Lehetséges hogy valaki meddő, ha a testvéreinek számtalan gyereke született?
Van 4 testvér, két férfi, két nő. Mindenkinek több gyereke is született. Egyiküket kivéve, ő hiába próbálkozik.
Ha a három másik tesónak nem volt gondja gyereknemzéssel sosem, a negyedik testvérnek sem kelle legyen?

válasza:

válasza:

válasza:Hogy ne lenne lehetséges? Vagy gondolod, hogy a meddőség öröklődik? 😀
Most komolyan, tudod hány féle oka lehet a meddőségnek? Elég, ha mondjuk anyukám esetét nézzük: (valószínűleg) egy gyerekkori felfázás miatt el volt záródva mindkét pezevezetéke. Ez hogyan függene össze a család bármely másik tagjának a gyermekvállalásával? (Szerencsére az egyiket végül meg tudták nyitni, így lettem én.)

válasza:Vannak olyan meddőséget okozó betegsrgek, amik genetikai eredetűek (pl véralvadási zavarok, vagy az endometriózis is valamilyen szinten genetikai meghatározottságú), de attól még nem biztos, hogy minden testvérnél úgy jött ki a genetikai mix, hogy ezek mindenkinél előjöjjenek és problémát okozzanak.
Meg vannak olyanok, amik nem genetikai eredetűek, mint pl. egy elzáródott petevezeték...
Ez ugyanolyan minthogy hogy lehet hogy 4 testvér közül egy meghal 40 évesen rákban a többi meg él 80 évig?
(Nagypapám 63 évesen halt meg rákban, a bátyja 93 évig élt, pedig 14 évesen elvitték katonának a 2.vilaghábúrba.
Rajtam kívül senkinek nem volt meddőségi problémája a családban, sőt mindenkinek első próbálkozásra jött a baba, nekem 3 évbe, egy műtétbe és egy lombikba került mire sikerült. Nincs összefüggés.)

válasza:

válasza:

válasza:Igen, abszolút lehetséges.
De honnan tudod, hogy meddő? Az, hogy nem sikerül a baba, nem feltétlen jelenti azt, hogy meddő!

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!