Hány gyereket szeretnél/szerettél volna?

18as, gyermekkoromban én is így voltam, kitalaltam még a nevüket is, én egypetéjű harmasikrekre vágytam 🙂🙂🙂
Aztán mióta realisabban láttam a helyzetet, azóta 2 gyerekre vágytam, mindig úgy képzeltem hogy kész lányom, végül 2 fiam van, nekem ez így kerek, férjem örülne 3.gyereknek is, de szerintem már öregek vagyunk k hozzá, valamint jobban szeretjük a kényelmet annál, hogy egy 3.-at bevallaljunk. Így 2 kicsi fiú mellett azt érzem, 1 gyerekre sincs kapacitásom.

Elég sokáig kettőt szerettem volna :)
36 éves vagyok, egy sincsen, mert nem voltak olyanok a körülmények, hogy szüljek. Vagy munkahelyi problémák, vagy párkapcsolati gondok, szakítás, krónikus betegség...
Szóval egy ideje teljesen elengedtem a gyerek-témát, és helyette a hobbimmal foglalkozom. Nem lesz gyerekem, de most már az életembe sem férne bele, mert szándékosan úgy alakítottam, hogy gyerek nélkül is boldog legyek.

Világ életemben 2 gyereket szerettem volna.
Irigyeltem mind a 2 barátnőmet, nekik bátyjuk van, imádják egymást.
így gyerekkorom óta egy fiút, majd nemsokra egy lányt akartam.
Van egy 6éves fiam és egy 3.5 éves lányom.

Eredetileg fiatal koromban 2-t szerettem volna, egy lányt és egy fiút.
(Nyilván nem kívánságműsor, csak él egy kép az ember fejében általában.)
21 éves koromban lettem anya, kislányom lett.
Említés szintjén felmerült az exemmel második gyerek, de nem élte meg a kapcsolatunk.
Innentől én nem terveztem konkrétan semmit előre.
Terhes lettem egy akkor 3 hónapos kapcsolatban, és megszületett a második lány, majd 2 évre rá a harmadik lány is.
Nem terveztünk többet.
6 év után viszont spontán teherbeestem, és decemberben megszületett a fiam.
Több nem lesz, anyagilag és egyéb szinten sem fér bele + testileg sem bírnám már, sokkal nehezebb volt így 35 évesen terhesnek lenni, mint anno 20.

A kérdésre válaszoltam, veled ellentétben.
Az első gyerek 6 év után jött, tervezetten.
Azt nem terveztem, hogy szétmegyünk. Ha ezt tervezné előre az ember, se házasság, se gyerek nem lenne.
Mikor terhes lettem a másodikkal, tudod, úgy voltam, az évek nem garancia, nem ezen múlik, de ha kell, egyedül is vállalom.
Azóta házasok vagyunk.
Lehet, hogy nem volt miliméterre megtervezve minden, de ezek szerint CSOK-ra, babaváróra kiszámolni, megtervezni, mennyi meg mikor szülessen, az sokkal jobb 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!