Miért vállalnak több gyereket olyanok, akiknek szenvedés az egész?

válasza:Némely csaladot köti a darabszámra vonatkozó szerződés.
Sokan szeretnek mártírkodni.
A többiekről fogalmam sincs.

válasza:

válasza:1. mert előre nem tudta, hogy szenvedésként fogja megélni
2. igazából szeret szülő lenni, de manapság már ér kiventillálni a szülőség árnyoldalait, és nem kötelező csak a rózsaszín csillámpónis oldalát hangoztatni
3. de, elképzelhetetlenül nehéz, de annyi jó dolog is van benne, plusz beütnek az ösztönök, a hormonok, hogy az embert elviszi a flow szerencsére

válasza:“1. mert előre nem tudta, hogy szenvedésként fogja megélni”
Hát de az első gyerek után már tudja. Akkor miért szül mégtöbbet, ha annyira szar/nehéz? Nem értem. Nekem ha valami rossz, abból nem kérek többet is🤣
Az teljesen oké, hogy megosztják a szülőség árnyoldalait is, sőt leendő szülőként tök jó ezekkel előre tisztában lenni, de vannak, akik tényleg úgy adják elő, hogy a kedved is elmegy tőle, aztán benyögik, hogy amúgy 3+ van. Akkor ez tényleg mártírkodás lehet, különben az első után megállt volna.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Még mindig ott tartunk, hogy tabu őszintén elmondani a nehézségeket? Miért akkora mumus ha valaki őszintén elmondja, hogy nem azt "dobta a gép" amit gondolt, pontosan is az ilyen média fszságok miatt ahol minden cukormázas csillámpóni?
Sokan tudatosabban vállalnának gyereket ha nem a csapból is az folyna, hogy nem lehet panaszkodni, nem lehet őszintének lenni, vállaltad , ez a dolgod stb stb.
Rengetegen vannak akik nem tudatosak, nincs önismeretről fogalmuk. Másik pedig csok miatt vállalnak.

válasza:Az, hogy szülés után jönnek a nehéz HÓNAPOK, nem jelenti azt, hogy az utána lévő éveket ne élvezné az anyuka, nyilván azért van három gyereke. Miért baj az, hogy ha valaki leírja a negatív részét is? Attól még szeretheti a gyerekeit.
Persze van az is, mikor előre aláírják a gyerekszámot és muszáj teljesíteni.
Vagy vágynak egy adott nemre, és azért "gyártanak" gyereket, hátha bejön.
Meg vannak a tipikus mártírok.
Nekem egy gyerek van, több nem is lesz. Nagyon szeretem, de van hogy én is panaszkodom, mert nem minden pillanat egy rózsaszín álomfelhő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!