Melyik nevet választanád inkább?

válasza:Kriszta, de inkább Krisztina, ha a hasonló nevek is szóba jöhetnek. De azért inkább Krisztina, mert van Kriszta ismerősöm, és folyton abba a helyzetbe kerül, hogy hiszik, hogy becenevet akar megadni, amikor hivatalos helyen kérdezik. Másrészt a Krisztinát többféleképp lehet becézni, akár Krisztának is.
A Juditot nem választanám akkor se, ha az nem az én nevem lenne. Az összes lehetséges becenév borzalmas, fiatalon (tiniként, majd fiatalfelnőttként) meg koravénnek hat, ha nem használok becenevet.

válasza:Judit. Szép Bibliai név.
Krisztáról mindig a Mézga család főcímdala jut eszembe:"Kriszta tiszta gyagya, mert vizes az agya..."
Illetve van az a csúfolódás,hogy "hiszti Kriszti".

válasza:

válasza:Nekem a Judit tetszik jobban, vagy a Krisztina Tina becézéssel ugyanolyan szép, mint a Judit.
Ha valakit Kriszta-ként anyakönyveztetnek, az nekem azt sugallja, hogy a szülő hanyag, ki akart spórolni néhány betűt, mert lusti, és hogy kevesebbet kelljen írni, őneki a szülőnek, ha valamit ki kell tölteni pl bármikoris a gyereknek a nevével.
Meg a Kriszta az nekem csak úgy "oda van csapva", olyan pórias, cselédes, mint a Vera. Nagyon nehéz szépen kimondani, kedvesen mondani ezt így. Ha valakit így hívsz, kicsit olyan minden alkalommal, mintha ráförmednél. Mintha ráparancsolnád, olyan degradálószerű nekem. A VeroNika meg a Krisztina már jó. Meg a Judit is.
♥♥♥

válasza:A Krisztát így nem adnám, mert így hiányos. A Krisztina viszont szép.
A Judit már egy kicsit túl öreges egy most születő gyereknek. A becenevei sem szépek. Juci, Jutka, Judóka, Julika…

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Kékesi vezetéknévhez? Flóra, Adél, Kincső, Szófia, Hedvig, Lotti, Bíborka, Alexandra, Dominika, Alíz, Luca, Petra, Hanna, Zselyke, Bella, Karolina, Johanna, Krisztina, Olívia. Igen, sok név van sajnos de szeretném leszűkíteni, hogy ami biztosan nem illik hozzá akkor...
(előnyök/hátrányok)
SAMSUNNG S 21 Ultra vagy Pixel 7A? Most gondolom itt előlapi kamera szempontjából, és összességében mi a véleményetek , t.i melyiket választanátok?
Petra, Heidi, Sára, Eszter, Flóra. :) Rácz vezetéknévhez.
CAT, UleFone, Samsung XCover, Motorola
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!