Sok szülő miért az 1000.-ik droid gyári melóra neveli a gyerekét? Miért nem azt neveli belé, hogy ő különleges, egyedi?

válasza:30:
Azért a szülő sokkal többről tehet, ez tény. Hiába több időt tölt az iskolában, random gyerekek meg tanárok ingerei eltörpülnek a szülő egyetlen szava mellett is. A szülői hatás 90-95%, a többi környezet 5-10%. Kb ilyen lehet az arány.
Az mát egy más tészta hogy 18 felett az embernek fel kéne ismernie hogy OK, ezt kaptam, ez volt az indulócsomagom, de most már én határozhatom meg az irányt. Lehet nekem nehezebb mint másnak, de ha kitartóbb vagyok másnál akkor bőven behozhatom a lemaradást.

válasza:Időt kell tölteni a gyerekkel, hogy lásd, mihez van érzéke, tehetsége, milyen irányba húz. Egy örökmozgó gyerek sose lesz "Picasso" (aki egyébként emberileg elég nulla volt, nem kéne követendő példaként emlegetni), de lehet belőle táncos, vagy sportoló, de lehet csak hobbiszinten, nem fog versenyezni meg tévében szerepelni.
De ettől nem lesz különleges, csak egy kis előnnyel indul esetleg és ha beleteszi a munkát és kitartást, akkor nagyon jó lehet a választott területen. A szülő felelőssége ebben odáig tart, hogy lehetőséget biztosít a gyereknek kipróbálni, ami érdekli és lehetőségeihez mérten támogatja a "munka+kitartás" részét a dolognak: beíratja egyesületbe, elviszi edzésre, megveszi a festékkészletet, fizeti a magántanárt, stb. Ha a gyerek nem teszi bele a munkát, nem fejlődik, nem viszi semmire, akkor sem, ha három-hat-tizenöt évesen tehetséges volt.

válasza:"Hiába több időt tölt az iskolában, random gyerekek meg tanárok ingerei eltörpülnek a szülő egyetlen szava mellett is. A szülői hatás 90-95%, a többi környezet 5-10%. Kb ilyen lehet az arány."
Igen elsösöknél, de minnél idösebb lesz annál jobban csökken az a 90-95%.

válasza:"a gyereket úgy neveljék, hogy ő a legegyedibb, legtökéletesebb ember a világon"
Volt egy ilyen osztálytársnőm még az általánosban, annyival "súlyosbítva", hogy az osztályfőnök anyuka jó barátnője volt, és anyukával kánonban dicsérte a kislányt, akármilyen hülyeséget mondott is. Természetesen kitűnő tanuló volt, a tanítónő szerint még azt is utánoznunk kellett volna, ahogyan a széken ül, mert még abban is ő volt a legjobb. Aha... következő év, új osztályfőnök, és a szuperzseni kislány hirtelen 2-es 3-as tanuló lett - a VALÓDI tudása és képességei szerint. Természetesen nagyon kiborult, hirtelen nem értette, hogy most miért nem ő az etalon, amikor 4 évig csak csodálni kellett, év végén másik iskolába vitték, de ahogy hallottam, ott sem remekelt. Gondolod, számára hasznos volt, hogy elhitették vele, mindenkinél jobb és többet ér, miközben semmit a világon nem tett érte?

válasza:#5 Nyilván egy jó egyensúlyt lehetne tartani vele, de nehéz kiérezni, mi jár a kis fejében...
A folytonos lehúzàs se jó, mert mire 10 éves lesz, vagy trauma vagy depresszió vagy elhidegülés lesz a szülőtől, aztán 10enéves korára drogozni kezd meg iskolát kerülni.
Ehelyett inkább kooperatív motivációra lenne szükség, ami fejleszti a készségeket és kirajzolja a karrierirányt.
Pl ha 0 érdeklődése van a műszaki dolgok iránt akkor minek erőltetni meg mondogatni hogy hülye vagy drogos lesz belőled... Jövőbelátó jó szavakat kellene mondani ami hasznos program az értelmi fejlődésének. A rosszból kap több mint eleget úgyis az életben...
Kapcsolódó kérdések:
Pl szívesen adnátok ezt a nevet a gyereketeknek ?
Legyen ez bármi, ami különös, nyilván a rendes fürdetés meg ilyesmiken túl. Írjatok bátran!
A Layla nevet szeretném választani, de Magyarországon csak Laila, Leila vagy Lejla formában anyakönyveztethetô. Román-magyar állampolgár vagyok, ebben az esetben, ki lehet valahogy logikázni, hogy a Layla nevet választhassam úgy, hogy Magyarországon szülök? Abból...
Az ismerőseim körében nemrég született egy Zejnep nevű kislány. Utánanéztem, és rájöttem, hogy nagyon sok fura név van. Pl. Tűzvirág, Kolen, és ezek egyre gyakoribbak. Ez miért van? Mindenki különleges akar lenni?
Az elmúlt néhány évben gyakran beszámoltak, hogy egy adott esztendőben milyen hajmeresztően új keresztneveket akartak adni gyagyás szülők a porontyuknak. 2017-ben mik voltak az újabb baromságok? Írnak valahol a tavalyi évről?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!