Sok szülő miért az 1000.-ik droid gyári melóra neveli a gyerekét? Miért nem azt neveli belé, hogy ő különleges, egyedi?

válasza:Most akkor mi a helyzet? Mert a gyári droid-tól eljutottunk a kiskorú bántalmazásáig.
Tulaljdonképpeni kérdésed is van vagy csak fröcsögsz?
A nevelés azt jelenti hogy a szülő megismerteti a gyermekkel a valóságot. Megtanítja az alapvető illemre, a szociális normákra, viselkedni. Hogy önellátó legyen hogy be tudja kötni a cipőjét és hogy helyes értékrendet adva neki átadja a tudását.
Nem kell egy gyereknek azt hallania hogy Ő lesz a következő Mozart vagy Jessica Biel de támogassák szeressék és fogadják el olyannak amilyen. Ez tény hogy nem mindenkinek sikerül.

válasza:9
Híres legtöbbször az akar lenni, aki nem kapott elég figyelmet a szüleitöl. Egy normális ember nem hires akar lenni, hanem fejlödni akar, jó lenni abban amit szeret csinálni. És ha nagyon jó lesz abban, amit csinál, akkor ezzel teszik mások híressé.
11# "A nevelés azt jelenti hogy a szülő megismerteti a gyermekkel a valóságot. Megtanítja az alapvető illemre, a szociális normákra, viselkedni. Hogy önellátó legyen hogy be tudja kötni a cipőjét és hogy helyes értékrendet adva neki átadja a tudását."
Oké rendben, akkor miért nem teszitek ezt? Nevelési kultúrátok 0, mert amit csináltok, az nem nevelés. Így egy kutyát nem tartanék, mint amit ti csináltok.

válasza:Az a baj, hogy csak a két végletet látod: vagy különleges, vagy leverik az önbizalmát. De van középút.
Szülőként mondom neked, valójában rohadt káros, ha azt neveled a gyerekedbe, hogy különleges. Egyrészt, mert lehet, hogy nem az, és akkor felnőve azt fogja érezni, hogy ő egy csalódás, kudarc. Másrészt, elég sok szülő ezt csinálja amúgy, meg is lehet nézni a sok nagyképű kis szarost, 10 évesen nem hallgat senkire, a fejükre nő, nem lehet vele bírni se otthon, se a suliban, mert "ő különleges, neki ne ugassanak, hogy mit csináljon."
Van középút: mondjuk látod, hogy miben tehetséges a gyereked, és biztatod, hogy csinálja, mert ügyes, megteremted neki a lehetőséget, hogy fejlődjön benne. Nekem pl. az egyik gyerekem nagyon durván jó zenei érzékkel bír, háromféle hangszer van már itthon, amiken játszik, pedig csak 7 éves, jár zenesuliba, imádja. A másik gyerekem meg sportban nagyon jó, szeret is mozogni, őt is ugyanígy támogatjuk benne, biztatjuk, jár rendszeresen sportolni. Azt még nem döntötte el, hogy versenyezni akar-e, de ha igen, támogatjuk benne. Nem mellesleg ő tanulásban is kiemelkedő, kifejezetten azt szoktam neki mondani, hogy ilyen aggyal bármi lehet belőle, nyomja csak.
De eszemben sincs azt sulykolni beléjük, hogy különlegesek és mások felett állnak, hogy aztán kiállhatatlan, nagyképű, egocentrikus szörnyek legyenek.
Az viszont egy teljesen másik szint, amikor azt hallgatja egy gyerek, hogy úgyse viszi semmire, nem jó semmire, mindenhez béna. AZ ilyen szülők csinálhattak volna mondjuk inkább sámlit gyerek helyett.

válasza:

válasza:14# "Szülőként mondom neked, valójában rohadt káros, ha azt neveled a gyerekedbe, hogy különleges."
Jaja.. Micsoda szégyen, még véletlenül elhinné, hogy ő valaki, és viszi majd valamire az életben. Tényleg nagyon gáz. Kis szaros, mit képzel magáról..?
"Van középút: mondjuk látod, hogy miben tehetséges a gyereked, és biztatod, hogy csinálja."
Akkor miért nem teszitek ezt? Miért nem bíztatjátok, folyamatos lecseszés helyett?
"De eszemben sincs azt sulykolni beléjük, hogy különlegesek és mások felett állnak, hogy aztán kiállhatatlan, nagyképű, egocentrikus szörnyek legyenek."
Inkább legyenek 0 önbizalmú, életképtelen egyedek, aki bűnöző lesz, öngyilkos, mentális roncs, vagy egy lecsúszott alak. Miattatok. Az biztos sokkal jobb.

válasza:

válasza:Kérdezö, téged elvakit a düh a saját szüleid végett.
De ha tudod, hogy a te szüleid rosszul csinálják, akkor meg kell tanulnod elhatáràloni magad érzelmileg a szüleid lekezelö viselkedésétöl. Ez is hozzátartozik a felnöttéváláshoz. Mert sok helyen fogsz még ilyen emberekkel találkozni, együttdolgozni, stb., ahhol nem dühönghetsz, csapkodhatsz, kiabálhatsz, mert jogi következményei lehetnek.

válasza:Nem tudsz, vagy nem akarsz szöveget értelmezni?
"Akkor miért nem teszitek ezt? Miért nem bíztatjátok, folyamatos lecseszés helyett?"
Ezt teszem. Leírtam, ki is fejtettem. Tudod, középút.
Most attól, hogy neked seggfej szüleid vannak esetleg, más gyerekeknek nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Pl szívesen adnátok ezt a nevet a gyereketeknek ?
Legyen ez bármi, ami különös, nyilván a rendes fürdetés meg ilyesmiken túl. Írjatok bátran!
A Layla nevet szeretném választani, de Magyarországon csak Laila, Leila vagy Lejla formában anyakönyveztethetô. Román-magyar állampolgár vagyok, ebben az esetben, ki lehet valahogy logikázni, hogy a Layla nevet választhassam úgy, hogy Magyarországon szülök? Abból...
Az ismerőseim körében nemrég született egy Zejnep nevű kislány. Utánanéztem, és rájöttem, hogy nagyon sok fura név van. Pl. Tűzvirág, Kolen, és ezek egyre gyakoribbak. Ez miért van? Mindenki különleges akar lenni?
Az elmúlt néhány évben gyakran beszámoltak, hogy egy adott esztendőben milyen hajmeresztően új keresztneveket akartak adni gyagyás szülők a porontyuknak. 2017-ben mik voltak az újabb baromságok? Írnak valahol a tavalyi évről?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!