Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én gondolom úgy, hogy a...

Csak én gondolom úgy, hogy a gyerekvállalást tesztekhez kéne kötni, mint pl. az örökbefogadást is, ugyanis sok olyan ember szaporodik akinek nem kéne?

Figyelt kérdés
Bővebben: gyermekmentes vagyok. 20 éves nő. Igen, màr most tudom, hogy soha nem akarok gyereket, nem hiszem hogy ez meg fog változni. Nem érzem magam sz*r embernek emiatt. Nem szólok bele más szaporodásába, hiszen tudom sok értékes ember van akik nagyon jó szülők, hasznos értékeket visznek tovább a gyerekeikben. Viszont tele van a világ olyan emberekkel, akiknek egy növényt nem adnék, és sajnos ők vállalják a legtöbb gyereket. Alapból a sok gyerekes családokkal sem értek egyet, hiszen figyelembe kéne vennünk a bolygónk és a természet pusztítását. Tudom hogy a túlnépesedés elsősorban nem Európában van hanem Afrikában, meg az Ázsiai országokban, de sajnos a túlnépesedés okozta problemák ugyanúgy érintenek minket is globálisan és a megszülető gyerekeket. Föleg hogy sajnos a legtöbb ember sza*ik bele abba mi van körülötte, és úgy gondolja mivel ember ő felsőbbrendű ő intelligensebb és mindent megtehet. A lényeg; gyereket vállalni ma már szerintem nem erény hanem a legtöbb esetben felesleges emberek létrehozása - mivel, az emberek idióták, rossz értékrendet közvetítenek, pl rasszizmus szexizmus homofóbia , csak példákat mondtam. Nem lenne semmi baj a gyerekvállalással ha értelmes és értékes emberek csinálnák csak, és akkor valószinü nem is lennénk 7 milliárdan hanem csak 1 milliárdan, de ugye nem ez van. Vélemenyetek?

2021. márc. 24. 18:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem se lenne butaság. Nem kell messzire menni, itt a CSOK, a babaváró, ami miatt rengetegen szülnek hamar hamar, minél többet. A romáknál a segélyek, amiért megéri potyogtatni, mintha muszáj lenne. 20 év múlva meg csodálkozik az ember, hogy miért van annyi retardált, közben meg ezek az emberek nem tehetnek róla, hogy ilyen ostoba szüleik voltak.
2021. márc. 24. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
92%

Nyilván nem lenne rossz, ha a debilek nem szaporodnának, de ezt mégis hogy valósítanád meg?

Kötelező abortusz? Kötelező elkötés?:D Nyilván nem kivitelezhető a dolog.

2021. márc. 24. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
94%

Ez elvben nagyon szépen hallatszik, de hogy akarnád a valóságban kivitelezni? Minden gondolkodni tudó embernek egyértelmü, hogy ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen.


1. Ahhoz, hogy valaki terhes legyen, csak védekzés nélkül kell szexelnie, a szexet meg nem lehet betiltani.

2. Aki nem alkalmas a gyerekre szerinted, azzal mi legyen? Egy teszt élete végéig, vagy pár évenként lehet úhra tesztelni?

3. Aki terhes lett és nem teljesíti a tesztet, azt abortuszra kényszeríted?

4. Az engedély nélkül született gyerekeket megölöd? Vagy mit csinálsz velük?


Meg még egy, van sok olyan ember, aki amikor a terhesség kiderült, nem volt alkalmas gyereknevelésre, de mire meglett a gyerek, szépen felnött a feladathoz!Öket melyik kategóriába sorolod?


Másrészt sok olyan pár van, aki örökbefogadott gyereket, minden teszten ragyogó eredményekkel átmentek és utána a gyerekkel nem boldogulnak, bántalmazzák vagy elhanyagolják öket! Ilyenkor mi a véleményed, ha teljesítették a teszteket, akkor miért nem megfelelö szülök mégsem?

2021. márc. 24. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
37%
Reméljük nincs testvéred és nálad megszakad a család. Belőled sem kell szaporulat. Jól döntöttél!
2021. márc. 24. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
98%

Sok mindenben amit felvetsz egyetértek. Valóban probléma a túlnépesedés, valóban vannak olyan emberek akik felelőtlenül vállalnak gyermeket és nem gondoskodnak róla megfelelően. Még abban is egyezünk hogy én se szeretnék gyereket.

De azzal több okból sem értek egyet hogy teszthez kéne kötni a gyermekvállalást. Ez egy szépen hangzó jelmondat amit fiatalos lendülettel ki lehet jelenteni 15-20-25 évesen mert nekünk sziklaszilárd elveink vannak és egyébként is mindenki hülye. De ha kicsit jobban belegondolsz, embertelen és immorális az egész elképzelés.

1. Ki dönti el hogy ki az értelmes és értékes ember és milyen mérce alapján? Teológusok, filozófusok, politikusok, írók hadai igyekeznek évezredek óta felderíteni hogy mi az az érték, mi az az értelem, van-e, és ha igen mitől van az embernek értéke. Még nem sikerült konszenzusra jutni. De a családvédelmis majd egy két hónapos továbbképzésen megtanulja eldönteni mindenkiről hogy elég értékes-e a szaporodáshoz.

Érték például a vallás? Aki mélyen hívő, az azt mondaná hogy igen - az ő értékrendje szerint az ateisták nem adják meg a lehetőséget a gyermeküknek hogy megismerjék Istent és üdvözüljenek, így nem érdemesek a gyerekvállalásra. Aki ateista, az meg a hívő párokat tiltaná el a szaporodástól, mert hamis, káros értékrendet, tévhiteket, babonákat, elavult erkölcscsőszködést adnának tovább. Kinek van igaza? És ki gondolja földi halandók közül hogy az ő tisztje ezt eldönteni?

Vagy kevésbé filozofikus kérdésként a homoszexuális párok alkalmasak például a gyereknevelésre? A jelenlegi kormány és az ország jelentős része szerint nem. Ezzel te egyetértesz? És tudod biztosan állítani hogy egy jövőbeli kormány nem fogja azt gondolni hogy a zsidók/romák/feketék/fogyatékossággal élők nem alkalmasak rá? Vagy szerinted jó ha ez a döntés egy tévedésre és gonoszságra tökéletesen képes ember/csoport kezében van?


2. Ennek egy formáját tulajdonképpen kipróbáltuk már Kínában, amikor törvényben szabták meg hogy páronként egy gyerek születhet. Nem igazán lett idilli a végeredmény, olvasd el te is: [link] Általában jellemző hogy az ilyen jellegű drasztikus tiltásoknak nem az a végeredménye hogy a tiltott tevékenység megszűnik, hanem hogy illegálisan, fű alatt és ennek következtében ellenőrizetlenül és sokkal veszélyesebben folytatódik. Betiltják az engedély nélküli gyerekvállalást? Lehet hogy kevesebb gyerek fog születni.

De lesz egy csomó házi abortusz is. Egy csomó "illegális" gyerek aki otthon születik segítség nélkül és rejtve tartják a házba bezárva, személyi okmányok, orvosi ellátás és oktatás nélkül. Elhagyott gyerekek, akiket megszült az anyjuk de mivel nincs gyerek-engedélye, csak leteszi őket a legközelebbi kórházban. Gyermekkereskedelem útján aki igazán gazdag, akkor is juthat gyerekhez ha megbukik a teszten. Ki fog rá épülni egy ipar, kenőpénzek, erkölcsi bizonyítványok, felkészítések, a konkrét rendszer függvényében kb bármi, ami a gazdagoknak megkönnyíti, az átlagembereknek megnehezíti a gyerekvállalást.


3. Nyilvánvalóan társadalmi feszültséget eredményezne egy ilyen. Még ha feltételezzük is hogy sikerül bevezetni, akik nem kapnak engedélyt, azok az élet minden egyéb területén is ki lesznek rekesztve. Az ember természetétől fogva olyan, hogy ha csoportokra osztod őket és hierarchiát hozol létre, elképesztő végletekig radikalizálódnak. Ugyanennek az eredménye a rasszizmus, a homofóbia, a szexizmus, a legtöbb társadalmi megosztottság és sok háború is. Szerinted békesség-boldogság lesz ha felcímkézünk mindenkit a társadalomban hogy te elég jó vagy gyereket vállalni, te meg nem?


Az általad vázolt problémákra nem az a megoldás hogy újragondoljuk a Szép Új Világot. Használjuk azokat az eszközöket amik már rendelkezésünkre állnak, és ha tenni szeretnél a problémák ellen, te is ilyen tevékenységekben segíthetsz. Legyen szó az iskolákban, a társadalomban a környezettudatos életről, legyenek aktivisták és civil szervezetek akik ezen a területen oktatnak, dolgoznak, lobbiznak, tanácsot adnak, legyen a kormány célkitűzései között hogy védjük a bolygónkat. Ugyanígy legyen szó az iskolákban és a társadalomban a felelősségteljes gyermekvállalásról. Legyen elfogadott és ismert lehetőség a gyermektelenség. Legyen mindenkinek megfizethető és elérhető az általa preferált fogamzásgátló módszer. Legyen a szexuális felvilágosítás tudományalapú, nyitott és részletes. A nők reproduktív jogait óvjuk, lehessen legális, nem elítélt és nem tabusított az abortusz és a művi meddővé tétel. Legyenek kormányzati programok és civil szervezetek amik különböző módokon dolgoznak a gyermekjólétért, a felelős családtervezés lehetőségéért és a felnőttek tájékoztatásáért.

2021. márc. 24. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem kivitelezhető sajnos.
2021. márc. 24. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

Ha a kisebbségre gondolsz elsősorban azzal én is kezdenék valamit a kormány helyében.

Én a terhesség előtt több mint 10 évet dolgoztam le és ugyanannyi Gyes-t kapok, mint az aki egy napot nem dolgozott életében. Kicsit igazságtalan a rendszer.

Vagy az elmaradottabb régiókban élőknek kihangsúlyozhatnák a fogamzásgátlás előnyeit.

2021. márc. 24. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
70%
7: nagyon jól gondolod, én Borsod megyében élek és bizony látom, hogy mennyire káros az, hogy jelenleg a csapból is az folyik, hogy "szülj, mert mi más dolgod lenne nőként". Borzasztó látni amikor gyerekek csak annyit kapnak enni egész nap, amennyit az iskolában adnak nekik, vagy esetleg azt, hogy télen-nyáron egy papucsban slattyog a gyerek iskolába, márha egyáltalán bemegy. Az a baj, hogy hiába mondod a nőknek/lányoknak, hogy védekezzenek (a férfiakat nem érdekli), mikor máshonnan (családi minta, csok, "női princípium",...), minden szinten az jön, hogy ha szül, kapja a pénzt, a többit megoldják olyan emberek, akiknek megesik a szívük a gyerekeken. Később ezek a gyerekek 90%-ban nem lesznek produktív tagjai a társadalomnak, és a kör folytatódik.
2021. márc. 24. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem hülyeség amit írsz, nagyon jó lenne kiküszöbölni azokat a terhességeket, amelyek után a baba nem egy szerető, gondoskodó családhoz kerülne.

Viszont sajnos ez kivitelezhetetlen. Az első menstruációtól számítva biológiailag érett egy nő a gyermek kihordására. Ez általában 12-13 év között jön el. Ilyen idősen még senki nem érett a gyerekre, tehát úgyis megbukna a teszten.

2021. márc. 25. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
27%

Én teljesen egyetértek. Valamilyen formában már most is jelen van ez az életünkben, hiszen ha látom, hogy egy gerekkel rosszul bánnak, kihívhatom rá a gyámügyet. Pedig mennyivel jobb lenne előre szűrni!

Sajnálom, hogy az előző válaszolók csak a problémákat keresik az ötletedben. Persze hogy lennének hibái meg kiskapuk meg mittomén, de egy csomó, a valóságban alkalmazott rendszerben vannak. Ettől nem az ötlet rossz csak kis finomításra van szükség.

Szerintem a következőképp lehetne megoldani.

- Legkésőbb teherbeeséskor kéne "tesztelni" a szülőket (de lehet előtte is)

- Ha nem mennek át a teszten ÉS úgy döntenek, hogy mégis megtartják a gyereket, akkor kötelező az örökbeadás. Rengeteg pár vár gyermekre így is.

- Saját kezdeményezésre mondjuk évente meg lehet póbálni újra a tesztet, így ha valakinek közben benő a feje lágya, van lehetősége bizonyítani.

2021. márc. 25. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!