Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek egy gyereke lett miért...

Akinek egy gyereke lett miért döntött így, nem bánta meg később?

Figyelt kérdés
És a gyerek hogy viseli, hogy nincs testvére?

nov. 5. 23:12
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
81%

Betegség miatt. Több baja is volt/van, nem kockázattunk még egy gyereket. Pedagógus vagyok, édesanyám is az volt. Számtalan családot ismertünk meg,ahol minden egyes gyerek betegen született. És általában egyre súlyosbodott.

Szóval ezért maradt 1.

Néha kérdezte régebben,hogy miért nincs testvére,de ott rövidre zártuk a témát.

nov. 5. 23:45
 2/58 anonim ***** válasza:
81%

Én 10 hetes terhesen maradtam egyedül, szóval annyira nem saját döntés volt, hogy egyke lesz a gyerkőc, de így, ismerve őt 3 évesen, lehet, hogy nem is akkora baj ez 😀 Eddig fel sem merült benne szerintem, hogy lehetne tesója is, egyszer sem kérdezett ilyesmit. Én is egyke vagyok, és az ő korában már bőven tesóért nyúztam a szüleimet...

(Megbánnom nincs mit, ugye, a helyzetből adódóan, tehát erről nem tudok egyelőre nyilatkozni.)

nov. 6. 00:16
 3/58 anonim ***** válasza:
83%

Nálam még nincs később, mert csak 1 múlt, de koromból adódóan, meg mivel szintén egyedül vagyok vele, borítékolható, hogy nem lesz több. Mindig többet akartam, de őszintén, olyan "könnyű" gyerek, hogy már akkor is örülök, ha mindketten megéljük a felnőtt korát. Naponta átlag 3x akarok kiugrani az ablakon🤣

Még korai erről nyilatkozni, de én kétlem, hogy valaha is testvérért nyúzna. Tipikus egyke. Nem a tárgyak megosztásával van problémája, az nem érdekli, hanem a figyelem... Elvárná, hogy külön egy hárem csak őt csodálja egész nap. A szolgái meg mindig ugrásra készen várják a parancsait. Nem tűrné, ha bárkivel osztoznia kéne rajtam. Pedig nincs elkényeztetve, helyzetemből adódóan nem is tudnám, de ha csak egy pillanatra le merek ülni mondjuk házimunka közben, olyan balhét csap, hogy az egész ház összeszalad. Minden nap tisztázzuk, hogy nem kell tőle engedélyt kérnem, akkor ülök le, amikor akarok, de pár óra múlva ugyanúgy számonkér.

Most úgy tűnhet, hogy megbántam, de nem. Imádom. Minden uncsi lenne nélküle. Igen, kedves chieldfree-k, bocs, hogy tőlem kell megtudnotok, de mi anyukák, attól, hogy néha panaszkodunk, egyáltalán nem bánjuk a gyerekeinket, nem tudnánk létezni nélkülük 😁

nov. 6. 00:39
 4/58 anonim ***** válasza:
73%
6 éves a fiam. Okos, tájékozott, kommunikatív, jószívű, empatikus, de párszor felmerult a második gyerek gondolata, hallani se akar róla. 32 múltam szóval beleferne, néha atfut az agyamon, mert noha 4 évig nem aludt át éjszakát, 3 évig szopott stb, én imádtam a baba és kicsi kort is. Viszont egyetemre járok kb mióta megvan, második diploma jelenleg és 3 éves korától dolgozok, minden nap hiányzik, szeretnék vele többet lenni és ő is velem. Hiába jövök 4 után haza, egyszerűen többet szeretnénk együtt lenni. Jövőre kezdi az iskolát, itt akarok neki lenni akkoris. Ha egy kisbaba a cicin lógna egész nap, vagy mondjuk ha velem aludna stb, szerintem megsínylené a kapcsolatunkat, mert nagyon anyás érzékeny kisfiú és ezt nem kockáztatom. De még van pár évem hogy ha máshogy érzem, akkor még jöhet.
nov. 6. 00:55
 5/58 anonim ***** válasza:
79%

2#simán lehet még mástól még egy babád.

Nekem azért nem lesz mégegy,mert későn jött a fiam,túl későn. Mind kiderült túl féltem,egy para gép vagyok,nem tudnák mégegy emberért izgulni,és úgy érzem nincs is hely a szívemben, annyira szeretem,nem hiányzik más

nov. 6. 02:01
 6/58 anonim ***** válasza:
89%

Nem bántuk meg. Ennek az egynek meg tudunk adni mindent, kellő figyelem, szeretet, különórák, utazások, hobby, heti szintű közös programok, szükség esetén magánorvosi ellátás, jó iskola, és mire kezdi az életét legalább egy masszív(min 20 millió önerőt)

Kettővel vagy többel ez nem menne ilyen gördülékenyen.

Most 8 éves, vannak barátai, 3 unokatestvére akikkel sűrűn találkozunk, egyáltalán nem akar testvért, boldogok vagyunk így

nov. 6. 06:14
 7/58 anonim ***** válasza:
100%
Mindig 2-öt szerettem volna, de sajnos az első után komplikációk miatt nem lehet, neki hiányzik egy tesó.
nov. 6. 07:13
 8/58 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg racionális érvem van:

- egy gyereknek meg tudunk mindent adni anyagilag

- meggyőződésem hogy nem tudsz két gyereket ugyanúgy szeretni >> értsd: nem tudsz ugyanúgy kapcsolódni hozzájuk mert az egyik személyiségénél fogva mindig közelebb fog állni az emberhez, könnyebben érti meg magát vele stb - és ezt a gyerek úgy fogja megélni hogy a másikat jobban szeretik

- egy gyereknek ki tudjuk elégíteni a figyelemigényét

- borzasztóan éltem meg az első 1,5 évet, nincs az a pénz hogy elölről kezdjem

- lombikkal jött össze, nem akarnám újra csinálni

- én 37, férjem 41 volt mikor született

- 2 vagy pláne több gyerekkel az iskolás korban már brutál a logisztika - ki hova megy edzésre, különórára

- szerencsések vagyunk mert iszonyatosan értelmes, nem beteges, nem kell fejlesztésekre hordani és egy másodiknál benne van a pakliban hogy nem leszünk ilyen szerencsések

Ettől függetlenül néha belémhasít hogy “jó lett volna ha van tesója” - máskülönben meg tesót nem szülünk, csak második gyereket.

A lányom nagyon szeretne testvért most lassan 6 éves), kb 3 éves kora óta terítéken van a téma. De ezerszer átbeszéltük, hogy nem lesz. A fentieket kb mind elmondtam neki (az ő szintjén).

nov. 6. 07:18
 9/58 anonim ***** válasza:
100%
(én egyke vagyok, utánam volt anyukámnak 2 vetélése, úgy döntöttek, hogy nem lesz több próbálkozás, mert túl fájdalamas volt. Én csak addig mondogattam, hogy szeretnék testvért amíg a 2. után sírni láttam a kórházban)
nov. 6. 08:13
 10/58 anonim ***** válasza:
100%
Nem bántuk meg, nálunk így kerek minden. Az érveket már felsorolták előttem, osztom a véleményüket. Mi alapbòl, csak egyet szerettünk volna, soha nem volt téma a második.
nov. 6. 09:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!