Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted nem kellene a...

Szerinted nem kellene a sulikban terjeszteni felvilágosításnál, hogy a gyerek nagyeséllyel az apja természetét/problémáit fogja örökölni?

Figyelt kérdés
Én azt hittem, hogy üres lap, majd ahogy neveljük, de ez nem igaz. Azokat a problémákat örökíti, nem csak a haja/bőre színét, akkor is, ha nem ismeri és sosem találkoztak. Ugyanazok a kudarcok/természet, problémák. Miért nem reklámozzák jobban, hogy a nevelés alig használ? De tényleg, miért nem??
ápr. 25. 15:14
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
97%

Mert hülyeség. Három gyerekem van, három teljesen eltérő személyiséggel, lelkülettel, vérmérséklettel.

Neked gondolom van egy, és észreveszed benne az apja bizonyos vonásáit, gesztusait, viselkedését, ebből vonsz le tévesen olyan globális következtetést, amit terjeszteni kéne. Viccnek is rossz.

ápr. 25. 15:20
 2/42 A kérdező kommentje:
Akkor gondolod nekem csak pechem van?
ápr. 25. 15:23
 3/42 anonim ***** válasza:
94%
Mert nem így van. Nálunk a fiú természete tiszta én, a lány inkább apja (de ő nagyon apás is). Ahogy az sem igaz, hogy ez csak a genetikán múlik, van benne az is, de egy szuper személyiséggel, vérmérséklettel született gyereket is "ellhet cseszni", ahogy egy nehezebb természetűt is lehet úgy nevelni, hogy önmagához képest hatalmas változáson menjen át. Mert mintát is másolnak, amit látnak, tapasztalnak kicsinek az az elsődleges minta, azt építik be a született személyiségükbe.
ápr. 25. 15:28
 4/42 anonim ***** válasza:
66%

Valóban tévhit, hogy a gyermek üres lap, és majd úgy neveled, ahogy akarod. Elég határozott személyiséggel születnek a gyerekek, terelgetni lehet, de gyökeresen nem lehet megváltoztatni őket. Az viszont így nem igaz, hogy az apa tulajdonságait örökli. Azt szokták mondani, hogy hetedíziglen visszaüthet a gyerek. Akármelyik ősre. Szóval lehet, hogy van 2 kedves, udvarias, aranyos, okos stb. szülő, a gyerek mégis kezelhetetlen lesz, mert valamelyik távoli ős génjei visszajönnek. Egyébként meg szüléskor is sok minden félremehet, elég egy nyakra tekeredett köldökzsinór, ki nem mutatható apró sérülés az agyban, hogy magatartászavaros legyen egy kisgyerek.

Ezért szoktam mindig haragudni az olyan szülőre, aki glóriát képzel a feje fölé, hogy neki milyen tökéletes gyereke van, mert ő mennyire jól tud gyereket nevelni. A fenét, ilyet dobott a gép, a másiknak meg nem olyat.

Egyébként kb. tinikorban jobban látszik, hogy nevelik-e a gyereket vagy nem, ott már jobban kiütközik. De pl. egy agresszívabb szófogadatlan óvodás gyerek egyáltalán nem biztos, hogy a nevelés miatt olyan.

ápr. 25. 15:28
 5/42 anonim ***** válasza:
57%
2# igen, mondhatjuk így is, de ezt nem pechnek hívják, hanem transzgeneracios mintának, ami nálatok öröklődik, mert nem tudtátok megtörni megfelelő onismerettel, és ezáltal tudatos, jó neveléssel.
ápr. 25. 15:29
 6/42 anonim ***** válasza:
78%

"Valóban tévhit, hogy a gyermek üres lap, és majd úgy neveled, ahogy akarod. Elég határozott személyiséggel születnek a gyerekek, terelgetni lehet, de gyökeresen nem lehet megváltoztatni őket. "

Ezt kellene terjeszteni mindenütt, mert ez az igazság

ápr. 25. 15:57
 7/42 anonim ***** válasza:
9%
Dehogy születnek személyiséggel. A legtöbb felnőttnek sincs kialakult személyisége még 50 éves korára sem. Azért van ez az oldal is. Más mondjon meg mindent helyettük. Mert ahogy az 5-ös írta, az a helyzet. Tökéletes vâlaszt adott. Csak ugye ahhoz is önismeret kellene, hogy értelmezzétek, amit írt.
ápr. 25. 16:18
 8/42 A kérdező kommentje:

Ez marhaság: transzgeneracios mintának

Hiszen nálunk a problémással semmilyen kapcsolata nincs, de én tudom, hogy ugyanazok a körök.

ápr. 25. 16:20
 9/42 anonim ***** válasza:
47%

7

Szintén baromsagnak tartom. Nulla kapcsolat a másik szülővel-mégis vannak pont ugyanolyan dolgai.

ápr. 25. 16:22
 10/42 anonim ***** válasza:
80%

"Egyébként kb. tinikorban jobban látszik, hogy nevelik-e a gyereket vagy nem, ott már jobban kiütközik."

Én tinikkel dolgozok, ez pont az a korosztály, akik sokszor szembemennek a neveléssel. A hormonok miatt teljesen kifordulhatnak magukból, és ilyenkor már a környezet és a társaság, barátaik nagyobb hatással vannak rájuk, mint a szülők. Ez egy átmeneti időszak, és sokszor semmi köze a neveléshez. Persze azért a szülők jelenléte, törődése nagyon fontos, de szuper szülőknek is lehet pár évig elviselhetetlen kamasz gyerekük. A szigorúan nevelt gyerekek lesznek néha a legnagyobb lázadók.

ápr. 25. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!