Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz anya vagyok, hogy nem...

Rossz anya vagyok, hogy nem akarok külön szobát a gyerekeimnek?

Figyelt kérdés

Kicsi az fiú és 3.5 éves.

Nagyobb az lány és 8 éves.

Van egy nappali plusz három szobás lakásunk.

Férjem home office-ban van és a legkisebb szoba az irodája.

Így a gyerekeké egy nagyobb szoba. Mi hálónk egy kis szoba és van a nappali szintén egy nagyobb szoba.

Férjem olyan, hogy bármikor bármit mondtam, hogy szeretném akkor elkezdett rajta dolgotni amíg meg nem lett.

Én is dolgozom de közalkalmazottként nem keresek sokat.

Gyerekeknek természetes, hogy így élünk, nyilván nem jutna eszükbe az apjukat kirakni az irodájából.

De azért lehet jobb lenne gyerekeknek saját szoba.

Ha mondanám a férjemnek ezt akkor biztos, hogy több projektet vállalna és addig dolgozna amíg meg nem lesz.

A lakás csodás helyen van. Parkos körbe, csendes, játszótérre néz, a másik oldalon meg a lányunk iskolájának az udvara látszik a parkon túl. Uszoda, edzőterem, szabad strand, bolt, belváros minden közel van. Szeretjük a lakást.

Nyilván ha lenne egy nagyobb ház, akkor úgy volna a jó, hogy szintén jó helyen van, csendes és olyan szép mint a lakásunk. Ahhoz viszont nagyon sokat kellene ráfizetni.

Sose volt segítségünk, nem voltunk jó módúak, rossz családból jövünk mindketten a férjemmel. Amink van szép nagy lakás, 2 jó kocsi, megtakarítás mind rengeteg munka volt. Most van úgy, hogy már nem dolgozik olyannsokata férjem. Sokáig tényleg annyi volt, hogy 3 órát a gyerekekkel volt napont, meg hétvégén 1 közösös nap a családdal, azon kívül késő estig dolgozott reggeltől és hétvégén is.

Most már nincs ez, van ideje pihenni is.

Csak közben sokan mondják, higy ellenkező nemű gyerekek, akkor kell a külön szoba mindenképpen.

Nyilván nem a gyakorikerdesek.hu lesz a döntő. De szerintetek?

júl. 13. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
79%
Férjed kezdje szokni a gondolatot, hogy pár hét múlva nem lesz dolgozó szobája - HA jó anya akarsz lenni. Szégyelld magad, hogy a kiskamasz lányodat arra kényszeríted, hogy a kisovis fiúval lakjon egy szobában.
júl. 14. 01:24
 12/73 anonim ***** válasza:
100%
Van 4szoba 4fore. Nagyobb lány nagy eséllyel már a 2.at vagy 3.at kezdi a kisovodas öccse mellett. Férjed költözhet a nappaliba vagy rendezheti at a lányodnak. Van annyi szoba mint gyerek mégsincs külön helyük. Nővérem meg azért nem vállalt többet mert nincs elég szoba
júl. 14. 03:28
 13/73 anonim ***** válasza:
91%
Mindkét gyereknek kellene saját szoba. Kell, hogy legyen egy hely, ahol magukra zárhatják az ajtót, ahová elvonulhatnak. Elég, ha csak hálófülke méretű, de csak az övé.
júl. 14. 04:29
 14/73 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk nem tudom, miért a férjet ekézi mindenki, miközben a leírásban egy szó nincs arról, hogy ő követelné magának a szobát. Egyedül a kérdező drámázik, miközben nem is az ő munkáját érinti a dolog.

Igen, szerintem hulla gáz, ha a saját hülyeséged miatt kényszeríted egy szobába a gyerekeidet, kérdező. Oké, most még nem zavarja őket, lehet, még pár évig nem is fogja, de utána? A lányod elkezd kamaszodni, szeretne majd nyugodtan öltözni, nem a serdülő testét mutogatni az öccse előtt, lehet, szenvedni fog a menstruációjával az ágyban fetrengve, szeretne nyugodtan elvonulni a barátnőjével, később meg barátja is lehet stb stb. Ennyi erővel költözzetek ki ti a nappaliba a férjeddel és tapasztald meg, milyen az, mikor nincs semmi privát szférátok. És akkor a dolgozószoba is megmarad.

Nem azt mondom, hogy ennyitől vagy rossz anya, de ez iszonyú önző gondolkodás.

júl. 14. 05:20
 15/73 anonim ***** válasza:
85%
Ha annyira fontos a férj dolgozószobája, akkor szépen lemondotok a saját haloszobatokrol és a nappaliban alszotok. Nem tűnik fel, mennyire egoista vagy?
júl. 14. 06:04
 16/73 anonim ***** válasza:
45%
Még ráér. Majd ha tinik lesznek akkor kelleni fog a külön tér, de akkor ráértek variálni a lakáson. Akár a saját ágyatokat vagy a férjed dolgozó sarkát a nappaliba tehetitek, akkor már nagyok lesznek és felfogják hogy csendben kell maradni ha meeting van úgyis a szobájukban fognak gépezni. Szerintem most nem kell külön szoba. Mi igaz egyneműek voltunk a nővéremmel, volt külön szobánk papíron, de folyton együtt voltunk nappal is meg éjjel is.
júl. 14. 07:13
 17/73 anonim ***** válasza:
92%
Legkésőbb a lány kamaszkorára erősen tanácsos lenne a külön szoba. Egy kamasznak már teljesen mások az alvási szokásai, valamint esetleg olyan zenét akar hallgatni, olyan filmet akar nézni, ami nem biztos, hogy ajánlott egy kisebb gyereknek, urambocsá maszturbálni akar stb.
júl. 14. 08:19
 18/73 anonim ***** válasza:
90%

17-es voltam.. amit még kihagytam: a kamasz lányod egy meleg napon szeretne lengébb öltözetbe lenni, de ezt nem teheti meg, mert ott a kis öcsikéje. Szeretne a barátnőivel elvonulva hülyülni olyan témákról, amiknek nincs köze a kisebb öcsikéhez, vagy kicsit később a pasijával együtt lenni és megint csak ott az öcsike, mint súlyosan zavaró tényező.

Max a lány 12-13 éves korára oldjátok meg mindenképp a külön szobát.

júl. 14. 08:25
 19/73 anonim ***** válasza:
91%
Ha fiad lenne, akkor sem lenne egészséges a közös szoba ezzel a korkülönbséggel. A 8 éves kor még hagyján, de egy átlag 15 éves vulgárisabb zeneszövegeket hallgató, akciófilmeket néző, recskázó kamasz ne legyen már egy szobában a 10 éves öccsével..
júl. 14. 08:28
 20/73 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk én vagyok home officeban, de eszembe nem jutna elvenni az egyik gyerektől a külön szoba lehetőségét azért, hogy legyen külön irodám. 3 szoba + nappalis házunk van, két gyerekünk, tehát nálunk is pont annyi szoba van, ahány szüksées. A mi hálónkban csináltam magamnak egy pici irodasarkot, ahova el tudok vonulni és magamra tudom csukni az ajtót, ha nagyon kellene koncentrálni. Biztos, hogy a külön iroda nem élvez prioritást az egyik gyerekem magánszférájával szemben. Nem is értem ezt a hozzáállást.
júl. 14. 09:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Illik elmennem a temetésre? A gyerekeim szeretett nagymamája haldoklik, aki exanyósom volt 20 évig. Ugyanez a személy a közvetlen munkatársam anyja,...

46 éves nő vagyok. 10 éve van egy párom. Az előző páromtól van két gyermekem. Egy 14 éves lány és egy 22 éves fiú. Az előző párommal 20 évig voltam együtt kb. Az anyjával gyakran találkoztam. Az exem testvére a közvetlen munkatársam. Az exanyósom haldoklik. Úgy érzem...

Kiskutya gondozása mivel jár? Gyerekeim szeretnének egyet, de tisztában akarok lenni, mire kell számítani az első hetekben.

Mennyi munka, törődés, idő. Kertes ház, de mégse merném kint hagyni, amíg pici, így bent lenne eleinte. Kistestű kutyát akarnak.

Miért vagyok attól rossz ember és rossz anya, mert nem lógok a gyerekem fenekében 24 órából 24-et? És miért lennék attól rossz anya, hogy nem akarok...

Az a helyzet, hogy sokan (köztük anyám is) megszólnak, mert egy héten 2-3x a szomszéd nénire bízom a gyerekeimet, hogy néhány órát kikapcsolódjak. A nagyobbik gyerekem 4 éves, a kisebbik 1,5 éves. Szeretem a gyerekeimet, de néha az agyamra mennek, így nyilvánvaló,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!