Ti ilyen esetben támogatnátok az ajándékot? (Olvasd tovább, légyszi.)
Kisfiammal nemrég sajnos, ügyeleten jártunk leesés miatt. Ő kb.2 perc múlva el is felejtette, már csak engem vigasztalt😂De mivel magasról esett és éjszaka jött, nem lehet úgy figyelni az ismert tüneteket, kérték, hogy vigyem be. Szerencsére, a kötelező oltásokon kívül még nem látta orvos, de talán pont ezért, minden hasonló helyen fél. Nagyobb trauma volt neki a vizsgálat, mint maga az esés, pedig semmi fájdalmas nem volt, röntgen se kellett. Külföldön és Magyarországon több helyen, ilyenkor vizsgálat után kapnak a gyerekek valami apróságot (ált.matricát) az orvostól, mert "ügyesek voltak". Az enyém nem kapott semmit. Ennek kapcsán gondolkodtam el, hogy talán nem is olyan nagy baj, ha nem támogatják a hasonló akcióit?!🤣 Szóval, hogy jó -e, ha kap. Mert persze, fájdalomdíj, meg máskor ne féljen, legyen valami pozitív emlék is. De szerencsére semmi baja nem lett, így nehogy az jöjjön le, megéri butaságot csinálni, ha orvoshoz kell menni, kapok ajándékot.(Az enyémnél még nem valószínű, hogy ez összeállna, kicsi még, de kicsit nagyobbaknál.) Mit gondoltok, jó vagy nem?
Nagyon kérlek, ne vegyétek túl komolyan a kérdést, ne kezdjetek kombinálni! Nem, nem pörgök ezen, csak nagyon ráértem és kíváncsi vagyok😁

válasza:Gyerekorvos szokott csak adni matricat, mashol meg nem talalkoztunk vele.
Nem akkora erkolcsi dilemma ez szerintem, ha kap, orul, ha nem kap, nem erdekli.
Kisgyerek, nem kell tulgondolni.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Az én 5 éves lányom nagyon-nagyon szeret ajándékot kapni, nagyon örül neki, ha kap egy matricát, nem landolhat általunk se a kukában napok múlva sem. Küzdünk, hogy elengedje a sok felesleges dolgot, ki lehessen dobni stb.
Mégis sem a gyerekorvostól, sem a fülorvostól, sem a védőnőtől kapott matricák nem segítenek neki abban, hogy jól viseljen bármit is. Minden vizsgálati helyzet vele egy kész kudarcélmény. Pedig ismerős közegben egy okos, értelmes, együttműködő kislány.
Szóval csazlakozom az előttem szólókhoz. Emiat tuti nem fog egy gyerek azzal manipulálni, hogy eljuthasson a dokihoz. :D

válasza:Kapcsolódó kérdések:
(Vagy van, csak nem tudok róla?) Kamerák a oktatási/nevelési intézményekben, amiket a szülő/gondviselő, egyéni kóddal nézhet otthonról.
Ugye a terhesség egy nehéz időszak és a testből kiszívja az energiakat, fogakból a káliumot. Leamortizál. Ha lenne rá technológiák akkor külön tojásokban, műméhekben vagy lombikban tudnák babákat kifejleszteni. Így nem kéne tönkretenni hozzá a testünket és vállalni a...
12 éves (lassacskán 13) a kislány, az anyja már kezd besokallni. Gyógyszereket kap (pontosan nem tudjuk miket), jár pszichiáterhez illetve már kórházban is volt bent többször. Egyfelől érthető hogy az apja magához szeretné venni, segíteni szeretne neki, másfelől nekem...
Elég kényes kérdés előtt állunk most a férjemmel. A családban van egy házaspár a 3 éves kisfiúkkal. Elégé hónapról hónapra élnek, befizetnek végül minden fontosat, ennivalót, szükséges dolgokat elintézik, de extrák és megtakarítás nem fér bele. Persze erről...
Sokan írják itt válaszként egy-egy kérdésre, hogy az anya örüljön, ha az apa fizeti a gyerektartást, több nem jár. Ez oké, ha az apa maga is anyagi problémákkal küzd a válás után. Viszont, ha jobb anyagi körülmények között él, mint az anya a gyerekkel-gyerekekkel,...
Pl. IQ-teszthez vagy pszichológiai alkalmasságihoz, esetleg meghatározott anyagi helyzethez. Az örökbefogadást például nagyon szigorú feltételekhez kötik, míg saját gyereket bárki vállalhat, még akkor is, ha azzal veszélyezteti a gyerek fizikai/értelmi/érzelmi...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!