Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magánszülészet? Megéri? Vagy...

Magánszülészet? Megéri? Vagy inkább a babára költsük a pénzt?

Figyelt kérdés

Nettó havi 1 milliót keresünk a párommal. Ebből összetudtunk gyűjteni 2 milliót, majd ahogy terveztük, babaprojekt. A környezetemben két kórház van, amelyeknek nincs jó híre (Tatabányai, Győri).

Elgondolkodtunk a magánszülésen, ott 1-1,6 millió forint körül van az ár.

Megéri? Ti, ha visszamehetnétek az időben, akkor mennétek magánba? Persze azért is kérdés, mert ezt a pénzt a babának raktuk félre (babaágy és társaira), nem erre. Megéri?

máj. 5. 19:39
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
63%

3 gyereket szültem Ållamiba ebböl 2 gyereket SOTE oktato klinkikán .

és egyet a körzetes korházban .de legfiatalabb gyerekem is 15 ėves hogy ma milyenek azok korházak nem tudom.

mindegyik alkalomal ott lehetett fėrjem .

máj. 6. 07:25
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

Kétszer szültem. Először államiban, másodszor magánban. Először úgy voltam vele, ahogy a legtöbben... Ennyi időt fél lábon is ki lehet bírni és nem érhet ennyit a magán. Másodszor nem volt kérdés, hogy magánkórházba megyek, pláne miután megnéztük, találkoztunk a választott szülésznőnkkel és átbeszéltünk mindent objektíven. Ha tehetném és vissza tudnék menni az időben, akkor az első gyerekemet is magánkórházban szültem volna. Abszolút nem sajnálok egy fillért sem, amit ott hagytunk. Viszont nem ment rá a teljes megtakarításunk, szóval ilyen formán azért a te helyzeted nagyon más és neked kell dönteni.

Én azt javaslom, hogy ha komolyan gondolkozol ezen, ne itt érdeklődj. Magánkórházak facebook csoportjaiban rengeteg élményt olvashatsz, akár állami összehasonlításokkal is. Rengeteg tévhit terjeng itt olyanoktól, akik csak hallották, hogy valaki hallotta, hogy valaki magánban szült.

Csak néhány:

- Mozgalmasabb magánkórházakban NAPI 2-3 szülés van, nem havi/évi. Sok vidéki kis kórházban nincs ennyi.

- Van műtő, tudnak császározni, minden olyan hirtelen helyzetet tudnak kezelni, amit állami kórházban is.

- Van neonatológus és inkubátor is, jól felszereltek, általános problémákat tudnak kezelni a babánál (és mamánál is). Akkor szállítanak csak át, ha emeltszintű (intenzív) ellátásra van szükséged neked, vagy a babának. Ez azért szerencsére nagyon ritka és mellesleg a szerződésben, amit aláíratnak pontról pontra szerepel, szóval nem váratlan arculcsapás. Nálunk pl. árnyalja a képet, hogy a körzetes kórházunktól a legközelebbi PIC 60 km volt, míg a magánkórháztól pár utca.

- Ha előre ismert, hogy olyan probléma van, ami miatt a baba PIC-re fog kerülni, eleve nem szülhetsz magánban.

- Nem muszáj ott csinálni a terhes gondozást is, ez esetben van egy check point, amikor egy vizsgálaton a teljes gondozásod papírjainak áttekintésével eldönti a főorvos, hogy az adott rizikófaktorokkal szülhetsz-e ott. Ezáltal, ha benne van a pakliban, hogy gond lenne, már eleve el fognak utasítani. Biztosra mennek. Így még ritkább, ha átszállításra kerül sor értelemszerűen.

- Ha a check pointnál minden oké volt is, de a vajúdáskor kiderül, hogy emeltszintű ellátásra lesz szükség, akkor már akkor átirányítanak, nem csak szülés után.

- Nyilván ha átirányítottak szülés előtt, nem kell a szülés árát kifizetni.

- Nem engedhetik meg maguknak a rossz hírnevet, a tömeges negatív élményeket, átszállításokat, stb., mert piaci alapon dolgoznak. Ha a kutya nem megy oda szülni fentiek miatt, akkor lehúzhatják a rolót, vagyis nem, nem törekednek mindenáron azellen menni, mint amit te szeretnél.

És még nagyon hosszú a téves infó lista, amiket itt olvasni szoktam. Szóval csak óvatosan és ne ezeket vedd a döntésed alapjául.

máj. 6. 08:22
 23/52 anonim ***** válasza:
78%

Én győri vagyok így elég sok ismerősöm van aki itt szült :) Én senkitől sem hallottam még semmi rosszat, sőt, mki teljesen meg volt elégedve mindennel. Ha szeretnél esetleg külön lenni, van lehetőség "bérelni" szobát, de ez akkor lehetséges, ha épp nem foglalt amikor te szülsz.

Egyik rokonom az első gyermeküknél magánkórházban szült, másodikat már államiban. Szerintem rájött, hogy felesleges volt az a kiadás, mert megengedhették volna a 2.-nál is.

máj. 6. 09:10
 24/52 anonim ***** válasza:
47%
Ha visszamehetnék a magánkórházat választanám programozott császárral. Bármennyit kifizetnék hogy ne vajúdjak napokat egy retkes, büdös állami kórházban, ahonnan örülsz ha élve kikerülsz.
máj. 6. 09:25
 25/52 anonim ***** válasza:
Hogy kerestek ennyit?
máj. 6. 10:31
 26/52 anonim ***** válasza:
31%

Figyelj, aki megteheti az mindenben magánba megy. Olyan nincs, hogy megtehettem volna de én az államit választom. Írják, hogy helyette lakást újított stb… tehát nem állt több tíz millió a számláján, mégsem tehette meg, mert volt helye annak a pénznek.

Ezt amúgy egyedül neked kell eldöntened. Leírtuk a költségeket. Ha mondjuk 1 év múlva sikerül a gyerek vagy később akkor bőven van időd összeszedni a pénzt.

máj. 6. 10:50
 27/52 anonim ***** válasza:

Nekem megerte, de volt osszehasonlitasi alapom. Az elsot allamiban szultem, olyan traumatikus volt, hogy utana 1,5 evig jartam terapiara. Nyilvan persze nem csak a szules miatt, kokemenyen megtalalt a szules utani depresszio is, de nagy szerepet jatszott benne.

Na a masodik szulesem maganban szuperul sikerult ehhez kepest. Persze lutri, lehet szar a magan is, en nem mondom hogy nem. Szerencsere nalam minden rendben ment.

Es megjegyeznem, kozel se keresunk ennyit, abban az evben amikor terhes lettem, pl nyaralni se mentunk inkabb, mert azt a penzt is felretettuk a szulesre, de kikohogtuk. Minden centet megert.

Teljesen mas volt a gyerekagyas idoszak, a babaval valo kotodesem is masodjara. Meg a szules utani depresszio is elkerult. Azert, mert nem akkora hatranybol indultam a szornyu szuleselmeny es a korhazi napok miatt, mint eloszor.

máj. 6. 11:52
 28/52 anonim ***** válasza:
100%
Győrben szültem, szerintem nincs olyan nagy baj a kórházzal, a szülőszobák kifejezetten jók és tiszták, az orvosok nagy részét is jó szívvel ajánlanám. Nekem egy problémám volt, hogy nagyon erőltették a szoptatást, de a babám állandóan cicin volt, így is éhezett. A csecsemősök eszméletlen leterheltek voltak, lehet ezért, de ott nagyon határozottan ki kellett állnom magunkért, hogy kérünk tápszert. Amúgy itthon 1 hét alatt leszokott a babám a tápszerről.
máj. 6. 12:11
 29/52 anonim ***** válasza:
61%

Mi szülőotthonban szültünk (azaz lényegében otthonszülés csak nem a saját otthonunkban:D). Mindenféle szülőfelkészítéssel együtt volt 1.3 milla körül (beleértve a pszichológiai meg elsősegély képzést is).

A következőt is így tervezzük.

A hideg ráz minket a medikalizált szüléstől. Államiban az apa kb csak a végére jöhet be, az előtte lévő röpke 10-20 óra vajúdásra ahol azért süzkség lenne az érzelmi supportra, nem mehet be. Miután megvan a baba, akkor is csak a folyosón találkozhatnak erősen korlátozott ideig. Ha valami, akkor ez konkrétan a család közösségének megcsúfolása.

A magán helyek egy fokkal rugalmasabbak, bár ott meg jelentősen nagyobb a császárok száma. Ami már így is rohadt magas, konkrétan Európa szinten az egiyk legmagasabb a császárok aránya, nagyon sokszor teljesen indokolatlanul ez a válas zmindenre.

Igazából akármit tervezel, szerencse is kell hozzá. Ha fellép egy komplikáció, akkor már visznek is az államiba és egyből betegként kezelnek st.... Rémes ez az egész.. :S

máj. 6. 12:26
 30/52 anonim ***** válasza:
77%
Cukorbeteg anyukákat engednek magánba szülni? Terhességi cukrost? Főleg ha nem sikerül beállítani es magas a cukor?
máj. 6. 12:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!