Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerbia. Erős alkoholista...

Szerbia. Erős alkoholista szülők,rendezetlen,áram nélküli, szeméttel teli ház,. Ilyen esetbe elveszik a gyereket? Többi lent

Figyelt kérdés

Nővérem fia lassan 14 éves,és ilyen körülmények között él, nem jár iskolába,sokszor nincs mit enniük.

Mi dolgozunk a férjemmel,és arra gondoltunk,hogy magunkhoz vesszük.

Gyámügy sajnos eddig semmit sem tett,pedig tudják milyen a helyzet,nem vártam tőlük sokat,mert én is gyámügyi gyerek voltam,és semmit sem tettek mikor naģy volt a baj.

De most hozzájuk kell forduljak,szerintetek ilyen helyzetbe,ha a gyerek is akarja,elveszik a gyereket? Vagy bíróság és ilyen macerás dolgok is kellenek? Nem tudom mennyit számít,saját házunk van,és van egy 3 éves gyerekünk. Én 24 férjem 26

Üdv#Gyámügy #alkoholista szülők #rossz körülmény #Gyerek kiemelése a családból #Nincs áram a házba #Nem jár rendszeresen iskolába
2021. jan. 25. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg igen, kellene, hogy intézkedjenek, DE nem ismerem a Szerb gyermekvédelmet.
2021. jan. 25. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, hogy ott hogy megy, helyi hivataltól kellene utána érdeklődni, nem anonim fórumon. Bár lehet, hogy pont hasonló esetbe botoltok, de nem valószínű... Egyáltalán ti is szerb állampolgárok vagytok ottani lakhellyel? Mert biztos az sem mindegy.

A helyedben először mindenképp a szülőkkel próbálnék egyezkedni, lehet, simán örülnek, ha lepasszolhatják nektek, akkor lehetnétek a gyámjai, azaz nálatok lakna, és minden ügyében intézkedhettek, de nem fog utánatok örökölni (hacsak nem rendelkeztek így), mert nem lesz a gyereketek. Itthoni szabályokból kiindulva erőszakkal elvetetni a szülőktől és utána örökbe fogadni jóval macerásabb, hiszen ha el is veszik, nem biztos, hogy örökre vagy titeket alkalmasnak találnak. Ráadásul ti elég fiatalok vagytok egy 14 éveshez, itthon ennek is vannak szabályai, mennyivel kell idősebbnek lenni a gyereknél az örökbefogadóknak illetve elvileg csak a saját gyereknél kisebbet lehet - bár lehet, hogy családba fogadásnál tesznek kivételt.

Szóval mindenképp a szülőket próbálnám meggyőzni a helyetekben, és a helyi hatóságokat megkérdezni a helyi szabályozásról.

2021. jan. 25. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Nem ismerem a szerb rendszert, de a magyarországit viszont elég jól, hiszen ebben dolgozom. Itthon három verzió lenne arra, hogy magatokhoz vegyétek a gyermeket. Az első az örökbefogadás, amelyhez a szülők lemondása kell és esetetekben kizárt, mert az itthoni szabályok szerint nincs meg a minimum korkülönbség köztetek és a gyermek között. A második verzió a családbafogadás, amikor a szülők kérelmére és a ti vállalásotokra ti lesztek a gyermek gyámjai. Erre valóban az lehet a jó út, hogy beszéltek a szülőkkel és ők belemennek, hogy ti legyetek a gyermek gyámjai. A harmadik út itthon az, ha a gyámügyi hatóság hivatalból ideiglenes hatállyal elhelyezi a gyermeket arra alkalmas és azt vállaló harmadik személynél. Ezt követően pedig pert indít a bíróságon a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban. Ebben az esetben minden rosszindulat nélkül azt tudom mondani, hogy a legritkább esetben helyezünk el olyan embernél gyereket, aki a kérdésfeltevés stílusában jelentkezik èrte. Az ilyen esetekben a legtöbbször kiderül, hogy valami egészen más áll a háttérben, mint a segítő szándék. Sokszor a körülmények sem pont olyanok, mint amilyennek azt a gyermeket befogadni szándékozó lefesti. Természetesen, ha valós a jelzés/bejelentés és szükséges az ideiglenes hatályú elhelyezés, akkor megtörténhet az elhelyezés harmadik személynél, ennek azonban nem csak ingatlannal és anyagiakkal kapcsolatos feltételei vannak. Nagyon fontos szempont például, hogy a személy, akinél a gyermeket elhelyezzük, előreláthatólag fogja-e engedni, segíteni a vér szerinti szülőkkel való kapcsolattartást.
2021. jan. 25. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanmár, szerb rendszer, ez egyáltalán nem kirívó náluk, viszont ideiglenesen biztos belemenne a nővéred, hogy nálatok legyen a fiú.
2021. jan. 25. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
100%
Őszintén remélem hogy elveszik
2021. febr. 10. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!