Hogyan segít be a férjed a gyerekkel kapcsolatos tennivalókba, munkája mellett?

válasza:Segít be?
A munkája mellett?
Megforditom: hogyan segítek én,mint az anya,be a gyereknevelésbe,háztartásba?
Ugye,milyen hülyén hangzik? És ez elkeserítő. Nem,nem csak a nők dolga a háztartás és a gyerek.

válasza:

válasza:

válasza:Más segitsegunk nincs.
A férjemnek mikor mennyi ideje van, mert úgy dolgozik, hogy 4x12 órát bent van, 2x nappal, 2x éjszaka, 4 napot utána itthon, de ősztől nyári szünetig matekot tanít mindenféle koru diákoknak, emiatt szinte semmi ideje nem jut ránk általában. (Főleg, hogy nyilván mellette néha eljár szórakozni+van egy 14 éves fia, vele is szokott foglalkozni értelemszerűen. A fiú mióta kamasz, nem igazán jön ide, neki nem buli a 2,5 éves kisteso, aki mellett nem rá fordul az összes figyelem) Ha viszont mégis jut ránk ideje, akkor megcsinal mindent a gyerek körül (a játék mellett), már ha a kisfiunk hagyja, mert általában neki csak anya kell

válasza:Nem SEGÍT, RÉSZT VESZ a gyerek ellátásában.
Mivel mindketten dolgozunk, az otthoni munka is megoszlik.

válasza:

válasza:#3
A 2. felvetésnél kissé hibás elmélet.
Bár ez nem újdonság.
De azért gondoljunk bele:
A dolgozó félnek van x munkaideje, ahol fix időben kezd és végez.
Akkor ő ezzel letudta a kötelességét, csinál, amit akar, ő a munka
hőse és ennyi, miközben a másik fél 0-24-es szolgálat, több gyerek esetén szakad x fele, otthon legyen csilivili minden, meg terülj-terülj, asztalkám?
Nem tudom, de ilyen feltételekkel mondjuk én 1-et se vállaltam volna.
(4 van. A mártír címre meg nem pályáztam sose.)
És mivel még mindig terjesztve van ez a fos, nincs min csodálkozni azon, amiért odaát a társkeresési problémáknál megy a vergődés, miért nem akarnak a nők házasságot, meg gyereket…
Na, vajon…

válasza:Az enyém nem besegít, kiveszi a részét.
Nem csak az én házam, nem csak az én gyerekeim..
Mindenből kiveszi a részét.
"Segítség" pedig a szüleim vannak. Anyósomék is falun belül, de nem kötödnek az unokákhoz. Nem vagyunk rosszban, csak így alakult. Férjem sem kötődik, nevelőszülőknél nevelkedett, 15 évesen került haza a vérszerinti szüleihez.

válasza:3-as: aki otthon van a gyerekkel, az nem fizetést, hanem segélyt kap. Másrészt ez napi 8 órás fizetés lenne, nem napi 24 óra, tehát amikor az apa hazamegy, attól kezdve kettejük közös munkája a gyerek ellátása.
Emellett ezt az anya a gyerekgondozásra kapja, nem az egész háztartás ellátására, az is közös kellene hogy legyen.
Ha meg szerinted egy vagy több gyereket ellátni, gondozni egész nap nem sok, akkor próbáld ki egyszer egy hónapig, amibe beletartozik az is, amikor beteg a gyerek, jön a foga vagy egyéb okok miatt egész nap nyügös, nyafog, hisztis, stb

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szóval a kérdésem az, hogy azt érzem néha és jut eszembe egy "adott szituban/beszelgetesben", mikor a jelenlegi párommal vagyok, hogy az exem kicsivel másképp viselkedett volna, abban az 'adott szituban" és az nekem jobban tetszett. Vagy hogy az exem csinosabb és szebb...
Nekünk a napunk így néz ki: 7kor kel, utána etetés, pelenkázás, mi is reggelizünk, mosogatás, mosogatógép beindítása, mosógép beindítása, fogmosás, fésülködés, 9kor alszik 1 órát, én is vele alszok mert fáradt vagyok, 10kor kel, 10órai, gyümölcsreszelés, etetés,...
Hisztizik ha nem vele foglalkozok és semmit nem tudok csinálni mellette. Már kivagyok teljesen ettől. A járókába elvolt egy ideig de pár napja ha beleteszem akkor feláll majd sírás és hátra vágja magát. Nem kellene csak fél óra míg minden nap felteszem a kaját főni :(
22 éves vagyok és egyedül nevelem az 11 hónapos kislányomat és kisfiamat. Nehéz volt addig is, míg picik voltak, főleg mert iszonyú tapasztalatlan vagyok és sokat bénázom, de most, hogy már egy ideje kúsznak másznak egyszerűen nem tudom őket egy percre sem magukra...
Évek óta azt csinálom, hogy megígérem magamnak, hogy mindennap megyek vhova. Hacsak rokonhoz.. de akkoris kimozdulok a lakásból. Idén megyek jogsira is, meg LCDl vizsgát is kell letennem, még augusztusban, vmint készülni az októberi előrehozott középszíntű angol...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!