Szerintetek az x és y kromoszómák minden férfi spermiumában egyformán vannak elosztva? (Olvasd el a kifejtést, légyszi.)

válasza:Én úgy tudom hogy a spermiumok úgy keletkeznek hogy szétválik az XY kromoszóma és lesz 1 db X és 1 db Y spermium. De valószínűnek tartom hogy van olyan betegség mikor vagy az X, vagy az Y spermiumok betegek, sérültek.
Ugyanakkor az, hogy csupa azonos nevű gyerek legyen egy családban, minden ilyesmi hatás nélkül is összejön. 3 gyermek esetén egynegyed a valószínűsége annak, hogy azonos neműek. 4 esetén 1/8, 5 esetén 1/16. Tehát átlagosan minden 16 ötgyermekes családból egyben várható hogy azonos neműek lesznek. Ehhez nem kell "cinkelt érmével" dobni, nem annyira ritka.

válasza:

válasza:#3, a betegségekben azért van különbség, mert az XX esetén ha az egyiken hiba van, a másik még jó lehet. XY esetén ha hiba van valamelyiken, akkor az meg is jelenik. Ha az X-en van, akkor nő ugyanúgy hordozhatja, de csak dupla pech esetén okoz tünetet, ha mindkét X érintett.
A fiúmagzatok nagyobb aránya valószínűleg pont az esendőségük miatt optimális evolúciósan.

válasza:

válasza:Egyenlő arányú az x y kromoszóma
Ez direkt így van
Savas lúgos környezet tud erre hatni
De az a nő része
Kapcsolódó kérdések:
A kérdés két vagy több gyerekes szülőkhöz szól. Tudsz-e mindkét gyerekre elég időt szánni,figyelni úgy ahogy szeretnél,elég energiát beléjük fektetni? Nemcsak erzelmileg és minőségi időt eltölteni,hanem a gyerekekkel járó egyéb dolgokat is értem ezalatt,pl megfelelően...
Pl egy 4 és 12 éves gyerek számára. Olyat keresek ami vagy vicces, szórakoztató vagy elgondolkodtató, de akkor ne legyen túl bonyolult, hogy a kisebb is tudja játszani. Pl. Solo kártya megy..
3 gyerekem van. A nagyobbik lányom el van magába, de szeret velem is játszani meg a barátnőivel is. A kisebbik lányom még kicsi (6 hónaposak), ő szeret rajtam lenni, ölbe lenni. Viszont a fiam ezt annyira nem igényli. Elkezdett kúszni, állandóan nézelődik, felfedezi...
Egyformán, vagy van kedvenc?
Hany gyereked van?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!