Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy valakiből jó apa lesz vagy sem?

Figyelt kérdés
Milyen tulajdonságokat kell nézni? Vannak árulkodó jelek? Egyáltalán lehetséges ezt valamennyire megjósolni?

febr. 11. 17:32
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
66%
Jólelkű, odaadó a családjával, ezek a legfontosabb dolgok szerintem. Ami korántsem azt jelenti, hogyha ezek megvannak, akkor valakiből tökéletes apa lesz, dehát olyan nincs is szerintem, ahogy tökéletes anya sem.
febr. 11. 18:08
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

-mennyire önző (Van "apa", akinek előbbrevaló a sajat hobbija mint a gyereke. Vagy előbb veszi meg a cigijét és utána költ csak a gyerekre, ha marad)

-mennyire önálló (Ő is a gyereked lesz, vagy egyenrangú szülő)

-mennyire aktív a háztartásban (miért? Mert a szaros pelenkát se fogja kivinni, ha addig derogált neki minden hazimunka. És igen, ez is kell a jó apasághoz, mert nem szobatisztán születnek a gyerekek, a gondozási feladatok pedig megalapozzák a kötődést)

-mennyire "konzervatív" (hímsoviniszta f.sz - ettől függ, hogy az eltérő nemű gyereknek is meg tudja adni ugyanazt, vagy a lány neki nem gyerek...)

Stb.

febr. 11. 18:09
 3/22 anonim ***** válasza:
57%
ELÖRE SOHA nem lehet tudni!
febr. 11. 19:01
 4/22 anonim ***** válasza:
46%
Még azt sem lehet tudni hogy az anyából jó anya lesz-e.
febr. 11. 19:07
 5/22 anonim ***** válasza:
98%

Sokmindenből lehet tudni.

A férjem jó apa és jó férj.

Ha beteg voltam bármikor, mondanom se kellett, hanem ő kérdezte, hogy mit hozzon a patikából. Aznap mindig ő főzőtt, takarított, én filmezzek és pihenjek. Máskor felosztottuk, hogy ki mit csinál.

Bárhova volt időpontom mindig vitt és hiszti nélkül megvárt, kérnem se kellett

Több műszakban dolgoztunk, de egy helyen és egy műszakban, ha korábban kelt mint én, akkor elment bevásárólni

A családjával jó a kapcsolata, tisztelik egymást(ez fontos tényező)

Soha nem éreztem, hogy a problémáim ne lennének fontosak neki, mindig figyelt rám

Ha nem volt kedvem/kedvünk főzni nem hisztizett, hanem megkérdezte nekem mit rendeljen vagy inkább ülljünk be valahova?

Nyugodt ember, nehezen lehet kihozni a sodrából.

A gyerekekkel ugyan ilyen figyelmes, törődő, persze ezt visszafele is megkapja.

febr. 11. 20:03
 6/22 anonim ***** válasza:
84%
Megérzésre tudsz hagyatkozni csak. Sajnos nem mindig válik be. 12 éve voltunk együtt,mikor(8 év próbálkozás után) lett egy lányunk. Nem lett jó apa, pedig azt gondoltam. 2 évig szenvedtem vele még után, utána elváltunk. Nem gondoltam volna előre.
febr. 11. 20:43
 7/22 anonim ***** válasza:
32%
a szemeiben ott van a szeretet, a gondoskodás (őszinte kedvesség és nem megjátszott),barátságos jellem.
febr. 11. 20:47
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Alapból a kapcsolat milyen.. ott az sokat elárul
febr. 12. 08:18
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Amit az 5-ös leírt, jó támpont. Ehhez pluszként nekünk gyerek előtt is volt kutyánk és macskánk, velük is foglalkozott, szerette őket, odafigyelt rájuk. Nem ugyanaz, de azért az is egy jel, hogy leszarja a háztartásban lévő ránk utalt élőlényeket, és egy az egyben az én nyakamba tolja az ellátásukat, vagy saját feladatnak is érzi.
febr. 12. 10:19
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztos! A “megváltozok” nem játszik. Aki mondjuk erőszakos vagy alkoholista, az nem fog pozitív irányba változni a gyerek után se.
febr. 12. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Valami nevelési probléma következménye lehet ha valakiből egy rendkívül határozatlan, gátlásos és szorongó ember lesz?

Az volt egész gyerekkorában, kamaszkorában és most, huszonévesen is az, az élet minden területén főleg más emberekkel szemben

Hogy lesz valakiből "jó szülő"?

Minden nap van olyan helyzet, amikor látunk rohangáló vagy kiabáló gyerekeket, vagy aki rugdossa az ülésünket a buszon, repülőn. És akkor azt mondjuk, hogy hát ennek a gyereknek nagyon rossz szülei vannak. De hogy lesz valakiből jó szülő?

Hogy lesz valakiből jó feleség, jó anya és jó házasszony?

Nem babás kérdés,de Ti mindig olyan jó válaszokat adtok. Sajnos én mindig piszkálom a férjemet. Van két csodás gyermekünk, boldog házasságunk, meg van mindenünk és mégis piszkálom,cseszegetem.Féltékeny vagyok (pedig nincs kire). Kezdek megőrülni. Mindennel...

Elég fiatalon (23-24 évesen) lehet valakiből jó apa?

Állapotos vagyok, nem volt tervezett baba, de nagyon várjuk. Néha izgulok kicsit, hogy a páromból milyen apuka válik, hiszen elég fiatal, 23 éves lesz, mikor megszületik a babó (én 21 vagyok). 3 és fél éve vagyunk együtt, 2éve együtt is élünk. Egyébként nem egy "kicsapongós" fajta... szerintetek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!