Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Magánszülészet? Megéri? Vagy...

Magánszülészet? Megéri? Vagy inkább a babára költsük a pénzt?

Figyelt kérdés

Nettó havi 1 milliót keresünk a párommal. Ebből összetudtunk gyűjteni 2 milliót, majd ahogy terveztük, babaprojekt. A környezetemben két kórház van, amelyeknek nincs jó híre (Tatabányai, Győri).

Elgondolkodtunk a magánszülésen, ott 1-1,6 millió forint körül van az ár.

Megéri? Ti, ha visszamehetnétek az időben, akkor mennétek magánba? Persze azért is kérdés, mert ezt a pénzt a babának raktuk félre (babaágy és társaira), nem erre. Megéri?

máj. 5. 19:39
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

29!

Nem kell általánosítani!

Velem az állami kórházban a vajúdás alatt (több, mint 12 óra) végig benn volt a kísérő.

Indítani kellett a szülést burokrepedés miatt, nagyon lassan tágultam az elején, felajánlották a császárt, de tiszteletben tartották, hogy természetesen szeretnék szülni, így vártunk még egy kicsit (sokat 😀), és végül sikerült is megszülni.

A csecsemős osztályon pedig ugyan csak látogatási időben lehetett jönni, de nem folyosóztunk meg ilyesmi, simán bejöhettek a látogatók a kórterembe.

máj. 6. 13:09
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

29# Részben értem amit mondani szeretnél, de erős általánosítás akad nálad is. Én írtam, hogy nagyon sok itt a téves infó.

Velem pl. államiban is ott lehetett a férjem a 2. perctől kb. és nem csak a folyosón aranyórázhattunk. Hajnali 1-kor született meg a kislányunk és a férjem reggel fél 7-ig mellettem volt, segített lezuhanyozni (mert amúgy más nem segített volna). Nem emiatt mentem másodszorra magánba, de tény, hogy sokkal "családbarátabb" volt ott a helyzet úgy, hogy ha akartuk volna akár bent is aludhatott volna (ő volt otthon a nagytesóval), de így is bármikor jöhetett-mehetett, babázhatott, amíg én rendbe szedem magam, stb. Volt benti motyója, papucsa, iszonyú otthonos érzés volt nekem így a bent töltött idő, míg az állami szülésnél inkább valami brutális kiképzőtáborhoz hasonlítanám azt a pár bent töltött napot. Az én lelkem is nagyon megsínylette, ahogy más is írta és ez nem a bent dolgozók kedvességén/bunkózásán állt vagy bukott.

Magánban azért jelentősen magasabb a császárok aránya, mert bár sehol nem hírdetik, ott teljesítik kérésre. Nyilván aki eleve program császárt szeretne és megteheti, az magánba megy emiatt. Nem túl meglepő a magas arány.

máj. 6. 13:09
 33/52 anonim ***** válasza:

31-32, na, ezt mondjuk jó olvasni, akkor azért van némi remény :)

De mi vszeg maradunk az otthonszülésnél. Éjfél után születet a gyermek, délután 1kor már otthon voltunk, a vizságlatokhoz házhoz jöttek, egy pillanatra sem került 3 méternél messzebb a gyerkőc, nem volt siettetés, nem volt kötelezően hátonfekvés.... De persze nem volt semmi komplikáció sem, úgy könnyű. Nyilván ha vna valami, akkor már nincs feltétlen ilyen jó dolga az embernek.

máj. 6. 13:16
 34/52 anonim ***** válasza:
26%

"bár ott meg jelentősen nagyobb a császárok száma."

Ez azért van mert ott szerencsére te döntesz a saját testedről és a gyermeked biztonságáról. Egyre több országban választhatod állami kórházban is, sajnos mi a lemaradottak között vagyunk.

máj. 6. 16:03
 35/52 anonim ***** válasza:
45%

Császárom volt magánban,mert ahovavtartoztam úgy bántak velem mint egy ronggyal amiert császárom lesz mondván miért akarom megúszni a szülést. Megjegyzem okkal kellett a császár,papír is volt róla. Az időpont kérésnél megfeledkeztek rólunk,1 óra mulva rákérdeztem és még én lettem lehordva hogy kérdőre merem vonni( persze aztán hallottam ahogy azt súgja a masiknak basszus...).

Magánban mindenben mosolyogva segítettek és csodaszép lett a hegem.

máj. 6. 16:11
 36/52 anonim ***** válasza:
44%

Nekem egyébként az az egyik legnagyobb problémám, amit megerősít itt is a sok különböző hozzászólás, hogy az államiban ATTÓL FÜGG... hogy ki van bent, milyen lábbal kelt fel, az egyik kórházban így szokás, a másikban úgy, ez vagy az lenne a protokol, a kórház maga határozta meg a hatályos törvények alapján, de nincs elég erőforrás, ember, pénz, hely stb., hogy megvalósítsák. Szerintem ez a legrosszabb, ez a bizonytalanság, hogy hiába írja maga a kórház honlapján vagy tájékoztatóban, hogy náluk mi a rendszer, aztán ott meg csak pisloghatsz, hogy "na igen, de sajnos csak egy mobil NTS gép van, szóval muszáj fekve vajúdnod" és akkor te vagy a partnered egy ilyen szituban kezdj el nekiállni jogászkodni, meg érdekérvényesíteni, amikor azt sem tudod fiú vagy vagy lány. Sok más egyéb indok mellett ezért is szültem magánban. 16-os voltam.

Akik az anyagi oldalát firtatják. Mi pl. későn vállaltuk gyereket (nem az anyagiak miatt), diplomás szakmánk van mindkettőnknek, és kb. 10-15 éve az átlag feletti fizunk volt, és egyre emelkedett. Nagyon sok területen, pozícióban a bruttó 7 számjegyű, vagy azt közelítő fizetés nem ritka, abból pedig szépen lehet félretenni. A kérdező pl. írta, hogy nettó milla a bevételük és MOST kezdenek el félretenni. Nem írt részleteket, nyilván kérdés mióta dolgoznak, mióta kb. ennyi a fizujuk, van-e hitelük, lakás/ház, felújítás stb., főleg az utóbbi években brutálisan megdrágult az élet, de azért nekem ez fura, hogy semmi tartalékuk nincs, hogy ez a kérdés, hogy magánszülés vagy babakelengye? Ha ennyire ki vannak centizve hogy fog beleférni bármi extra kiadás? MÁrpedig egy gyerek körül mindig van extra kiadás, a megnövekedett állandó kiadások mellett is.

máj. 6. 16:49
 37/52 anonim ***** válasza:
75%
Sima korhazban szültem, egy ftot se adtam senkinek 6 éve, kivéve 3 napra 30 ezret fizettünk külön szobaert és ott állhatott párom is, látogató bármikor jöhetett. Én azért másfél miliot hogy megszuljek nem fizetnék..
máj. 6. 18:09
 38/52 anonim ***** válasza:
81%

Nekem az első gyerekem Budapesten a Bajcsy Kórházban született pont a covid robbanása előtt két héttel. Nagyon rendesek voltak, apuka végig bent volt és "VIP" szobában voltunk. Ami nagyon nem volt az csak a férjem bent maradhatott velünk.

A második gyermekünk a Budapesti honvéd kórházban született 4 héttel korábban mint a 37.hét. Így neki mindenképp PIC osztályra kellett kerülnie. Ők is rendesek voltak de nagyon megviselt az ottlét és egy két szülésznő személyisége. Igaz, én 4,5 hetet töltöttem bent.

Viszont nem mentem volna magánba szülni egyiknél sem. Mindkét alkalommal magán terhesgondozásra jártam de ennyi. Ez engem megnyugtatott. Egyébként direkt így is választottam, hogy az a doki ott dolgozzon független attól, hogy most mi a törvény. A 4,5 hét alatt többször bejött az orvosom, gyógyszerelt és beszélgettünk. Engem megnyugtatott, hogy olyan van ott akit ismerek és az is megnyugtatott, hogy ha gond volt tudtam, hogy egyből tudnak cselekedni és a babánk is egyből ellátást tud kapni, egyébként lepényleválás történt így azonnal műteni kellett.

máj. 7. 13:05
 39/52 anonim ***** válasza:
0%

Hát passz én a legjobb orvos keze alatt születtem kórházban protekcióval. Elvileg ott él tudtak látni meg legjobb doki stb.

Csak doki a Hawaii útját intézte én agyvérzést kaptam amit eltusolt és anyám nyomására nagy nehezen 7 hónaposan ismerték el hogy baj van. Epilepsziás lettem agyamban egy cisztával. Életem során 2 normális dokival találkoztam kb minden téren. Ebből azt vontam le hogy sztk-ba megy a halál. Csak a vizitnél beláttam hogy állami kórházban bizony nem.lesz császarom,nekem nyugi kell és jó műtét,nem pedig isten komplexusos dokik,nővérek.

máj. 7. 14:15
 40/52 anonim ***** válasza:
46%

37

Azért mert nincs rá pénzed azért nem fizetnél.

Aki megkeresi a havi 1 milliót annak nem gond 1,5 havi fizetést rászánni.

máj. 8. 11:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!