Rossz anya vagyok, hogy nem akarok külön szobát a gyerekeimnek?
Kicsi az fiú és 3.5 éves.
Nagyobb az lány és 8 éves.
Van egy nappali plusz három szobás lakásunk.
Férjem home office-ban van és a legkisebb szoba az irodája.
Így a gyerekeké egy nagyobb szoba. Mi hálónk egy kis szoba és van a nappali szintén egy nagyobb szoba.
Férjem olyan, hogy bármikor bármit mondtam, hogy szeretném akkor elkezdett rajta dolgotni amíg meg nem lett.
Én is dolgozom de közalkalmazottként nem keresek sokat.
Gyerekeknek természetes, hogy így élünk, nyilván nem jutna eszükbe az apjukat kirakni az irodájából.
De azért lehet jobb lenne gyerekeknek saját szoba.
Ha mondanám a férjemnek ezt akkor biztos, hogy több projektet vállalna és addig dolgozna amíg meg nem lesz.
A lakás csodás helyen van. Parkos körbe, csendes, játszótérre néz, a másik oldalon meg a lányunk iskolájának az udvara látszik a parkon túl. Uszoda, edzőterem, szabad strand, bolt, belváros minden közel van. Szeretjük a lakást.
Nyilván ha lenne egy nagyobb ház, akkor úgy volna a jó, hogy szintén jó helyen van, csendes és olyan szép mint a lakásunk. Ahhoz viszont nagyon sokat kellene ráfizetni.
Sose volt segítségünk, nem voltunk jó módúak, rossz családból jövünk mindketten a férjemmel. Amink van szép nagy lakás, 2 jó kocsi, megtakarítás mind rengeteg munka volt. Most van úgy, hogy már nem dolgozik olyannsokata férjem. Sokáig tényleg annyi volt, hogy 3 órát a gyerekekkel volt napont, meg hétvégén 1 közösös nap a családdal, azon kívül késő estig dolgozott reggeltől és hétvégén is.
Most már nincs ez, van ideje pihenni is.
Csak közben sokan mondják, higy ellenkező nemű gyerekek, akkor kell a külön szoba mindenképpen.
Nyilván nem a gyakorikerdesek.hu lesz a döntő. De szerintetek?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Mondjuk nem tudom, miért a férjet ekézi mindenki, miközben a leírásban egy szó nincs arról, hogy ő követelné magának a szobát. Egyedül a kérdező drámázik, miközben nem is az ő munkáját érinti a dolog.
Igen, szerintem hulla gáz, ha a saját hülyeséged miatt kényszeríted egy szobába a gyerekeidet, kérdező. Oké, most még nem zavarja őket, lehet, még pár évig nem is fogja, de utána? A lányod elkezd kamaszodni, szeretne majd nyugodtan öltözni, nem a serdülő testét mutogatni az öccse előtt, lehet, szenvedni fog a menstruációjával az ágyban fetrengve, szeretne nyugodtan elvonulni a barátnőjével, később meg barátja is lehet stb stb. Ennyi erővel költözzetek ki ti a nappaliba a férjeddel és tapasztald meg, milyen az, mikor nincs semmi privát szférátok. És akkor a dolgozószoba is megmarad.
Nem azt mondom, hogy ennyitől vagy rossz anya, de ez iszonyú önző gondolkodás.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:17-es voltam.. amit még kihagytam: a kamasz lányod egy meleg napon szeretne lengébb öltözetbe lenni, de ezt nem teheti meg, mert ott a kis öcsikéje. Szeretne a barátnőivel elvonulva hülyülni olyan témákról, amiknek nincs köze a kisebb öcsikéhez, vagy kicsit később a pasijával együtt lenni és megint csak ott az öcsike, mint súlyosan zavaró tényező.
Max a lány 12-13 éves korára oldjátok meg mindenképp a külön szobát.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
46 éves nő vagyok. 10 éve van egy párom. Az előző páromtól van két gyermekem. Egy 14 éves lány és egy 22 éves fiú. Az előző párommal 20 évig voltam együtt kb. Az anyjával gyakran találkoztam. Az exem testvére a közvetlen munkatársam. Az exanyósom haldoklik. Úgy érzem...
Mennyi munka, törődés, idő. Kertes ház, de mégse merném kint hagyni, amíg pici, így bent lenne eleinte. Kistestű kutyát akarnak.
Az a helyzet, hogy sokan (köztük anyám is) megszólnak, mert egy héten 2-3x a szomszéd nénire bízom a gyerekeimet, hogy néhány órát kikapcsolódjak. A nagyobbik gyerekem 4 éves, a kisebbik 1,5 éves. Szeretem a gyerekeimet, de néha az agyamra mennek, így nyilvánvaló,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!