Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek normális ha egy...

Szerintetek normális ha egy gyerek állandóan beszél?

Figyelt kérdés

A lányom októberben lesz 6 éves és mióta megtanult beszélni állandóan beszél reggeltől estig, sőt sokszor még álmában is. Minden mesenézésnél állandóan megjegyzéseket tesz,kommentál, kérdez, de ugyan ez van ebédnél,strandon vagy bárhol bármikor.

Az anyósom múltkor egy családi eseményesn beszólt, hogy erről szoktassam le, a gyerek érdekében, ugyanis a lánya is pont ugyan ilyen és nem véletlen, hogy 36 évesen a leghosszabb kapcsolata 2 év volt, mert minden párjának sok volt egy idő után.

Többször próbáltam vele, hogy játszunk csendkirályt de 5 másodpercig jó ha bírta. Ha felhozom neki,hogy próbáljon néha kicsit kevesebbet beszélni, hogy más is szóhoz jusson, egyből hisztizik, kiborul és teljesen megsértődik és utána ugyanúgy magyaráz.

Egyébként okos, értelmes lány. Kicsit aggódok, hogy így mi lesz az iskolában vagy később.

Szerintetek mit csináljak?

júl. 8. 10:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
25%

Anyós véleménye... régi szoci begyepesedett vénasszony, hagyjuk is.

Szerintem csak élvezi csinálni. Majd alább hagy vele.

Ha pedig valakinek 2 év volt a leghosszabb, akkor nem megfelelő volt a partnerválasztás. Én meg alig beszéltem gyerekként, nekem is mindenki unalmas és sok lesz, és nekem sem volt még 2 évnél hosszabb. Csak ez engem totál nem zavar, legalább sok nőben járhattam.

júl. 8. 10:55
 2/16 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt anyós véleménye hülyeség, a lányának más gondja is van, amiért nem talál tartós kapcsolatot, garantáltan nem az, hogy gyerekkorában hagyták beszélni.

Másrészt a gyerekek általában ezzel járnak, egész nap beszélnek, kérdeznek, eröszakkal akadályozni nagyon hülye ötlet.

júl. 8. 11:24
 3/16 anonim ***** válasza:
80%

Az enyém is folyton beszél, kérdez, magyaráz. Suliban (már harmadikos) nincs probléma vele, órán tudja, hogy jelentkezni kell (sose panaszkodtak rá a tanárok, ellenben dícsérik, hogy mennyire szépen, összetett mondatokkal, választékosan beszél. Szoktam azzal viccelődni, hogy persze, hisz egész nap gyakorolja). Szünetben meg nem áll be a szája a barátnőivel. Ráadásul korán is kezdett beszélni.

A sógornő meg valószínűleg nem ezért nem talál párt. Rengetegen nem találnak vagy alkalmatlanok (más miatt).

júl. 8. 11:31
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Anyós észrevételétől függetlenül, téged zavar?
júl. 8. 11:39
 5/16 anonim ***** válasza:
35%
Semmit ne csinálj. Majd elkezd kamaszodni, akkor meg az lesz a baj, hogy magára csukja a szoba ajtót, és csak abból fogod tudni, hogy életben van, hogy néha megjelenik enni és wcre menni
júl. 8. 12:24
 6/16 anonim ***** válasza:
20%
Az egészséges gyerek legkésőbb 2 évesen tanul meg beszélni. Ha azóta (Vagyis ha jól számolom 4 (!) éve) folyamatosan beszél, akkor az elég nagy baj, mert ki fog száradni, és túlságosan elterheli a nyálmirigyeit.
júl. 8. 12:49
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Majd mehet kommentátornak, úgyis szép lassan kezdenek fogyni a jók.
júl. 8. 13:21
 8/16 anonim ***** válasza:
78%

Te tényleg a saját gyereked ellen vagy?

"Kicsit aggódok, hogy így mi lesz az iskolában vagy később.

Szerintetek mit csináljak?"

Semmit ne csinálj. Örülj, hogy beszél, kérdez. Én komolyan nem értem a szülőket. Látom a gyerekem csoporttársait az oviban is. És ha csak azt látnám, komolyan elgondolkoznék, hogy mi vagyunk ufók a nevelési elveink miatt. Aztán, amikor az óvónő visszajelezte, hogy bár sokkal több olyan gyerek lenne, mint a lányunk, akkor megnyugodtam, hogy nem mi vagyunk tévúton, hanem kb majdnem mindenki.

Bocs kérdező, de ez is egy tipikus példa. Miért lenne baj, ha egy gyerek beszél és kérdez??? Így dolgozza fel a látottakat, tanul belőlük (pontosabban a kapott válaszokból), illetve veszi azt a non-verbális részt is, hogy ti értő figyelemmel vagy lerázósan fordultok felé ezekben az esetekben.

"mesenézésnél állandóan megjegyzéseket tesz,kommentál, kérdez"

A tv-s mesékkel pont az a baj, hogy a szülő lecseszi a tv elé a gyereket, aki egyedül nem mindent tud feldolgozni belőle, elmaradnak a kérdések, átbeszélélsek. Örülj neki, wazze hogy a gyereked még egészségesen működik, és a látottak feldolgozásában, értelmezésében segítséget kér.

A magyar iskolás társadalommal az a baj, hogy kussolnak és nem mernek kérdezni. Nehogy kiírtsd a lányodból ezt. Kérdezzen! Reméljük minél több és kritikusabb kérdéseket fog feltenni, ahogy egyre nő!

júl. 8. 13:24
 9/16 anonim ***** válasza:
39%

Nem az a baj, hogy beszél, hanem, hogy hisztirohamot kap, ha megkérik, hogy hagyjon mást is szóhoz jutni. Ezen kéne dolgozni leginkább.

Nameg ha mindent folyton narrál, hogy lehet vele elmenni egy bármilyen előadásra, moziba? Másokat zavarni szokta, hogy a film, színdarab, akármi helyett egy gyerek csacsogását kell hallgatniuk.

Én is rengeteget beszélek, mindig is rengeteget beszéltem, gyakran narrálom, amit csinálok - ha egyedül vagyok. Társaságban mindig képes voltam disztingválni és másokat is beszélni hagyni (vagy a családom minden tagja rosszul emlékszik, most direkt megkérdeztem). Mondjuk az én korosztályomba még belenevelték, hogy nem szakítunk félbe felnőttet, csak ha nagy baj van, megvárjuk, amíg ránk kerül a sor, hagyjuk a másikat is végigmondani a mondandóját, nem vágunk a szavába, mese közben csendben vagyunk, utána lehet kérdezni, mert a másik a mesét akarja hallani, nem minket.

júl. 8. 18:38
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyereknek folyton beszéltem, én pénzt kaptam, ha kibírtam 5 percig, hogy nem beszélek. Állítòlag nagyon idegesítő tudtam lenni. Az iskolában az òrákon tudtam, hogy fegyelem van, így a tananyagra koncentráltam eszembe se jutott hablatyolni. Az osztálykirándulás már más téma, 5 km gyalogoltunk egy erdős részen. Mikor haza jöttünk a tanítònő mesélte anyunak, hát ez a kislány mennyit tud beszélni 2 òrán át amíg gyalogoltunk csak mondta és mondta. Gondolom a tökük ki volt velem.
júl. 8. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kisfiam állandóan csapkodja a nővérét,sokszor ok nélkül másokat is megüt,kiemeljük az adott helyzetből próbáljuk elmagyarázni a dolgokat és...

4éves lesz szeptemberben a kisfiam. Májusba volt orrmandulaműtétje és fültisztítása ..sajnos még nem túl érthetően beszél. És a hallás bemérése is folyamatban ,minden hónapban nézik. Az biztos hogy jobb a hallása mint műtét elött. Sok mindenbe megérteti...

Normális az, hogy a gyerek fel-alá mászkál, látszólag céltalanul jön megy a házban játékkal a kezében?

Másfél évesen kezdett el önállóan menni, most 2 éves, de a sétát meg a futkosást mai napig imádja. Szinte ezzel tölti ki a napját mióta tud járni, egész nap megy vagy szalad. Az udvaron autókat tologat vagy jatszik rendesen, de bent a házban játékkal a kezében mászkál...

7 èves gyerek állandóan pici kora óta elkapja èvente 4-5 alkalommal a hasmenèses virust. Ez mennyire normális?

Több anyuka mesèli, hogy ilyen virust a 7 èv alatt max 2 szer kapták el. Kap probiotukumot havonta èvek óta. Mit lehetne tenni, hogy ne kapja el az ilyen jellegű virust? Másnál milyen gyakran kapnak el ilyet?

Normális ha egy kisgyerek allandoan a mamajaval akar lenni?

Jobban szereti mint az anyját, állandóan vele akar lenni, de olyan 79%ban vele is van, vele alszik, vele van delutanonkent. Befolyásolja a mamát, parancsolgat neki, ugraltatja, a mama kezesbárámnyként, rabszolgaként viselkedik neki.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!