Napi hány óra munkát tennél bele okosnak született, de sérült gyerekedbe, hogy kihozhassa magából, ami benne van?
Én jelenleg napi 6-8 órában segítem vagy 40 módon, GYODon voltam, most akartam elkezdeni dolgozni teljes munkaidőben, de akkor a gyerekem kirakják a mostani sulijából és búcsút mondhat az élsportnak(másodosztály teteje, pedig nemrég kezdett) és a barátainak is.
Már kikészülök tőle, rá is csaptam, nem bírom már, de nem tudom élni úgy a saját életem, hogy nem teszek meg mindent érte. Azoknak, akik szerint majd tanul a hibáiból:nem képes rá, a jelenlegi életének a tizedét se tudja hozni önállóan, egymi szintű, de még oda se tudott járni a viselkedésgondok és a szoros szabályrendszer miatt. Jelenleg antipszichoval boldogul megint(0,25mg), amíg meg nem szokja az új közeget, nélküle nem ment, de így is baromi nehéz vele.
Meddig segítenéd teljes erőbedobással, ha tudod, hogyha rámegy az életed szárnyal, ha nem csinálsz csak átlagos kis tanulás-kis beszélgetést-kis programokat, akkor meg egymiben végzi és visszamehetsz GYODra? Hány évet áldoznál a szárnyalására? Nem önállósodik, nem tanul a hibáiból, csak nő a szakadék önállóságban a kortársai és közte.

válasza:42 éves apa vagyok, mindent elértem az életben hál Istennek.Van egy 6 éves fiam aki nem egy átlagos gyerek .
Nagyon sok energiába telik őt a normál úton tartani,de más célom nagyon már nincs az életbe ez a legfontosabb nekem.
Jól haladunk de óriási energiaba kerül de megéri
Az enyém volt szegregálva bölcsiben meg elsőben, utóbbiból kirakták, napi 2 órát volt bent viselkedésgondok miatt és akkor is gáz volt, teljesen megőrült ott. Nem bírta a sérült társai viselkedését meg a szigorú szabályokat, összeroppant, mint a filmekben.. amint kivettem ez megszűnt, de ptsdje lett, random rátörtek a sérelmei, amiket ott szerzett. Többségiben ilyen komoly gondja nem volt, néha verekedett meg kiakadt kicsit, csak napi 4 órát járhatott egy ideig, de ennyi. Akkor kapcsoltam rá a segítésére, amikor kirakták szegregált közegből, onnantól kezdett szárnyalni. Előtte oviban ugyanúgy csináltam, mint a többiek, akkor még sok gyereknek segítettek napirenddel, pakoltak helyettük meg öltöztették őket, rajzoltak meg játszottak velük, tanítgatták őket mindenre. Én is ezt tettem, egy részét meg tudta tanulni, a nagyobbik részt nem, de ovisnál nem zavart, még kicsi volt. Nem magamtól tettem függővé, nem működött ilyen fokú megsegítés nélkül egyszerűen, de így is harcolok vele, pedig megint szed gyógyszert is.
Szerintem nem normális feladni a gyerekedért az életed, ha nincs esélye, de én nem tudom, mi lesz belőle x év múlva, viszont már nem bírom idegekkel, egyszerűen megcsaptam mert nem bírtam elviselni, sok. Elsősnél nem is kérdés a segítés, az enyém 12. Máshogy nem megy neki, mert nem képes tapasztalatokból tanulni, nem tud szervezni, tervezni, nem motivált, és folyamatosan ellenkezik, nincs felelősségérzete, egyszerűen nem önálló.

válasza:"...ahogy most áll, játszva felveszik egyetemre(segítséggel)."
Ez esetben q gyerek nem lehet annyira sérült.

válasza:mert nem képes tapasztalatokból tanulni, nem tud szervezni, tervezni, nem motivált, és folyamatosan ellenkezik, nincs felelősségérzete, egyszerűen nem önálló.
Akkor talán nem az egyetemet kellene megcélozni, hanem ezzel kellett volna foglalkozni :(

válasza:Nem korai egyetemről beszélni?
Legyen úgy kívánom

válasza:

válasza:

válasza:Szülőként kutya kötelességed mindent megtenni a gyermeked testi-lelki jóllétéért és fejlődéséért.
Az én gyerekem is SNI-s, autista, értelmi sérült.
Minden felülvizsgálat alkalmával megjavasolták neki a megfelelő intézményt (ovit, sulit). Gondolom ti sem vagytok kivételek, nektek is megjavasolták a megfelelő intézményt. Oda kell íratni!
A GYOD-ra való jogosultság nem intézmény kérdése és nem is azon múlik, hogy a szülő dolgozik vagy sem, hanem a gyermek állapota határozza meg, hogy jár e.
Ha jogosultak vagytok a GYOD-ra, akkor be kell látnod, hogy a gyereked állapota annyira súlyos, hogy otthon kell vele maradnod.
Ha pedig nem vagytok jogosultak, akkor a szakértők is úgy ítélték meg, hogy a gyermeked állapota lehetővé teszi, hogy egész nap a suliban legyen, így nyugodt szívvel mehetsz dolgozni.
Hogy a sportban, hogy teljesít, az csakis a gyermek érdeklődésén múlik.
Ha sportolni szeretne és energiát fektet az edzésbe, akkor jól fog menni. De ha nem akarja, akkor minek erőltetni?
Egyetem, család? Majd eldönti, hogy mit szeretne!
Ha valaha is járt EGYMI-be, annak oka volt, komolyabb fejlődésbeni eltérés... Oda nem lehet csak úgy beíratkozni akárkinek.
Picit irreálisnak tűnnek az elvárásaid a gyerekeddel szemben.

válasza:18!
Kaphat úgy GYOD-ot, hogy a gyerek 8 órát iskolában van.
Én is kapom az autista gyerekemre,pedig normál suliba jár.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!