok sokszor a székrekedés végén. Mit lehet ez ellen tenni? Másnak is volt hasonló tünete?
Szerintetek bejön, amit a doki jósolt? Volt vkinek hasonló élménye?
S. O. S lehetek terhes, vagy volt mar vki hasonlo helyzerben?
Édesség zabálás szülés óta. Mitől van ez? Volt valaki hasonló helyzetben?
2 és fél éves gyerekem felvették a bölcsibe de közben tegnap visszamondták. Nem tudom mi legyen a következő lépésem. Volt már valaki hasonló cipőben?
Volt már valaki hasonló helyzetben?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések a Bölcsődék rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!