Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ebből gyanakodnátok hogy...

Ebből gyanakodnátok hogy valami baja van a picinek?

Figyelt kérdés

Egy 3 hónapos fiú ikerpárról van szó. Alapvetően egészségesek, de az egyikük feltűnően sokat mosolyog és sokat hadonászik kezével-lábával. A másikuk viszont ugyanebből kevesebbet produkál.

Aztán van hogy alkalmanként megfordul kettejük között a dolog, de ez rövid életű.

Megemlítem kövi alkalommal az orvosnak.

Nektek mi a véleményetek? Lehet idegrendszeri, mentális baj a háttérben?

szept. 2. 19:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Nem, szerencsére sosem voltam ennyire paranoias. Vannak vidámabb alaptermeszetu emberek
szept. 2. 19:45
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
Anyukának lehet mentális betegsége inkább, szakember tud segíteni a paranoiás betegségeken.
szept. 2. 19:50
 3/13 anonim ***** válasza:
62%

Ha esetleg autizmusra vagy értelmi sérülésre gyanakszol, NEM, annak egészen màs tünetei vannak (ha egyáltalán van bármilyen tünete) ilyen pici korban.

Pl.: mozgáslemaradás (nem tudja hasonfekve emelni a fejét, nem megy az alkartámasz, nem fordítja a fejét mindkét irànyba, feszes izomzatú, stb), non-stop sír vígasztalhatatlanul, hiányzik a szopóreflex, nem figyel az arcokra/hangokra, egyáltalán nem jelenik meg a szociális mosoly, stb...ilyen pici korban max ilyen tünetek lehetnének.

szept. 2. 19:56
 4/13 anonim ***** válasza:
34%
3-as a mozgásfejlődés lemaradás miòta autizmus? Inkább maradtál volna csendben, minthogy egy 3 hònapos gyereket pròbálsz vizsgálni, hogy vannak e auti tünetei. Egy 3 hònaposnak??? 🤦‍♀️
szept. 2. 20:02
 5/13 anonim ***** válasza:
42%

3!

Autista a gyerekem. 2 évig szopott az ELSŐ perctől tökéletesen. A kezdeti mozgásfejlődése pedig tankönVyvi volt 1 éves koráig!

szept. 2. 20:16
 6/13 anonim ***** válasza:
49%
Úgyhogy 3-as,NE írj hülyeségeket!!
szept. 2. 20:16
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

5-ös vagyok

Az EGYETLEN tünete 1 éves koráig a szemkontaktus hiánya volt.

szept. 2. 20:17
 8/13 anonim ***** válasza:
53%

Nem a 3-as vagyok: A mozgásfejlődés késése valóban nem autizmus, de járhat általános megkésettséggel.

Autista gyerekem megkésett mozgásfejlődésű és megkésett beszédfejlődésű volt, szociálisan is "alul teljesített" (mai napig).

Szoptathatatlan volt.

Késett a szociális mosoly.

Szemkontaktust túlzottan tartotta piciként. Égetett a szemével.

Csendben szemlélődő mufurc baba volt. Jellemzően az első benyomás az volt róla, hogy "olyan értelmesen néz ez a gyerek", meg "túl komoly".

Egészen addig, amíg messziről nézték. Amikor meg közelebb mert valaki lépni (de még így is messze, ~mondjuk 3 néterről megközelítette 1,5-re, netán oda is hajolt), akkor kő kövön nem maradt. Úgy ordított, hogy bárki azt hitte, bántják.

szept. 2. 21:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az ikrek sem egyforma. Nem fognak minden ugyan úgy, ugyan akkor csinálni. A személyiségük is teljesen más tud lenni. Van a családban egypetéjű lány ikerpár. Ég és föld a kettő (már nagycsoportos ovisok). Az egyikük izgágább, imád szerepelni, a másik inkább nyugodtabb, molyolós típus. A mozgásfejlődésük sem ugyan úgy ment, a nyugisabb volt az, aki pl hamarabb járt, mint az ikre 🤷🏼‍♀️. Pár hétig az egyik már totyogott, a másik még mászott. Mindkettő teljesen normálissan fejlődött.
szept. 3. 06:44
 10/13 babyboom567 ***** válasza:
amelyik sokat mosolyog és sokat hadonászik, az mikor kezdte a mosolygást?mennyi idős volt?
szept. 3. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

17. hetes terhes vagyok ikrekkel. Angliában lakom. Ma voltam kórházban és mély vénás trombózisra gyanakodnak és felírtak nekem 7db verhigito...

az indok hogy kettő baba és így elkerülhető a magas cukor szint Valaki volt már így ? Orvosok biztos tudják mit csinálnak de félek hogy több kárt tennék mint hasznot a gyógyszerekkel.

Hogy hitetnéd el valakivel hogy elment a baba, ha gyanakodna hogy kamu?

Apukával távkapcsolatba voltunk.Minden jónak tűnt . Kiderült terhes vagyok és gondoltam meglepem és beállítok a pozitív teszttel , cserébe én lepődtem meg mert rajta kaptam valaki mással a lakásán. Ledöbbentem és elkövettem egy butaságot, hozzá vágtam a tesztet....

40 napos késés után gyanakodnátok terhességre?

Január legelején voltam együtt utoljára a párommal, február elején szakítottunk. Védekeztünk (gumival, úgy tűnt baleset sem történt, illetve el sem ment bennem). Január közepén megjött, a szokásos módon folyt le minden, legalábbis most így emlékszem rá vissza. A...

Van itt mas is akinek a babajanal tejallergiara gyanakodnak es "csak" szaraz foltok vannak a testen? (mas tunete nincs) Gasztroenterologiara vagy...

Sziasztok! 16 honapos Kislanyom mindket combjan szaraz foltok vannak. A gyerekorvos 2 eves korig tejmentes dietat javasolt. De en szeretnem ha biztosra meg tudnak mondani tejallergiarol van-e szo. Felhivtam a Heim Pal korhaz Gasztroenterologiat, es ok azt mondtak hogy...

Anyukák! Mit csináltátok, mire gyanakodnátok, észrevennétek valamit ha van akkor ha? :..

lenne egy huszonéves fiatok akit évek óta nem érdekel semmi,se munka,se iskola,nincsenek tervei,nics semmi amit szeretne elérni,nem érdekli semmi,nem jár sehova szórakozni,alig vannak barátai,emberek közé alig jár és még barátnője sem volt.(legalább is így tudnátok)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!