Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak több gyereket...

Miért vállalnak több gyereket olyanok, akiknek szenvedés az egész?

Figyelt kérdés
Szociális médián szembe szoktak jönni posztok anyukáktól, sok kommenttel, hogy pl. “a legrosszabb/legnehezebb csak a szülés után jön, hónapokig nem alszol, hidd el tudom mert nekem 3 is van” ha ennyire szörnyű és nehéz szülőnek lenni, akkor miért vállal be valaki többet is? Kicsit mintha maguk ellen beszélnének. Annyira csak nem lehet nehéz, ha valaki többször is bevállalja, hacsak nem mazochista :D Nem?

nov. 8. 09:28
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
83%

Némely csaladot köti a darabszámra vonatkozó szerződés.

Sokan szeretnek mártírkodni.

A többiekről fogalmam sincs.

nov. 8. 09:33
 2/26 anonim ***** válasza:
33%
Mert nem tudnak/ akarnak védekezni, mivel régen nem volt divat és ezt nevelték beléjük.
nov. 8. 09:42
 3/26 anonim ***** válasza:
65%

1. mert előre nem tudta, hogy szenvedésként fogja megélni

2. igazából szeret szülő lenni, de manapság már ér kiventillálni a szülőség árnyoldalait, és nem kötelező csak a rózsaszín csillámpónis oldalát hangoztatni

3. de, elképzelhetetlenül nehéz, de annyi jó dolog is van benne, plusz beütnek az ösztönök, a hormonok, hogy az embert elviszi a flow szerencsére

nov. 8. 09:42
 4/26 anonim ***** válasza:
78%
Mert nem képesek használni az eszüket, ill. sok esetben az nincs.
nov. 8. 09:44
 5/26 A kérdező kommentje:

“1. mert előre nem tudta, hogy szenvedésként fogja megélni”

Hát de az első gyerek után már tudja. Akkor miért szül mégtöbbet, ha annyira szar/nehéz? Nem értem. Nekem ha valami rossz, abból nem kérek többet is🤣

Az teljesen oké, hogy megosztják a szülőség árnyoldalait is, sőt leendő szülőként tök jó ezekkel előre tisztában lenni, de vannak, akik tényleg úgy adják elő, hogy a kedved is elmegy tőle, aztán benyögik, hogy amúgy 3+ van. Akkor ez tényleg mártírkodás lehet, különben az első után megállt volna.

nov. 8. 09:50
 6/26 anonim ***** válasza:
85%
Mártírkodás szerintem is, tisztelet a kivételnek. Tesomék vállaltak 3-at, állandòan megy a nyűglődés, most ennek ez a baja, annak az a baja, hajat se festettem 2 hònapja stb stb, én erre csak annyit mondtam, te akartad. 🤷‍♀️
nov. 8. 09:57
 7/26 anonim ***** válasza:
77%
Na, megint egy kérdés, ami úgy 10másodperc gondolkodással megfejthető lenne...Mondjuk, mert arányaiban még mindig több jót talál benne, mint rosszat. Miért végeznek egyesek több egyetemet is, amikor az első után már tudják, hogy lesz idő, amikor a kávé/energiaital tartja őket életben? Na, kb.ennyi értelme van.
nov. 8. 10:08
 8/26 anonim ***** válasza:
96%
Nem mindegy a nyafogas aranya sem. Mert van aki tenyleg masbol sem all, csak a folyamatos martirkodasbol, meg a panaszkodasbol, azt en sem tudom sajnalni. En ugy erzem, az en egy szem gyerekemmel is nehezen birok neha, nem is kellene tobb. De van aki meg alapvetoen szereti ezt az eletet, es nem sirja tele az internetet, neha megemliti, hogy nehez, de a szepsegerol is beszel.
nov. 8. 10:10
 9/26 anonim ***** válasza:
64%

Még mindig ott tartunk, hogy tabu őszintén elmondani a nehézségeket? Miért akkora mumus ha valaki őszintén elmondja, hogy nem azt "dobta a gép" amit gondolt, pontosan is az ilyen média fszságok miatt ahol minden cukormázas csillámpóni?

Sokan tudatosabban vállalnának gyereket ha nem a csapból is az folyna, hogy nem lehet panaszkodni, nem lehet őszintének lenni, vállaltad , ez a dolgod stb stb.

Rengetegen vannak akik nem tudatosak, nincs önismeretről fogalmuk. Másik pedig csok miatt vállalnak.

nov. 8. 11:07
 10/26 anonim ***** válasza:
67%

Az, hogy szülés után jönnek a nehéz HÓNAPOK, nem jelenti azt, hogy az utána lévő éveket ne élvezné az anyuka, nyilván azért van három gyereke. Miért baj az, hogy ha valaki leírja a negatív részét is? Attól még szeretheti a gyerekeit.

Persze van az is, mikor előre aláírják a gyerekszámot és muszáj teljesíteni.

Vagy vágynak egy adott nemre, és azért "gyártanak" gyereket, hátha bejön.

Meg vannak a tipikus mártírok.

Nekem egy gyerek van, több nem is lesz. Nagyon szeretem, de van hogy én is panaszkodom, mert nem minden pillanat egy rózsaszín álomfelhő.

nov. 8. 12:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!