Mit csinálnál, ha a testvéred ugyanúgy szeretné elnevezni a babáját, mint te?
Egyszerre vagytok terhesek pár hónap eltéréssel, senki sem másolt senkit, csak kiderül, hogy egymástól függetlenül ugyanazt a nevet választjátok. A vezetéknév különböző.
Választanátok mást, őt kérnétek, hogy válasszanak mást vagy ugyanaz lenne a keresztneve a két unokatesónak?
(A név nincs benne a top 100-ban)

válasza:

válasza:14-es: "Az egyetlen dolog amit csinálsz, hogy ezek után elzárkózol a tesódtól."
Ugyan miért? A kérdezö ezt írta: "senki sem másolt senkit, csak kiderül, hogy egymástól függetlenül ugyanazt a nevet választjátok", miért kellene a testvért ezért kizárni?

válasza:A mi családunkban van ilyen, hogy a testvérek ugyanúgy nevezték el a gyerekeiket, mondjuk ök már 50 körüliek. Nem tudom, mi volt az oka, úgy rémlik, a másodiknak született gyerek szülei évek óta favorkzálták a nevet, hogy ha fiúk lesz, így fogják hívni.
Mi ebben nőttünk fel, hogy ugyanaz a nevük, nekik se volt vele problémájuk (még a családnév is ugyanaz), igazából ha benne vagy,nem olyan fura, mint amilyennek tűnik.

válasza:Az biztos, hogy eszembe sem jutna megkérni hogy a másik változtasson. Mégis milyen jogon kérnék ilyet?
Ha zavarna a dolog akkor én keresnék mást, ha nem, akkor még beleállnék és hívnák ugyanúgy a két gyereket. Szerintem amúgy inkább keresnék más nevet, annyi szép van a világon.

válasza:Nálunk ilyen nem fordulhat elő, de bajban lennék. Biztos próbálnánk megbeszélni és az változtatna, aki kevésbé ragaszkodik. (Mondjuk nálunk tesóm önfeláldozóbb, szóval valószínűleg ő lenne az.) De mivel ezek szerint hasonló az ízlésünk, megkérném, hogy keressünk közösen egy másik jót. Ha nem sikerülne, akkor maradna ugyanaz. A valóságban pedig nekem 20+ éve van lánynevem, kizárt, hogy lemondanék róla, de tesóm is tudja, ő is mindig úgy emlegette a leendő gyerekem. Az enyémet, ő semmiképpen nem adná. Fiú nevem viszont egyáltalán nincs, sose tetszett igazán egy se, szóval ott azért lennék bajban, hogy végre találtam egyet és zárhatom ki?
Tesómnak régóta van fiú és lányneve is, nemzetközi, mert mindig külföldi pasija van. Tesóm szült előbb. Kislány. Külföldi neve van.(Van magyar változata is.) Nekem fiam lett. Nem tervezünk több gyereket. Még van egy tesónk, ő már olyan nevet ad, amilyet akar, de nem akarná ezeket. Már,ha egyáltalán szülne, mert nem akar.

válasza:

válasza:

válasza:Attól függ, mi a név. Pl. két Annamária megfér egy családban, max. az egyik Ancsa lesz, a másik meg Annamari. Ha nem lehet becézni, adnék mellé második keresztnevet.
Ha valami erőltetett, újkeletű celebnév, az már bajosabb. Inkább meggondolnám újra, hogy ki akarom-e szolgáltatni egy divathullámnak a gyerekem, egy olyan névvel, ami pár év múlva röhejes lesz.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!