Napi hány óra munkát tennél bele okosnak született, de sérült gyerekedbe, hogy kihozhassa magából, ami benne van?
Én jelenleg napi 6-8 órában segítem vagy 40 módon, GYODon voltam, most akartam elkezdeni dolgozni teljes munkaidőben, de akkor a gyerekem kirakják a mostani sulijából és búcsút mondhat az élsportnak(másodosztály teteje, pedig nemrég kezdett) és a barátainak is.
Már kikészülök tőle, rá is csaptam, nem bírom már, de nem tudom élni úgy a saját életem, hogy nem teszek meg mindent érte. Azoknak, akik szerint majd tanul a hibáiból:nem képes rá, a jelenlegi életének a tizedét se tudja hozni önállóan, egymi szintű, de még oda se tudott járni a viselkedésgondok és a szoros szabályrendszer miatt. Jelenleg antipszichoval boldogul megint(0,25mg), amíg meg nem szokja az új közeget, nélküle nem ment, de így is baromi nehéz vele.
Meddig segítenéd teljes erőbedobással, ha tudod, hogyha rámegy az életed szárnyal, ha nem csinálsz csak átlagos kis tanulás-kis beszélgetést-kis programokat, akkor meg egymiben végzi és visszamehetsz GYODra? Hány évet áldoznál a szárnyalására? Nem önállósodik, nem tanul a hibáiból, csak nő a szakadék önállóságban a kortársai és közte.

válasza:A 28. nem próbált se téged, se a gyereked lejárati, csupán közölt egy többé kevésbé biztos helyzetet, ami elofordul majd a gyerekeddel, ha dolgozni kezd.
Ha valakit nem akar az ember padtársnak, akkor azt csapattársnak sem akarja. Ha rendetlen, ha hulyesegnek tartja az én igényeimet, ha elteszi a cuccaimat -ez most max jaj véletlen volt szerinted, de siman lopás is lesz, lehet- akkor nem akarok se mellette ülni, se vele egy csapatban lenni, se vele dolgozni.

válasza:"...a szokásosnál undokabb és egyoldalúbb tud lenni, nem tisztálkodik magától és ügyetlen hozzá mert fél, hogy fájdalmat okoz magának, nem érzi a súlyát a dolgoknak, ideges lesz, ha nem tudja elvágni a húst meg ilyenek, szervezetlen és nincs motivációja, magától egyszerűen semmit sem csinál és mellé sajnáltatja magát, hogy fogat kell mosni, fel kell venni egy ruhát. Elvárja, hogy a kezébe adj dolgokat, nem néz körül, ha keres valamit, nem alapos, és egyből kibukik. Ha a szobájában van valami a fotelon, hamarabb üvölt, hogy nem találja, elege van és utál élni, minthogy ránézne a qrva fotelre, valóban keresné a holmit."
Magyarán konkrétan élete végéig kell valaki, aki figyelmezteti olyan alap dologra, minthogy ugyan Juli, furodj mar meg. Szerinted mekkora öröm egy budos ember mellett dolgozni? Vagy simán csak utazni vele egy buszon, vagy mögötte allni a kasszánál. Meg kellene érteni, hogy attól, hogy szerinted okosmeg minden, még bizony ne, az, mert ha okos lenne, akkor figyelne ilyesmire is.

válasza:Attól, hogy képes elvégezni az egyetemet, még ugyanúgy életképtelen. Hiába lesz diplomája, ha magától tisztálkodni sem képes, meg ezek amiket még leírtál.
Elméletben lehet, hogy alkalmas lenne a munkakörre, de ha reggel nem lesz aki útnak indítsa, vagy késik a busz 2percet és kiakad, vagy beszól neki valaki stb. Nem tudja kezelni ezeket a dolgokat sajnos.
Inkább az önellátásra próbáljatok fókuszálni első körben.

válasza:34, nem fogja elvégezni az egyetemet. Mert most a tanító nincs szól, beírja, hogy van házi, de az egyetemen senki nem fogja a szülőt figyelmeztetni, hogy rugdossa el a gyereket a vizsgára, vagy szólni, hogy mikor van a beadandó határideje.
Ilyen szintű önellátási képtelenség, ha amúgy valóban értelmes, a szülő hibája. Nem normális az, hogy napi 6-8 órát kell foglalkozni vele.

válasza:Ez a zoknis.
Hagyjad a gyereket egy kicsit békén végre. Ne csinálj meg mindent helyette örökké, hogy aztán hisztirohamot kapj, hogy neked nincs életed.
De úgyse fogod, amennyi kérdést itt kiírtál, aztán folyton a jóindulatú válaszolókat szidod ahelyett, hogy magadba néznél.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!