Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki milyen indíttatásból...

Ki milyen indíttatásból vállal gyereket manapság?

Figyelt kérdés
Remélem őszinte, önmagával szemben elfogulatlan válaszok fognak érkezni.

2022. nov. 23. 14:57
A kérdező szavazást indított:
Szülővé válási ösztönből
Állami pénzekért
Legyen, aki szeret
Legyen, akit szerethetek
Legyen, aki büszkévé tesz és vigyáz rám öreg koromra
Társadalmi elvárásból
Kiégtem, egy gyerek talán felpezsdíti az állóvizet
Újra át akarom élni a saját gyerekkorom csodáit általa
Félek az öregedéstől és az egyedülléttől
A partneremet akarom magamhoz láncolni általa
34 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Egyik se illik rám. Szülővé akartam válni, de nem ösztönből. Azt hiszem, inkább úgy gondolom, egy felnőtt eletének a része a gyerekvallalas. Ez a meggyőződésem. De ez inkább neveltetés, nem sok köze van az ösztönökhöz. De egyszerűen fel se merült, hogy ne akarnék szülő lenni.
2022. nov. 23. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Ez végül is az ösztön, és a társadalmi elvárás keveréke
2022. nov. 23. 15:09
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Ezt a kérdést időről időre felteszik itt. Lehet, pont te szoktad újra és újra kiírni, nem tudom, nem is ez a lényeg...


Természetes igénye az embernek, hogy idővel társat válasszon magának és utódokat nemzen. Ehhez nem kell racionális vagy bármilyen más indok. Ugyanolyan butaság elvárni, hogy ezt az igényét meg tudja bárki is fogalmazni, mint azt elvárni, hogy bárki meg tudja indokolni szavakkal és példákkal, hogy miért szereti a másikat. Az már régen rossz, ha indok kell a gyerekvállaláshoz.


Amúgy csak az utóbbi néhány évtized divatja a gyerek ellenes hozzáállás bizonyos körökben.

2022. nov. 23. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
70%

Sosem gondoltam a gyerekvallalasra, mig meg nem ismertem a férjemet. Belészerettem és egyszerűen úgy éreztem, szeretnék egy gyereket aki kettonkbol van. Akit együtt nevelhetunk, tanithatunk, szerethetunk.

Nem tudom elmagyarazni, ez nem olyan kézzelfogható dolog, ezt érezni kell.

2022. nov. 23. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
Én most tettem fel először ezt a kérdést. Viszont én nem értek egyet azzal, hogy nem kell a gyerekvállaláshoz semmi racionális indok. Igen is kell egy cél, kell egy terv, hogy az egész elhatározás stabil lábakon álljon, mert ez egy nagyon komoly vállalás. Itt egy új ember élete a tét, és ezt hasraütésszerű sugallat által vezérelve igen kockázatos nyélbe ütni. Mert pont az átgondolatlan gyerekvállalásokbó lehetnek majd a széthulló családok. Ha a szülők szétmennek, az ő dolguk. Mindenkinek joga van a saját életét úgy élnie, ahogy neki jól esik. De egy gyerek életével ugyan így játszadozni már helytelen.
2022. nov. 23. 15:43
 6/17 anonim ***** válasza:
52%
Csak nem a házi szuperéletű gyerekmentesünk? Fogd fel, a legtöbben azért vállalnak, mert - kapaszkodj meg - szeretnének. És racionálisan úgy érzik szeretnének felnevelni egy gyereket. Nem ösztönből, nem pénzért, nem azért, hogy legyen aki ápoljon vagy szeressen. Tudom nem fogod fel, de akkor is ez az igazság.
2022. nov. 23. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
79%
Úgy gondoltam, hogy jó anyukája tudnék lenni egy gyereknek, és tudnék neki egy jó alapot adni ahhoz, hogy egy boldog kis emberke legyen. És imádtam a gyereknevelés gondolatának minden részét. A mai napig imádom, pedig nehezebb, mint számítottam rá.
2022. nov. 23. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Szuperélerű gyerekmentes? Szerintem ti kevertek valakivel. Mondom, ebben a témában ez a legelső kérdésem itt. De alapból is, mi ez a kekeckedő hangnem? Normálisan feltettem egy kérdést, normális opciókkal. Ha TE úgy gondolod, ahogy, akkor simán pipáld be a "legyen akit szerethetek" pontot, és lépj tovább. Amúgy meg, ha a LEGTÖBBEN tényleg azért vállalnának gyereket, amiért írod, akkor egészen más lenne a világ. Nem lenne ennyi válás, ennyi depressziós és alkoholista szülő. Ha te nem ilyen vagy, és példás szülőként, apa-anya szeretetben nevelitek a gyereketeket, vagy gyerekeiteket, akkor örülj neki, és éld meg mindezt pozitívan. De attól még láss a szemeddel, és lásd azt is, hogy rengetegen vállalnak gyereket pontosan azokból az inditékokból, amiket felsoroltam. Pénz, kiégés, öregségtől való rettegés. Akár elhiszed, akár nem. Persze a legtöbben ezt soha nem fogják beismertni, még saját maguk előtt sem, és egy egész életen át ámítják magukat és a világot. Van ilyen is. De van olyan is, amit te írtál. A világ sok árnyalatú.
2022. nov. 23. 16:57
 9/17 anonim ***** válasza:
Jaja én vagyok kekeckedő, de te nem aki csupa rosszindulatú választ adtál meg. Nem, nem azért szültem, hogy legyen aki szeressen. Szeretnek sokan a gyerekemen kívül. Azért szültem, mert akartam egy gyereket, akit felnevelhetek. Nem úgy néz ki, hogy mi mind szenvedünk és vállalunk gyereket, hátha jobb lesz. Nekem előtte is szuper életem volt. Ezt miért olyan nehéz nektek elképzelni?
2022. nov. 23. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
A válás, a depresszió és minden velejaro azért van, mert amikor úgy döntenek nosza szeretnénk gyereket felkeszuletlenek az emberek. Sőt magát az egész állapotot és az anyasági véka alá bújtatják és csak q habos, babos insta képek és posztok maradnak meg mindenféle hülye anya oldalról "szakertoktol". Én szerettem volna, a ferjem is. Hat 4 hetes a kicsike, de q szülés túl sok mindent poccint be ahhoz h ne legyen könnyen a vége onmarcangolas, főleg a gyermekagyi időszak. Én abszolút azt gondoltam, hogy mindenre képes leszek. Hát most épp ah ellenkezőjét gondolom. Iszonyat nehéz amikor sír a gyerek és felette sírsz, mert ezt teszik veled q hormonok, az ideg és a helyzet. Imádom, szeretem, de tény nem a racionális gyerekvallalas a fontos hanem h az anya és az apa is felkeszuljon. Meg arra is h a szülés egy pokol lesz, hát nekem az volt.
2022. nov. 23. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!