Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti ilyen esetben támogatnátok...

Ti ilyen esetben támogatnátok az ajándékot? (Olvasd tovább, légyszi.)

Figyelt kérdés

Kisfiammal nemrég sajnos, ügyeleten jártunk leesés miatt. Ő kb.2 perc múlva el is felejtette, már csak engem vigasztalt😂De mivel magasról esett és éjszaka jött, nem lehet úgy figyelni az ismert tüneteket, kérték, hogy vigyem be. Szerencsére, a kötelező oltásokon kívül még nem látta orvos, de talán pont ezért, minden hasonló helyen fél. Nagyobb trauma volt neki a vizsgálat, mint maga az esés, pedig semmi fájdalmas nem volt, röntgen se kellett. Külföldön és Magyarországon több helyen, ilyenkor vizsgálat után kapnak a gyerekek valami apróságot (ált.matricát) az orvostól, mert "ügyesek voltak". Az enyém nem kapott semmit. Ennek kapcsán gondolkodtam el, hogy talán nem is olyan nagy baj, ha nem támogatják a hasonló akcióit?!🤣 Szóval, hogy jó -e, ha kap. Mert persze, fájdalomdíj, meg máskor ne féljen, legyen valami pozitív emlék is. De szerencsére semmi baja nem lett, így nehogy az jöjjön le, megéri butaságot csinálni, ha orvoshoz kell menni, kapok ajándékot.(Az enyémnél még nem valószínű, hogy ez összeállna, kicsi még, de kicsit nagyobbaknál.) Mit gondoltok, jó vagy nem?

Nagyon kérlek, ne vegyétek túl komolyan a kérdést, ne kezdjetek kombinálni! Nem, nem pörgök ezen, csak nagyon ráértem és kíváncsi vagyok😁

júl. 8. 11:26
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Nem tudom eldönteni
Csak szavazni jöttem, azt se tudom, mi a kérdés
27 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekorvos szokott csak adni matricat, mashol meg nem talalkoztunk vele.

Nem akkora erkolcsi dilemma ez szerintem, ha kap, orul, ha nem kap, nem erdekli.

Kisgyerek, nem kell tulgondolni.

júl. 8. 11:30
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök mindegy, hogy kap-e. Én emlékeim szerint mindig kaptam az amúgy visszagondolva ultracuki idős doktornénitől, mégis betegesen rettegtem minden orvostól. És felnőttként se sokkal jobb a helyzet.
júl. 8. 11:33
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekorvos, meg védőnő szokott max matricát adni, de amúgy persze, miért ne adhatna jofejsegbol más orvos is, ha akar.🤷
júl. 8. 12:04
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Soha egyik gyerekem se jutott el odáig gondolatban, hogy menjünk el kamuból oltást kapni a dokihoz, hogy kaphassunk egy matricát! Az orvos, a kórház alapból egy ijesztő hely, EZÉRT jár a jutifali, nem a kútbaugrás miatt.
júl. 8. 12:07
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyik gyerek sem hülye, hogy bántsa magát direkt, hogy kapjon egy matricát ami max egy órán belül úgyis a kukában landol 🤷🏻‍♀️
júl. 8. 12:22
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó ha kap. Nem sok olyan embert ismerek, aki hobbiból jár orvoshoz, olyat viszont annál inkább, aki akkor se akar elmenni, ha már muszáj lenne. A matricaosztás meg nagyon rég szokás, az én fiam eddig mindig kapott. Szóval szerintem fontos hogy tegyék meg amit tudnak hogy pozitív élményként maradjon meg legyen az orvos, vagy legalábbis ne túl negatívként.
júl. 8. 12:56
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
8 éves volt a lányom, amikor edzésen elesett és eltört a karja. A röntgenes idősebb nő hozott neki egy plüss cicát, mert hang nélkül engedte a vizsgálatot és nem mocorgott. Nem azzal kötötte össze a törést, hogy azért jár valami 🙂. A cica azóta is megvan, azért kapta, mert bátor volt és megengedte a röntgent. Nem akart azóta megint menni. A gipszelős férfi matricát adott, mert szépen tartotta végig a kezét. Nem a sérülést "díjazzák", azt ha nem ellenkezik a vizsgálaton (mindenkinek könnyebb, ha nem kell harcolni vele), hameg sír azért kap, hogy megnyugodjon és eltereljék a figyelmét.
júl. 8. 13:01
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kicsit túlgondoltad, egy gyerek se fogja direkt odaverni magát egy potya matricáért :D
júl. 8. 13:16
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Az én 5 éves lányom nagyon-nagyon szeret ajándékot kapni, nagyon örül neki, ha kap egy matricát, nem landolhat általunk se a kukában napok múlva sem. Küzdünk, hogy elengedje a sok felesleges dolgot, ki lehessen dobni stb.

Mégis sem a gyerekorvostól, sem a fülorvostól, sem a védőnőtől kapott matricák nem segítenek neki abban, hogy jól viseljen bármit is. Minden vizsgálati helyzet vele egy kész kudarcélmény. Pedig ismerős közegben egy okos, értelmes, együttműködő kislány.

Szóval csazlakozom az előttem szólókhoz. Emiat tuti nem fog egy gyerek azzal manipulálni, hogy eljuthasson a dokihoz. :D

júl. 8. 14:35
 10/20 anonim ***** válasza:
67%
Egy átlag gyerek lexarja a matricát, mert kap egy egész ívet 200 forintért és a szülők megveszik neki. Ez egy kis kedvesség, hogy adnak a dokik. Nem befolyásol semmit.
júl. 8. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Támogatnád, hogy legyen idehaza is ilyen?

(Vagy van, csak nem tudok róla?) Kamerák a oktatási/nevelési intézményekben, amiket a szülő/gondviselő, egyéni kóddal nézhet otthonról.

Mi a véleményetek erről a terhességgel kapcsolatos futuriszrikus ötletről? Támogatnátok?

Ugye a terhesség egy nehéz időszak és a testből kiszívja az energiakat, fogakból a káliumot. Leamortizál. Ha lenne rá technológiák akkor külön tojásokban, műméhekben vagy lombikban tudnák babákat kifejleszteni. Így nem kéne tönkretenni hozzá a testünket és vállalni a...

Támogatnád a párodat, hogy magához vegye a komoly viselkedésproblémákkal küzdő gyermekét?

12 éves (lassacskán 13) a kislány, az anyja már kezd besokallni. Gyógyszereket kap (pontosan nem tudjuk miket), jár pszichiáterhez illetve már kórházban is volt bent többször. Egyfelől érthető hogy az apja magához szeretné venni, segíteni szeretne neki, másfelől nekem...

Támogatnátok egy kisgyerekes családot ebben az esetben?

Elég kényes kérdés előtt állunk most a férjemmel. A családban van egy házaspár a 3 éves kisfiúkkal. Elégé hónapról hónapra élnek, befizetnek végül minden fontosat, ennivalót, szükséges dolgokat elintézik, de extrák és megtakarítás nem fér bele. Persze erről...

Ha nem jogi, hanem erkölcsi szempontból nézzük, akkor nem az lenne a természetes, hogy az apa a tartásdíjon felül is támogatná a gyerekét? (folyt. lent)

Sokan írják itt válaszként egy-egy kérdésre, hogy az anya örüljön, ha az apa fizeti a gyerektartást, több nem jár. Ez oké, ha az apa maga is anyagi problémákkal küzd a válás után. Viszont, ha jobb anyagi körülmények között él, mint az anya a gyerekkel-gyerekekkel,...

Támogatnád vagy elleneznéd, hogy szigorú feltétel(ek)hez kösse az állam a gyerekvállalást?

Pl. IQ-teszthez vagy pszichológiai alkalmasságihoz, esetleg meghatározott anyagi helyzethez. Az örökbefogadást például nagyon szigorú feltételekhez kötik, míg saját gyereket bárki vállalhat, még akkor is, ha azzal veszélyezteti a gyerek fizikai/értelmi/érzelmi...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!