Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Napi hány óra munkát tennél...

Napi hány óra munkát tennél bele okosnak született, de sérült gyerekedbe, hogy kihozhassa magából, ami benne van?

Figyelt kérdés

Én jelenleg napi 6-8 órában segítem vagy 40 módon, GYODon voltam, most akartam elkezdeni dolgozni teljes munkaidőben, de akkor a gyerekem kirakják a mostani sulijából és búcsút mondhat az élsportnak(másodosztály teteje, pedig nemrég kezdett) és a barátainak is.

Már kikészülök tőle, rá is csaptam, nem bírom már, de nem tudom élni úgy a saját életem, hogy nem teszek meg mindent érte. Azoknak, akik szerint majd tanul a hibáiból:nem képes rá, a jelenlegi életének a tizedét se tudja hozni önállóan, egymi szintű, de még oda se tudott járni a viselkedésgondok és a szoros szabályrendszer miatt. Jelenleg antipszichoval boldogul megint(0,25mg), amíg meg nem szokja az új közeget, nélküle nem ment, de így is baromi nehéz vele.

Meddig segítenéd teljes erőbedobással, ha tudod, hogyha rámegy az életed szárnyal, ha nem csinálsz csak átlagos kis tanulás-kis beszélgetést-kis programokat, akkor meg egymiben végzi és visszamehetsz GYODra? Hány évet áldoznál a szárnyalására? Nem önállósodik, nem tanul a hibáiból, csak nő a szakadék önállóságban a kortársai és közte.

nov. 2. 15:28
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

A 28. nem próbált se téged, se a gyereked lejárati, csupán közölt egy többé kevésbé biztos helyzetet, ami elofordul majd a gyerekeddel, ha dolgozni kezd.

Ha valakit nem akar az ember padtársnak, akkor azt csapattársnak sem akarja. Ha rendetlen, ha hulyesegnek tartja az én igényeimet, ha elteszi a cuccaimat -ez most max jaj véletlen volt szerinted, de siman lopás is lesz, lehet- akkor nem akarok se mellette ülni, se vele egy csapatban lenni, se vele dolgozni.

nov. 3. 12:50
 32/38 A kérdező kommentje:
A szakértők nem szakértőkék. Az olyan gyerekeknek, mint az enyém, vannak egyéni megoldások a rendszerben, mert nem átlagos. Bizonyos szempontból elég sérült, másból meg kimagasló. Mi a fenéért kellene egymibe járnia, mert valaki azt mondta? Utána 4 évig kimagaslóan teljesített rengeteg tanulmányi versenyen és sportban. A GYOD nem feltétlen végleges, ezért vizsgálják felül, a gyerekek változhatnak idővel. Amikor megkaptuk nagyon gáz volt, kb a legszrnyűbb az országban ép értelem mellett, aztán szép lassan szintre hoztam, majd szint fölé. Ettől még nem önálló, de suliban tud működni. Iqja 130 felett, egy sportban klassz, de csak bizonyos ruhákat vesz fel, bizonyos ételeket eszik meg, a szokásosnál undokabb és egyoldalúbb tud lenni, nem tisztálkodik magától és ügyetlen hozzá mert fél, hogy fájdalmat okoz magának, nem érzi a súlyát a dolgoknak, ideges lesz, ha nem tudja elvágni a húst meg ilyenek, szervezetlen és nincs motivációja, magától egyszerűen semmit sem csinál és mellé sajnáltatja magát, hogy fogat kell mosni, fel kell venni egy ruhát. Elvárja, hogy a kezébe adj dolgokat, nem néz körül, ha keres valamit, nem alapos, és egyből kibukik. Ha a szobájában van valami a fotelon, hamarabb üvölt, hogy nem találja, elege van és utál élni, minthogy ránézne a qrva fotelre, valóban keresné a holmit. Akar dolgokat de nem tesz értük, viszont le tudja diktálni, mit kellett volna tennie és hogyan. Csak nem teszi meg, és ezen úgy kibukik, hogy nagyon. Pl ha edzés van: menjünk edzésre/kibukik, hogy miért kell, elege van és utálja, mondod neki, hogy semmi gond, nem kell csinálni akkor hagyja abba/kibukik hogy elege van utál téged, ő akarja. Mondod neki, hogy tessék csináld, tiltakozik hogy elege van, mondod hogy ne csináld akkor, egy szemét vagy. Ezt csak bizonyos emberekkel szemben, bizonyos alkalmakkor “veti be”, ha elveszti a kontrollt önmaga felett. Sulikban 2x bukott le eddig ezzel a viselkedéssel 4 év alatt, mindkettő stresszes helyzetnél. Az egyiknél késett miattam életében először, a másiknál kompetenciamérésen veszett össze egy barátjával.
nov. 3. 13:05
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

"...a szokásosnál undokabb és egyoldalúbb tud lenni, nem tisztálkodik magától és ügyetlen hozzá mert fél, hogy fájdalmat okoz magának, nem érzi a súlyát a dolgoknak, ideges lesz, ha nem tudja elvágni a húst meg ilyenek, szervezetlen és nincs motivációja, magától egyszerűen semmit sem csinál és mellé sajnáltatja magát, hogy fogat kell mosni, fel kell venni egy ruhát. Elvárja, hogy a kezébe adj dolgokat, nem néz körül, ha keres valamit, nem alapos, és egyből kibukik. Ha a szobájában van valami a fotelon, hamarabb üvölt, hogy nem találja, elege van és utál élni, minthogy ránézne a qrva fotelre, valóban keresné a holmit."

Magyarán konkrétan élete végéig kell valaki, aki figyelmezteti olyan alap dologra, minthogy ugyan Juli, furodj mar meg. Szerinted mekkora öröm egy budos ember mellett dolgozni? Vagy simán csak utazni vele egy buszon, vagy mögötte allni a kasszánál. Meg kellene érteni, hogy attól, hogy szerinted okosmeg minden, még bizony ne, az, mert ha okos lenne, akkor figyelne ilyesmire is.

nov. 3. 13:44
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy képes elvégezni az egyetemet, még ugyanúgy életképtelen. Hiába lesz diplomája, ha magától tisztálkodni sem képes, meg ezek amiket még leírtál.

Elméletben lehet, hogy alkalmas lenne a munkakörre, de ha reggel nem lesz aki útnak indítsa, vagy késik a busz 2percet és kiakad, vagy beszól neki valaki stb. Nem tudja kezelni ezeket a dolgokat sajnos.

Inkább az önellátásra próbáljatok fókuszálni első körben.

nov. 3. 14:21
 35/38 anonim ***** válasza:

34, nem fogja elvégezni az egyetemet. Mert most a tanító nincs szól, beírja, hogy van házi, de az egyetemen senki nem fogja a szülőt figyelmeztetni, hogy rugdossa el a gyereket a vizsgára, vagy szólni, hogy mikor van a beadandó határideje.

Ilyen szintű önellátási képtelenség, ha amúgy valóban értelmes, a szülő hibája. Nem normális az, hogy napi 6-8 órát kell foglalkozni vele.

nov. 3. 14:35
 36/38 anonim ***** válasza:
74%

Ez a zoknis.

Hagyjad a gyereket egy kicsit békén végre. Ne csinálj meg mindent helyette örökké, hogy aztán hisztirohamot kapj, hogy neked nincs életed.

De úgyse fogod, amennyi kérdést itt kiírtál, aztán folyton a jóindulatú válaszolókat szidod ahelyett, hogy magadba néznél.

nov. 4. 18:41
 37/38 anonim ***** válasza:
35, az anyja idegbeteg, hisztis és kontrollmániás. Már nagyon sokszor próbáltunk segíteni neki, de meggyőződése, hogy ő a világ legjobb anyja.
nov. 4. 18:44
 38/38 anonim ***** válasza:
Mit jelent, hogy okosnak született, de sérült?
nov. 5. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!