Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan regálnál hasonló...

Hogyan regálnál hasonló esetben? Mit kellett volna csinálnom?

Figyelt kérdés

Ma kimentem játszótérre a párom gyerekeivel és az én gyerekeimmel közösen. Meglepően jól alakult, mindenki talált maganak valami szórakozást, így hazafelé menet megbeszéltük, hogy beugrunk egy boltba jégkrémet venni. A gyerekeimmel úgy szoktuk, kogy 650Ft a limit, gondoltam, ez jó lesz a többieknek is, előre meg is beszéltük. A kicsiknél be is vált, de a nagyoknak nem volt jó és elkezdtek követelőzni, hogy ők poharasat akarnak, mert otthon olyat szoktak stb. Egy idő után megmondtam nekik, hogy vagy esznek olyat mint a többiek vagy nem kapnak semmit, mire végül duzzogva inkább nem kértek. Este meg azt ecsetelték az anyjuknak, hogy én sajnálom tőlük a fagyit. Természetesen ő meg hívta a páromat, azóta meg azt hallgathatom, hogy miért kell ezen cirkuszolni, miért nem vettem meg nekik amit kértek...

Mi lett volna a helyes döntés?

Amúgy nem is volt nálam annyi pénz, ha akarom sem tudtam volna nekik a 3000Ft-os jégjrémeket megvenni.

júl. 7. 21:39
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
18%
De a mai világban hogy nem volt nálad pénz? Bármilyen pici vmboltban lehet fizetni kartyával, telefonnal...
júl. 8. 18:32
 22/30 anonim ***** válasza:
91%

#21, nem ez a lényeg, hanem hogy fagyi-ügyben van egy limit ebben a családban, ez 650 Ft.

És azt a két kölyök ne akarja átlépni. Pláne nem a limit több, mint négyszeresével. Nem arról van szó, hogy nem kaphattak volna fagyit, vagy a kérdező erőltette a csokisat pedig ők epreset szerettek volna, hanem átcsúsztak egy pofátlan követelőzésbe és duzzogásba.

Vagy ez evidencia a játszótérről hazafelé kiszórni 12 ezret fagyira? Mert akkor a két kicsinek is ugyanannyi járt volna.

júl. 8. 18:57
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

21

Képzeld el ma én is pont így jártam. Elmentem a gyerekkel sétálni és nem is szoktam pénzt vinni, ma sem volt nálam. Pedig jött a mozgóárus és jó lett volna valamit venni. És nem, kártyával nem lehet fizetni. És nem is volt nálam. Szóval bármilyen hihetetlen van ilyen.

És amúgy nehogy màr a kérdező legyen a hibás. Mert vigyázott más gyerekére. Mert más gyereke hisztizett egy 3 ezres jégkrèmért.

És tudod, ha lett volna nálam 100 ezer forint akkor sem veszek 3 ezres jégkrémet, csak mert hiszti van.

júl. 8. 19:50
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
21 én játszótérre nem viszek nagyobb összegű kp-t se kártyát nehogy ellopják vagy elveszítsem. Viszünk vizet, gyümölcsöt, ropit, meg max ezer forint kp-t és ennyi.
júl. 9. 05:58
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jól jártál el. Elvitted a párod gyerekeit is, holott ez nem lett volna kötelességed. Nekik is ugyanannyi értékben akartál fagyit venni, mint a tieidnek, na ebbe aztán tényleg értelmes ember nem köthet bele. Előre meg is beszélted velük, hogy ez a limit, beleegyeztek.

Hogy utána ők pofátlanul elkezdtek követelőzni, az nem a te hibád, és ha egyszer valami előre meg van beszélve, akkor nem fogom utána felrúgni és megvenni a drágábbat semelyik gyereknek, a sajátnak se, akkor se, ha van nálam annyi pénz.

Az anyjuk nyilván nem tehet arról, ha hazudtak neki, itt az a kérdés, meg lehet-e neki magyarázni, hogy mi történt valójában. Apuka meg csak kussoljon, mert a láthatáson levő gyerekeivel te egyáltalán nem vagy köteles foglalkozni, de pláne nonszensz, hogy az előzetes megállapodás ellenére még nekik kellene drágábbat kapniuk, mint a sajátoknak. Szerintem te helyesen neveled a tieidet, a párod gyerekeit pedig nem nevelik helyesen, megszokták, hogy elérik, amit akarnak - no ez majd a felnőtt életükben nem lesz így, jobb máris rászoktatni. Ha a párom ilyen helyzetben még engem hibáztatna, hát én bizony alaposan megmondanám neki az én véleményemet a dologról.

júl. 9. 11:05
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Csak simán a kezükbe nyomtam volna a 650ft őt, hogy akkor ez a megbeszélt limit, ebből lehet bármit venni. Minek ráerőltetni a fagyit, ha azt épp nem szereti ami a választék lett volna?

Apuka meg hol amíg a gyerekeit pesztráltad? Ha ez rendszeres ott nagyobb a baj mint egy háromezres fagyi.

júl. 11. 02:26
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én nem is vittem volna játszóra a párom gyerekeit, ugyanis nem az én dolgom.

A láthatás a másik szülőnek szól, nem a szülő új párjának. Persze, könnyebb az új párra bízni a gyereket, szórakoztassa ő. És ha balhé van, akkor meg nyilván nem apu/anyu a hibás, hanem az új pár.

Hát meg a nagy lófszt.

júl. 11. 19:22
 28/30 anonim ***** válasza:
28%

De miért kezelitek úgy, mintha mindegy lenne milyen fagyi? Bezzeg ti kilennétek, ha valami nektek fontosból pl ruha, arckrém vagy mittudomén nyaralás mondanák, hogy mindegy milyen, használd, vedd fel, menj oda, mert ingyen van. Az már senkit sem érdekelne, hogy te nem akarsz hordani mondjuk haspólót, hisz ingyenpóló, vagy nem kensz fel levendulás krémet, mert nem szereted az illatát, vagy nem akarsz síelni menni, mert a tengerpartod szereted! Nekik ez olyan volt és nem számít, hogy ajándék, nem akarják, nem jó nekik, nekik ez nem jutalom! Bezzeg a másik kettőnek az volt és ezt tudta is a kérdező, hogy ebben nincsenek igényeik, de gondolom nem főz spenótot, ha nem szeretik, rájuk figyel..

Semmi empátia nincs bennetek válaszolóm, meg nulla önismeret társul ehhez. Kb azon a szinten vagytok, hogy örüljön a gyerek, hogy kap fagyit.. nem veszek meg mindent, de ha kitalálom, hogy fagyizhat és rábólint, akkor megkaphatja a 3000ftos fagyit is, ha azt szereti. Ha 650 ftból nem jön ki a kedvence nem viszem el! Ha csoportos program van nem cseszek ki vele, hogy csak neki ne legyen jutalom! SOSEM az ára alapján választ az enyém és tökre nem érdekli az ár! Sőt, ha választhat valami hideget, akkor az ingyenes jégdarát kéri a burgerkingből:) Én nem szeretem a fagyit, de ha választani kell, akkor vagy egy olcsó tölcséres family frostos epreset eszek meg, vagy pedig a sugashop méregdrága feketeteás fagyiját:) én is jeget eszek a legszívesebben. Ne vidd a gyereked fagyizni ha nem tudsz neki olyat venni, amit szeret!!! Mi a fenének akarsz neki olyat venni, amit nem szeret és még el is várod, hogy örüljön? És még meg is szólod érte, hogy a kedvence egy történetesen drága fagyi.. A kettő kicsinek mázlija van, hogy szeretik azt a fajta fagyit, nekik az jutalom volt, a másik kettővel meg kicseszés, egyáltalán nem volt korrekt a program. Nem tehetnek róla, hogy amelyik ízlik nekik az drága! Biztos nem csak a drágát szeretik mindenből, ilyet csak anyagias ember talál ki, az ízlés árfüggetlen!

Drága fagyiból van az a golyós, kiskanalas, a banánsplites az fincsi belőle egyedül, de az sem kifejezetten(gondolom ez volt a drága fagyijuk).

tegnap 17:47
 29/30 anonim ***** válasza:

#28! Hú, remélem, nem találkoznak a gyerekeink😂 Ritka elkényeztetett gyerekeid lehetnek, ha egyáltalán van(nak.)

Nem, természetesen nem kell örülniük. Nem is muszáj rosszat enni, nem olvastam, hogy a kérdező kötelezte volna, hogy egyenek olyat, amilyet nem akarnak.

"de ha kitalálom, hogy fagyizhat és rábólint, akkor megkaphatja a 3000ftos fagyit is,

ma 00:26
 30/30 anonim ***** válasza:

Bocsi, előbb elküldtem véletlenül.

Szóval "kicsit" ferdíted a sztorit. Nem a jégkrémezesre bólintottak rá, hanem a 650 forintos keretes jégkrémezésre. "ELŐRE MEG IS BESZELTÜK."

Jutalom? Na, ne röhögtess. Oszt' mit kellett jutalmazni? Hogy nem hisztiztek a játszón 🤣Ez nem jutalom volt, hanem lehetőség. Aki akar, eszik, aki nem, nem🤷🏼‍♀️

ma 00:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden napom ugyanúgy telik és nem csinálok semmit. Mit kellene csinálnom? Van más is hasonló helyzetben?

Már alig várom, hogy véget érjen a szünet és elkezdődjön az iskola mert akkor le tudom magamat foglalni, tulajdonképpen a tanulás tölti ki a napjaimat. Ilyenkor nyáron viszont nem tudok mit kezdeni magammal. Minden napom ugyanúgy néz ki... Kilenc óra körül felébredek...

Ez elmúlik valamikor vagy csak rosszabb lesz? Mit kéne csinálnom? Mással is történt már hasonló?

Egészen kiskorom óta vannak kisebb nagyobb problémák, de most másfél hónapja máshogy kezdtem el gondolkodni valamiért pl. nem tudtam elfogadni hogy nem tudom megfejteni hogy kerültem erre a világra , hogy a lelkem az miből van vagy hogy működik később attól kezdtem el...

Tanacsot szeretnek kerni, valaki volt hasonlo helyzetben, szerintetek mit kene csinalnom?

Testileg es mentalisan is tonkretett az elso baratnom, 5 evig voltunk egy par 13-18 eves korunkig. A lany megcsalt 5 ev utan volt egy nehez idoszaka azzal nagyarazta es szakitottunk minden kapcsolatot megszakitottam vele egyik naprol a masikra ennek mar 2 eve. Azota...

Mi a probléma?

Koliba rácsatlakozok a wifire, minden működik ami nettel kapcsolatos kivéve az online játékok. Azt irja ki, hogy nincs internetkapcsolat. Ilyenkor mit kéne csinálnom?

Mi lehet ez? Mit kene csinalnom? Valakinek hasonlo volt mar?

Par honapja nem rendszeresen vagy a jobb vagy bal oldalt megjelenik egy nagy fajdalmas, ego csomo a nemi szervemen. Kb 2-3 cm-es szokott lenni de nem mindig ugyan ott es ilyenkor azon az oldalon olyan mintha ossze lenne verve, elegge faj. Altalaban kifakad es ilyenkor...

Mit lehet csinálnom akkor, ha magas a testosteron szintem? Voltatok vagy vagytok esetleg hasonló helyzetben, mint én?

Sziasztok! Abba a helyzetbe vagyok, hogy amióta abbahagytam a gyógyszer szedését, még nem jött meg a menzeszem. Voltam dokinál, ő elküldött hormonvizsgálatos vérvételre, és kiderült, hogy magas a testosteron szintem. A megengedett maximum érték 2,9; az enyém pedig...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!