Ebből gyanakodnátok hogy valami baja van a picinek?
Egy 3 hónapos fiú ikerpárról van szó. Alapvetően egészségesek, de az egyikük feltűnően sokat mosolyog és sokat hadonászik kezével-lábával. A másikuk viszont ugyanebből kevesebbet produkál.
Aztán van hogy alkalmanként megfordul kettejük között a dolog, de ez rövid életű.
Megemlítem kövi alkalommal az orvosnak.
Nektek mi a véleményetek? Lehet idegrendszeri, mentális baj a háttérben?

válasza:

válasza:

válasza:Ha esetleg autizmusra vagy értelmi sérülésre gyanakszol, NEM, annak egészen màs tünetei vannak (ha egyáltalán van bármilyen tünete) ilyen pici korban.
Pl.: mozgáslemaradás (nem tudja hasonfekve emelni a fejét, nem megy az alkartámasz, nem fordítja a fejét mindkét irànyba, feszes izomzatú, stb), non-stop sír vígasztalhatatlanul, hiányzik a szopóreflex, nem figyel az arcokra/hangokra, egyáltalán nem jelenik meg a szociális mosoly, stb...ilyen pici korban max ilyen tünetek lehetnének.

válasza:

válasza:3!
Autista a gyerekem. 2 évig szopott az ELSŐ perctől tökéletesen. A kezdeti mozgásfejlődése pedig tankönVyvi volt 1 éves koráig!

válasza:5-ös vagyok
Az EGYETLEN tünete 1 éves koráig a szemkontaktus hiánya volt.

válasza:Nem a 3-as vagyok: A mozgásfejlődés késése valóban nem autizmus, de járhat általános megkésettséggel.
Autista gyerekem megkésett mozgásfejlődésű és megkésett beszédfejlődésű volt, szociálisan is "alul teljesített" (mai napig).
Szoptathatatlan volt.
Késett a szociális mosoly.
Szemkontaktust túlzottan tartotta piciként. Égetett a szemével.
Csendben szemlélődő mufurc baba volt. Jellemzően az első benyomás az volt róla, hogy "olyan értelmesen néz ez a gyerek", meg "túl komoly".
Egészen addig, amíg messziről nézték. Amikor meg közelebb mert valaki lépni (de még így is messze, ~mondjuk 3 néterről megközelítette 1,5-re, netán oda is hajolt), akkor kő kövön nem maradt. Úgy ordított, hogy bárki azt hitte, bántják.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
az indok hogy kettő baba és így elkerülhető a magas cukor szint Valaki volt már így ? Orvosok biztos tudják mit csinálnak de félek hogy több kárt tennék mint hasznot a gyógyszerekkel.
Apukával távkapcsolatba voltunk.Minden jónak tűnt . Kiderült terhes vagyok és gondoltam meglepem és beállítok a pozitív teszttel , cserébe én lepődtem meg mert rajta kaptam valaki mással a lakásán. Ledöbbentem és elkövettem egy butaságot, hozzá vágtam a tesztet....
Január legelején voltam együtt utoljára a párommal, február elején szakítottunk. Védekeztünk (gumival, úgy tűnt baleset sem történt, illetve el sem ment bennem). Január közepén megjött, a szokásos módon folyt le minden, legalábbis most így emlékszem rá vissza. A...
Sziasztok! 16 honapos Kislanyom mindket combjan szaraz foltok vannak. A gyerekorvos 2 eves korig tejmentes dietat javasolt. De en szeretnem ha biztosra meg tudnak mondani tejallergiarol van-e szo. Felhivtam a Heim Pal korhaz Gasztroenterologiat, es ok azt mondtak hogy...
lenne egy huszonéves fiatok akit évek óta nem érdekel semmi,se munka,se iskola,nincsenek tervei,nics semmi amit szeretne elérni,nem érdekli semmi,nem jár sehova szórakozni,alig vannak barátai,emberek közé alig jár és még barátnője sem volt.(legalább is így tudnátok)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!