Várandóság bejelentése korábban rosszullétek miatt?
Ötlet ha pl engedi a homeofficet a fonok,hogy ott bent mit
lehetne mondani a munkatársaknak? Sajnos nálunk kb semmi
nem marad titokba.
Figyelt kérdés
Sziasztok. Jövőhéten 10hetes várandós leszek viszont erős rosszulléteim vannak. A munkám lehetővé teszi,hogy itthonról végezzem viszont erre hivatalosan engedélyem nincsen. Arra gondoltam egyenlőre jelzem a fönőknek,hogy várandós vagyok és így sajnos nem tudok bemenni aztán majd eldől,hogy engedélyezi e vagy táppénzre küld.
Viszont a 12.hétig nem nagyon szerettük volna bejelenteni de sajnos mérlegelni kellett.
Nekem a HR-en el kellett mondanom már 4 hetesen, még UH se volt róla, mert különben kirúgtak volna. Szerintem elpletykálta a többieknek, mert amikor 12 hetesen elmondtam a közvetlen főninek, közölte, hogy hahh, tudtam! :D
10 hetesen én inkább elmondanám nekik nyíltan, mert kitalálhatsz valami fura betegséget, de úgyis levágják szerintem.
jan. 3. 09:07
3/7 anonim válasza:
Engem is hittek terhesnek, pedig nem voltam az. A félpillantásokból, a kihagyott lehetőségekből jöttem rá. Ezt azért írom, mert átlag hányingeres nőről feltételezik és rólad is sejthetik már. Ha te tényleg az vagy, jobb, ha bejelented és kéred a HO-t azzal az okkal, hogy így meg tudsz hatékonyan dolgozni ég ideig. Innentől tőlük függ.
jan. 3. 09:42
4/7 anonim válasza:
Nálunk rendszeres, hogy valaki simán betegség miatt marad otthon. Akár hányós-hasmenős vírussal is. Most egyébként is influenzaszezon van, erre is hivatkozhatsz, hogy ágynak dőltél. Már ha nálatok ez szokás (mi tényleg csak akkor vagyunk táppénzen, ha kb haldoklunk, egyébként HO-ból megoldható a munkánk kényelmesen betegség alatt is). 2 hét igazán nem nagy idő erre.
jan. 3. 11:43
5/7 anonim válasza:
Nekem el kellett mondanom már a terhesség megállapítás után, mert olyan feladatokba írtak be, ami vetélést okozhat. De nálunk mindenki aki terhes lesz, jelzi a elején, mert akkor olyan feladakozat kap, ami nem veszélyes.
jan. 3. 13:12
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a személyes tapasztalatok megosztását.
Beszéltem is a fönőkkel nagyon kedves es korrekt volt. Mondta maradjak nyugodtan itthon és segit elintezni a home officet.
jan. 3. 13:27
7/7 anonim válasza:
Nagyon szerencsés vagy. Én egy nagy magyar cégnél dolgozok és kozvetlen vezetok engedtek a nagyfonok meg nem engedelyezte ugy hogy ugy jarok be hogy folyton rosszul vagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!