Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell megszólni azt aki...

Miért kell megszólni azt aki több gyereket is kis korkülönbséggel vállal be?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Igazából személyes lenne a kérdés, engem érint, jelenleg a 3. babát várom 12 hetes vagyok már, a második gyermek 8 hónapos, az első pedig 3 éves.

Most hogy bejelentettük a 3. baba érkezését mindenki le volt döbbenve, még a saját anyukám is 🙁

Folyamatosan megkapom azt hogy miért kellett ilyen gyorsan hármat is egymás után, meg hogy hogy fogom bírni, ráértünk volna, anyósom pedig egyenesen bunkó volt azt mondta még fel se száradtam aztán már megint terhes vagyok, meg hogy ezután ugye elköttetem magam…basszus hogy mondhat már ilyet valaki?

A férjemmel stabil munkahelyünk van, jól keresünk, hitel sincs, pedig ezt is hallottam már vissza igaz ezt munkatárs mondta, hogy biztos csak azért szülök ennyi gyereket… Mindig is nagycsaládosok szerettünk volna lenni…

Nem értem a környezetünk reakcióját, nagyon rosszul esik amúgy…

tényleg ekkora nagy baj lenne???

tegnapelőtt 20:26
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell velük foglalkozni, ha tényleg ez a valóság, amit leírsz, és várjátok a gyereket, akkor bunkók/féltékenyek. Ennyi. Meg kell nekik mondani, hogy ti ezt szeretnétek volna, ezzel érzitek teljesnek a családot, megengedhetitek magatoknak. És, ha nem tudják a gyereket szeretni, mint családtag, meg így állnak hozzá, akkor nem kell az életetekben részt venniük. Csak akkor ne sertődjön meg a "mama", ha nem lesz náluk az unoka.
tegnapelőtt 20:32
 2/25 anonim ***** válasza:
85%
Hát lehet, hogy csak bunkók, vagy ők úgy látják még sem kerestek jól. Bár közünk akkor sincs hozzá.
tegnapelőtt 20:32
 3/25 anonim ***** válasza:
38%

Vagy arra nem gondoltál hogy TÉGED féltenek?

Jó abban igazad van hogy anyósod nem volt túl kedves.

tegnapelőtt 20:35
 4/25 anonim ***** válasza:
19%

Azért, mert ezt itt kérdezed idegenektől.

Nem vagy látható, nem tudsz határt húzni, nem tudsz mások véleményétől nem függeni.

Ezzel a belsővel egyet is meredek volt vállalni.

tegnapelőtt 20:40
 5/25 anonim ***** válasza:
62%
Nem kellene a kérdezőbe belerúgni még egyet, ez az oldal azért van hogy anonimként mindenki azt kérdez amit akar…
tegnapelőtt 20:42
 6/25 anonim ***** válasza:
82%

Mert Magyarországon ilyenek az emberek, sajnos.

Nekünk kettő van 2 év korkülönbséggel. Így akartuk, nem baleset volt. Amikor bejelentettem, kb. mindenki így reagált:

-Szegénykém, már megint terhes vagy!

Nekem is rosszul esett.

Bár te már tudod, mit vállaltál, de tényleg biztosan olyanok is vannak, akik féltenek téged.

Én pl. utólag már visszacsinálnám. Nagyon fárasztó volt, és nem volt elég időm foglalkozni a gyerekekkel, sem magammal. Most én mindenkinek azt tanácsolom, hogy várjon több időt a két gyerek között. De ez tényleg csak egy tanács, mindenkinek a saját dolga.

Amúgy az is természetes reakció az emberektől, hogyha valahol 2-nél több gyerek van, akkor egyből jön a mocskolódás, hogy biztos a sok állami támogatás miatt. Ez meg az irigység a részükről.

tegnapelőtt 20:54
 7/25 anonim ***** válasza:
92%
A ti dolgotok, viszont a döntés felelőssége is a tiétek, nektek kell bírni panaszkodás nélkül.
tegnapelőtt 21:02
 8/25 anonim ***** válasza:
76%
Soha nem vallalnék ilyen kis korkülönbséggel gyereket, igazi őrület lehet. De nyilván a te dolgod mit csinálsz, soha nem szolnék bele. Anyosod bunkó, de gondolom érdemes vele jóban lenni ennyi gyerek mellett.
tegnapelőtt 21:06
 9/25 anonim ***** válasza:
57%
Mindenkit mindenért megszólnak, amint gyereket vállal sajnos.
tegnapelőtt 21:07
 10/25 anonim ***** válasza:
63%
Mennyit szoktak nektek besegiteni? Nem attol felnek inkabb, hogy NEKIK lesz sok?
tegnapelőtt 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!