Mi az a dolog szülői karriered során, amit szerinted a legjobban csinálsz?

válasza:Mondanám, hogy semmi, mert sajnos, pocsék szülő vagyok. Jónak nem mondanám, inkább jól próbálom kompenzálni, hogy folyton biztosítom a feltétel nélküli szeretetemről, akkor is, ha időnként egy állat vagyok. Ha megkérdezem, többségében még azt mondja, hogy tudja.
A másik, hogy szerintem következetesebb vagyok, mint a legtöbb szülő. Amit kimondtam, úgy is lesz.

válasza:

válasza:

válasza:Meghallgatom őket, ha mesélnek a sulirol, ovirol. Még akkor is ha éppen nincs hozzá energiám. Kiállok értük.
Minden műsoron részt veszek, soha nem mondom, hogy most nem tudok menni ( lányom zeneiskolába jár, egy évben rengeteg koncertet adnak a szülőknek. Fiamnak az oviban van karácsonyi, anyák napi, Március 15.-i műsor, és még egy pár dolog. )

válasza:

válasza:

válasza:Nagyon sokmindenben tudatos tudok maradni. Így pl. a hisztiket tényleg tudtam a sírásmeghallgatás módszerével kezelni. Ezáltal a lányom óvodára képes volt a főbb érzéseit beazonosítani. Ki tudja fejezni, és el is tudja mondani, ha valami nem esik neki jól (nemcsak dühös és/vagy szomorú lesz).
A férjemmel tényleg remekül biztosítjuk az érzelmi hátországot számára. Mindig elmondja ha bántja valami, meg tudjuk beszélni a kis félelmeit, aggodalmait, bátran és bizalommal fordul hozzánk.
Amint lehetett, kompetenciájának megfelelően önállóan kell megcsinálnia a dolgokat - rengeteg mindenben önállóbb mint a kortársai, és ezáltal magabiztosabb is.
Emellett rendszeresen jár sportolni, igen akkor is amikor épp nem szeretne. Ilyen volt például az úszás. Ha hagytam volna hogy az első pillanatban amikor neki diszkomfortos volt, kiszálljon (a legtöbb szülőnél ezt látom), akkor nem tapasztalta volna meg soha azt a sikerélményt, amit ezen a nyáron érzett, hogy a nagyszülei ámultak-bámultak hogy átússza az 50 méteres medencét, szabályos úszásnemben. Illetve hogy felszabadultan ugrált a mélyvízbe és büszke volt hogy neki már nem kell karúszó, meg hogy le tud menni a medence aljára stb.
Tudatosak vagyunk a férjemmel olyan dologban is, aminek nem azonnal látható eredménye van, hanem közép- vagy hosszútávú. Tudjuk, hogy milyen skilleket szeretnénk erősíteni a gyerekünkben, és ezek milyen eszközökkel érhetők el hosszútávon.

válasza:

válasza:További kérdések:
Hedvig, Helga, Hella, Hanna? Igen, direkt mind h betűs, ettől nem térek el.:) A vezetéknév pedig Haller. Más nevet ne írjatok, köszi a válaszokat. Ha szerinted egyik se akkor nem kötelező válaszolni.
Egyáltalán nem zavar, hogy mire a gyerek felnő, nyáron 50 fok lesz? Melegszik a bolygó. Kiszáradnak a földek, ez élelmiszer hiányhoz vezet. Én 49 vagyok, inkább nem vágtam bele. Nem érdemes erre a bolygóra. (A zebbben a zországban kommentek ez...
Minden érdekel ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban. Írhatsz saját tapasztalatot is.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!