Rossz anya vagyok, hogy nem akarok külön szobát a gyerekeimnek?
Kicsi az fiú és 3.5 éves.
Nagyobb az lány és 8 éves.
Van egy nappali plusz három szobás lakásunk.
Férjem home office-ban van és a legkisebb szoba az irodája.
Így a gyerekeké egy nagyobb szoba. Mi hálónk egy kis szoba és van a nappali szintén egy nagyobb szoba.
Férjem olyan, hogy bármikor bármit mondtam, hogy szeretném akkor elkezdett rajta dolgotni amíg meg nem lett.
Én is dolgozom de közalkalmazottként nem keresek sokat.
Gyerekeknek természetes, hogy így élünk, nyilván nem jutna eszükbe az apjukat kirakni az irodájából.
De azért lehet jobb lenne gyerekeknek saját szoba.
Ha mondanám a férjemnek ezt akkor biztos, hogy több projektet vállalna és addig dolgozna amíg meg nem lesz.
A lakás csodás helyen van. Parkos körbe, csendes, játszótérre néz, a másik oldalon meg a lányunk iskolájának az udvara látszik a parkon túl. Uszoda, edzőterem, szabad strand, bolt, belváros minden közel van. Szeretjük a lakást.
Nyilván ha lenne egy nagyobb ház, akkor úgy volna a jó, hogy szintén jó helyen van, csendes és olyan szép mint a lakásunk. Ahhoz viszont nagyon sokat kellene ráfizetni.
Sose volt segítségünk, nem voltunk jó módúak, rossz családból jövünk mindketten a férjemmel. Amink van szép nagy lakás, 2 jó kocsi, megtakarítás mind rengeteg munka volt. Most van úgy, hogy már nem dolgozik olyannsokata férjem. Sokáig tényleg annyi volt, hogy 3 órát a gyerekekkel volt napont, meg hétvégén 1 közösös nap a családdal, azon kívül késő estig dolgozott reggeltől és hétvégén is.
Most már nincs ez, van ideje pihenni is.
Csak közben sokan mondják, higy ellenkező nemű gyerekek, akkor kell a külön szoba mindenképpen.
Nyilván nem a gyakorikerdesek.hu lesz a döntő. De szerintetek?

válasza:

válasza:Nem vagy rossz anya, de idővel jobb lenne külön szoba nekik.
Nem tudom milyen a lakás elosztása, de azt nem lehetne megoldani, hogy a nagy szobából 2 kicsit kihozni vagy nappaliból és a nagy szobából leválasztani egy részt? Nyilván erre is költeni kell, de ha egy gipszkartonnal van külön szedve, az nem olyan vészes ár.

válasza:Meg nem jut eszukbe az apjukat “kirakni” a dolgozobol, mert haho, kicsik.
De ne aggodj, tinikent majd a fejetekhez fogja vagni leghamarabb a nagyobbik, hogy miert nincs kulon szobaja.
Az biztos, hogy egyszer egy adott ponton kelleni fog a kulon ter. Nem ma, nem holnap, de hamarabb itt lesz, mint gondolnad. Akkor viszont szerintem meg fogjatok ezt oldani, most minek szenvednel rajta, ha igy megfelel nekik. Amikor mar tenyleg problema lesz, majd megoldjatok, mert muszaj lesz.

válasza:szóval a harmadikos lányotok együtt lakik egy kisóvodás fiúval, de semmi baj, mert apucika nem akarja betenni a Nagyon Fontos Asztalkáját a szobájába.
ja, hogy kislánynak nincs semmi személyes tere, hogy nem lehet egyetlen korához illő játéka vagy dekorációja sem, mert ugye mindenben a kicsihez kell igazodni, hogy nem hívhat meg barátokat, mert akkor is az óvodást kellene bébiszittelni, az nem érdekel senkit, hiszen az eleve csak dísznek van, hogyha éppen kell az apuci tökéletes kis életébe, elő lehessen venni a tárolóból?
maradjon csak így az egész, majd jöhetsz pár év múlva sírni, hogy lelépett a kis szolgátok és folyton a barátnőinél keres menedéket, mégis miért vajon?

válasza:

válasza:Kérdezted már ezt itt nemrég. Ezt nektek kell eldöntenetek a férjeddel.
Ott azt írtad, hogy "majd" tervezitek a dolgozót gyerekszobává alakítani, de nem válaszoltál, hogy miért nem most? Ezért másik, nagyobb házat venni úgy, hogy óriási anyagi terhet jelentene nektek nem szükséges, most is szép tágas lakásotok van, mint írod ideálisak az egyéb körülmények. De valahogy a mostaniból kellene kihozni a 2 gyerekszobát, mert ahogy a legtöbb válaszoló írta, előbb vagy utóbb (és inkább előbb, amikor a lányod kezd kiskamaszodni, ez max. néhány év) a lányod igényelni fogja a privát szférát.
A két lehetséges megoldást itt is, a másik kérdésnél is többen javasolták/kérdezték, nem megoldható-e (nehéz a pontos alaprajz ismerete nélkül):
- a férjednek valahol máshol kialakítani egy dolgozósarkot, leválasztani a nappaliból pl., nem kell fallal, de pl. könyvespolccal, és az is jogos felvetés, amit itt írt valaki, hogy már a kicsi is oviba jár, senki nincs otthon napközben, miért kell a férjednek teljesen külön szoba?
- a legnagyobb szobát (vagy amelyiket az alaprajz alapján lehet) elfelezitek és lesz 2 gyerekszoba belőle.

válasza:

válasza:Rossz, igen. Majd ha elérkezik a kamaszkor,és fedeznék fel a testüket (maszturbáció, egyebek...), azt tegyék egymás előtt?
Komolyan?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
46 éves nő vagyok. 10 éve van egy párom. Az előző páromtól van két gyermekem. Egy 14 éves lány és egy 22 éves fiú. Az előző párommal 20 évig voltam együtt kb. Az anyjával gyakran találkoztam. Az exem testvére a közvetlen munkatársam. Az exanyósom haldoklik. Úgy érzem...
Mennyi munka, törődés, idő. Kertes ház, de mégse merném kint hagyni, amíg pici, így bent lenne eleinte. Kistestű kutyát akarnak.
Az a helyzet, hogy sokan (köztük anyám is) megszólnak, mert egy héten 2-3x a szomszéd nénire bízom a gyerekeimet, hogy néhány órát kikapcsolódjak. A nagyobbik gyerekem 4 éves, a kisebbik 1,5 éves. Szeretem a gyerekeimet, de néha az agyamra mennek, így nyilvánvaló,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!