Van itt olyan aki gyerek mellett nem tud visszamenni dolgozni?
Akkor 7:30-tól 16:00-ig simán lehet dolgozni.
Igen pont tudnék így dolgozni ha az óvoda mellett lenne a munkahelyem. 🤦♀️
Ahogy olvasgatlak titeket, én nagyon szerencsés vagyok.
Másfél évet voltam otthon, utána bölcsibe ment a fiam (sajnos magánba, mert a városi rangú településnek ahol élünk akkor még nem volt bölcsije, tavaly nyitottak egyet ugyan, de valami 20 férőhellyel... Vicc). Minden probléma nélkül visszavettek a korábbi munkahelyemre, bár nem vezető pozícióba, hiába voltam az, mikor elmentem szülni. Nagyon idegesített, de jó volt arra hogy visszarázódjak, kis felelősséggel.
Főleg emiatt váltok most éppen munkahelyet, vezető pozíció, majdnem dupla fizetés. Egyik héten bejárás, másik héten home office, 20 km tőlünk. Szerencsére van két kocsink, mindketten mobilisak tudunk lenni.
A fiam most kezdte az ovit, férjem miatta nem vált most, mert főleg ő lesz vele itthon eleinte ha beteg lesz. De egyébként home office mindkettőnknek adott és az is volt.
Nagyszülők tudnának segíteni, szoktak is, de csak akkor kérjük, ha sehogyan nem tudjuk megoldani.
Most az interjúkon egyáltalán nem merült fel problémaként hogy van gyerekem, amin kicsit meg is lepődtem, mert én is mindenkitől azt hallom, gyerekkel kb esélytelen. Sose titkoltam a gyereket, és nem tudom hány hely ment kútba amiatt mert ő van, sose mondtak ilyet elutasításnál - pedig sok volt az elmúlt másfél évben (4-5 legalább).
Persze emiatt még jobban fogok teperni az új helyemen, hogy megszolgáljam a bizalmukat. Hálás vagyok a szerencsémért.
Én sem tudtam visszamenni. Van 2 ovis gyerekem, folyamatosan betegek szinte. A férjem műszakban dolgozik, más segítségünk csak vész esetére van. Nagyszülők, rokonok távol.
Időszakos itthoni munkám van, de ez nem állandó, van, hogy hónapokig nincs is, vagy csak alig. De legalább én osztom be az időm. Valami rendkívül kötetlen munkaidőben tudnék csak dolgozni, max heti 2 nap jelenléttel, de az se lenne minden héten fix nap. Ilyen munkahelyet meg nem meglepő, nem találtam.
Reményeim szerint ha suliba mennek, már el tudok valahová menni, mert csak oviban van ez a minden orrfolyással, köhögéssel hazaküldik dolog. Ezen kívül amúgy nem sűrűn betegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!