Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kezelik úgy a mostani...

Miért kezelik úgy a mostani gyerekeket mintha valami hímestojások volnának?

Figyelt kérdés
Bár nem vagyok szülő én más korszak gyermeke vagyok a 2000-és évek elején nőttem fel akkor még teljesen más világ volt mint most. Én ennek az újfajta nevelésnek csak a káros hatásait látom mind a környezetemben mind a családomban levő gyerekeken. A széltől,naptól óvjuk őket,nem verheted el őket ,nem nézhetsz rájuk csúnyán mert már júj!egyből sérül szegényeknek a kis lelki világa. És elárulom hogy így fognak kifejlődni ezek az életképtelen,túl érzékeny puhap*csű jellemek. Sehol nem fogják tudni megállni a helyüket mert ha csak rájuk nézel csúnyán mindjárt elbőgik magukat,nem szólhat az be nekik mert besérülnek és ahelyett hogy megtanulnának kiállni magukért föl akarják majd vagdosni az ereiket. Nincsenek felkészítve arra hogy az életben fognak kapni nagyon kemény pofonokat,hideget,meleget,és ezeket képtelenek lesznek helyén kezelni.Minden ràjuk van hagyva és ezzel az lesz megerősítve bennük,hogy amit csinàlnak az tök f*sza,és nem szídhatod le őket ha felb*sszák az agyadat a f*szságukkal mert mindjárt elríják magukat,traumatizálva lesznek,jaj hagyjuk már! Mért kell úgy nevelni ezeket a gyerekeket mintha valami kibeb*szott hímestojások lennének?!Embereket akarunk nevelni belőlük,nem puhány,puhap*csü életképteleneket.

nov. 25. 13:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
62%
Majd ha lesz gyereked, visszatérünk rá.
nov. 25. 14:01
 2/28 anonim ***** válasza:
75%

Mondja egy olyan korosztály gyermeke, akik a munkahelyeken nem tudnak helytállni... Pont most van erről egy elég komoly cikk és tapasztalom is a munkahelyemen, hogy a 2000 körül született munkavállalók ha másnaposak, ha fáradtak, ha náthásak nem mennek be dolgozni ill. Kétórás cigi és ebéd szüneteket tartanak, amíg a régi dolgozók kb pisilni sem mennek el. Tele a tiktok ilyen videókkal, ott vannak a cikkek is neten.

Szóval. Nekem van 2 gyermekem, nyilván nem úgy nevelem őket mint ahogy engem neveltek 89-ben. De biztosisten, hogy nem piperkőc gyerekeket fogok belőlük nevelni.

nov. 25. 14:06
 3/28 Metionin ***** válasza:
100%
Azért van különbség a mindent ráhagyok és a nem verem péppé között. Mondom ezt tudatos gyerektelenként. Nagyon helyes, hogy a bántalmazás be van tiltva, bár a valóságban sajnos nem ilyen egyszerű. Az meg hogy ki mennyire neveli életképtelenné vagy sikeressé a gyerekét, a szülőn múlik nem a dátumon. Én 35 vagyok, a többségünket még szigorúan fogták és verték is, mégis ugyanúgy lettek a korosztályomban sikeresek és "puhap*csök" is ahogy fogalmaztál. Nem beszélve arról a rengeteg, mostanság szülővé váló kortársamról akinek terápiára van/lenne szüksége a szülei fasza nevelése miatt. De jó is volt, amikor 20 kilós gyerekként pofozott a 90 kilós anyám, mert a tányér mellé morzsáztam. Ettől lettem ember és építettem fel az országot. Ja, nem.
nov. 25. 14:10
 4/28 anonim ***** válasza:
92%
"mind a környezetemben mind a családomban levő gyerekeken" reprezentatív mintának hangzik :DDDDD
nov. 25. 14:19
 5/28 anonim ***** válasza:
84%
Az aktuális, heti “régen minden jobb volt” gyerektelen megszólalása 🤓 uncsi…
nov. 25. 14:26
 6/28 anonim ***** válasza:
88%

"így fognak kifejlődni ezek az életképtelen,túl érzékeny puhap*csű jellemek."

Nem ilyenek fognak kifejlődni, hanem rosszabb: arrogáns, minden azonnal kell, végtelenül egocentrikus felfogású, indulatkezelési problémákkal küszködő jellemek.

Le lehet pontozni, sok ilyen van. De azért általánosítani sem kell. Én ismerek olyan családot, ahol nem ez a norma. És ahogy 3-as is írta, azért van egy egészséges átmenet, a "mindent lehet a kis angyalbögyölőnek" még az anyját rugdosni is, meg a rossz nézésért szétveri a gyerek fejét között is.

nov. 25. 14:37
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy összetett dolog. Más a világ is már,mint amiben én nevelkedtem (nyolcvanas években születtem).

Tipik bántalmazó családom volt,fizikai és lelki terror ment,nő vagyok,apám szemében csak kiszolgáló személyzet, aki másodrendű és nem számít. Saját vélemény? Dürer egy pofon. Te akarsz valamit ami más mint amit én? Élő a szijat.

Még régebben menve nagyanyám át beastak az ötvenes években a földekre térdig,hogy ne mászkálni el,míg kapalnak.

Ott a rengeteg reszeg bántalmazás,régen is,most is.

Régen minden jobb volt? A fenét. Más volt,de az ember az ember.

Mentálisan instabil emberek vannak most is,és honnan a bubanatbol kellene tudni hogy a te gyereked eppen hogy neveld,mikor tíz tizenöt éve még tök más volt az elvárás,a suliban is pitagotasz tétel van önismeret helyett, a szülők olyanok,amilyenek,csak a saját szarjukat tudják átadni. A gyereked is jön valamilyen mentalitással. Ami valakit megtör,más fel se veszi.

Röviden: más világ van,a gyerek jelleme olyan,amilyen,és a szülő is csak a hozott mintákból tud gazdálkodni,nyakon öntve az épp aktuális társadalmi elvárással, közben persze úgy,hogy próbálja magát is a legjobbat adni, evickelni az örökös kialvatlanság,esetleges anyagi egészségi gondok mellett,sokszor tök egyedül,magára maradva

A végére még egy gondolat: én is kiválóan tudtam mit hogyan kellene tenni,míg nem volt gyerekem. Aztán lett. Segítség nem volt, még az se szagokalt felénk sose aki "alig várta az unokát". Egyeudl voltam,nehéz eset gyerekkel. Aztán később se lett jobb az intézmények alkalmatlanságavak, és a sok szrral ami onnan jött. Majd ha lesz gyereked,te legyél okosabb. Úgy látom talán menni fog,és talán majd konyoruletet tanúsítasz felénk,földi halandók felé is.

nov. 25. 14:49
 8/28 anonim ***** válasza:
85%

Régen én is így gondolkoztam.

Mikor valaki gyereke hisztizett a boltban, akkor legszívesebben az anyja helyett csaptam volna le neki egy pofont, aztán meg az anyjának, mert ennyire neveletlen a gyereke.

Aztán lett gyerekem és már tök másképp látom. Sosem emelnék rá kezet, akármennyire felcseszi az agyam és együtt érzek az anyukákkal, amikor hisztizik a gyerekük 😁

Egyébként abban egyetértek, hogy rájuk kell szólni, meg büntetést kell kapniuk, hogy megtanulják a határokat, de a verés nem megoldás.

nov. 25. 15:18
 9/28 anonim ***** válasza:
59%
"bár nem vagyok szülő..." Könyörögve kérlek, hogy ez maradjon is így örökre!!! Maradjunk annyiban, hogy látszik, hogy téged nem kezeltek himestojaskent a drága szüleid.:))) de te az a típus vagy, akit nem tudok sajnálni.🤢
nov. 25. 15:21
 10/28 anonim ***** válasza:
72%
Regen tudtak gyereket nevelni?😂 vertek oket allandoan, az volt a foglalkozas, mert amugy meg leszartak oket. Hadd sirjon, mert erosodjon a tudeje, a testverek egymast neveltek. A fel rokonsag alkesz volt, meg vertek egymast. Hu, tenyleg minden jobb volt regen.
nov. 25. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!