Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ajánlanátok olyan olvasmányt,...

Ajánlanátok olyan olvasmányt, esetleg youtube csatornát, amiben a gyerekvárással, gyerekneveléssel foglalkoznak?

Figyelt kérdés
Már a terhességtől kezdve mind az anya, mind az apa számára fontos tudásanyaggal, jótanácsokkal. Aztán a születéssel, pici baba korral is foglalkozhatnak benne.
okt. 30. 21:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%
Hoztam e világra Youtube csatorna. Jó kis sztorik vannak rajta. Viszont, ha várandós vagy, érdemes inkább a pozitívabb videókat megnézni, mert vannak szomorúan végződő sztorik, meg azon kívül olyanok is, amik megijeszthetik a kismamát. Olyenkor ez nem hiányzik. De van sok jó sztori, sikertörténet, tapasztalatok.
okt. 30. 21:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd a fenébe. Csak összezavar. Ha újrakezdhetném semmi ilyet nem követnék,se nem olvasnék.
okt. 30. 22:07
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Szent János kórház szülésfelkészítő videói

[link]

Nem csak a szülésről van szó, van videó a baba fürdetéséről, pelenkázásról, ha jól emlékszem a szoptatásról is.

Amit az 1-es ajánlott azt én terhesen biztos nem nézném. Irreális félelmek és irreális elvárások táptalaja csak, nem tudásanyag.

okt. 30. 22:09
 4/15 anonim ***** válasza:
39%

Pedig gyonyoruen leirja a magyar valosagot az elso altal linkelt csatorna, csokolom.

Semmi irrealis nincs benne, de en nem mondom, hogy most kotelezoen nezze meg mindenki.

Szemely szerint en is terhesen talaltam ra es sokat segitettek a videok abban, hogy korvonalazodjon, mi az amit akarok szulesnel es mi az, amit nem.

Ennek hatasara vegeztem el egy babai szulesfelkeszitot es fogadtam dulat a korhazi szulesemhez. Nem bantam meg, nagyon megerte!

Ugyan otthon szulni sose akartam, de nagyon sokat adott az, hogy egy picit mas szemleletmoddal vagtam neki a szulesnek.

Tudom, hogy konyvet kerdeztel, de nagyon tudnam ajanlani, hogy keress fel egy szoptatasi tanacsadot, ha szeretnel szoptatni kerdezo. Vagy csinalj meg egy tanfolyamot. Nekem nagyon hasznos volt, hogy elore ennyire felkeszultem a szoptatasra, nem csak ugy random olvasgattam mindenfelet a neten.

A gyereknevelessel kapcsolatban meg egyetlen konyv az; amit en szivbol ajanlok, mert nekunk tenyleg nagyon bevalt: A “szokasos” Beszelj ugy, hogy erdekelje…stb.

:D

Eloszor terhesen olvastam/ atlapoztam, mar akkor is hasznos volt reszben, mert kialakult bennem egy elkepzeles, hogy hogyan is szeretnek majd beszelni a kisbabamhoz. Aztan nyilvan kesobb ahogy nott a gyerek, ugy tudtam hasznalni belole a konkret tanacsokat is.

okt. 30. 22:46
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
#4 Pont ez a káros, ha előre kitalálod, hogy mit akarsz meg mit nem. Lehet neked végül szerencsés volt, és úgy lett, de a legtöbb esetben mehet a kukába a sok terv. Aztán mikor nem úgy alakulnak a dolgok marad a csalódottság, olyan abszolút lényegtelen dolgok után is, hogy burkot repesztettek vagy sem.
okt. 30. 22:56
 6/15 anonim ***** válasza:
74%

Novák Ferenc videók gyakorlati tippeket ad a problémákra

Anya is ember csatorna, a többi mind bűntudatkeltő borzalom.

okt. 31. 07:02
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
Ja a Füstös Móni is mond jó tippeket, de nekem ő kicsit álomvilágban él, amiket mond az jó lehet egy könnyebb, együttműködő gyerekkel, nekem nem jött be
okt. 31. 07:03
 8/15 anonim ***** válasza:
23%

De ne néz ilyen videokat max amit 3 válaszolo javasolta.

Ha nem akarsz Depression lenni.

Én 23 éve olvastam kismama ujságot stb na jó kis Depression hangulatba kerültem Mint friss anyuka .miután abbahagytam ezen ujság olvasását jobb lett .

okt. 31. 07:51
 9/15 anonim ***** válasza:
77%
#6 egy három evéssel a hátam mögött, az említett ember oldalát,youtube csatornáját sokáig követve,könyvét elolvasva, sőt mi több, több előadásán is részt véve....nem lett volna nagy veszteség ha kimarad az életemből. Van egy két jó tippje,de erősen gyerekfuggo, beválik-e.
okt. 31. 07:58
 10/15 anonim ***** válasza:
23%

5-os, mi a karos? Az, ha a kismama informaciok birtokaban van, ismeri a jogait, ismeri a termeszetes fajdalomcsillapitokat, legzestechnikat es van egy kb elkepzelese arrol, hogy hogyan szeretne vajudni?

Wtf. Nem tudtam, hogy a tudas az karos.

Amugy az en szulesem se teljesen ugy alakult, amire gondoltam, mert a vegen csaszar lett. Viszont a vajudas az egy adott pontig hihetetlenul jo volt, marmint nyilvan a fajdalmat leszamitva. De aztan megertettem, hogy miert van szukseg a csaszarra, elozoleg mar a tanfolyamon tanultam is rola, hogy milyen esetekben szukseges, mi fog tortenni stb.

Egyaltalan nem feltem tole es nem is eltem meg traumakent, mert tudtam, hogy mi miert tortenik.

Ez bizony elegge fontos szerintem!

Nyugodtan legyen a kismama felkeszult. Nem szabad lesz ami lesz alapon szulni, mert akkor jon a felelem, ketsegbeeses, a nem tudom mi tortenik erzes, kontrollvesztes.

okt. 31. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!