Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az a dolog szülői karriered...

Mi az a dolog szülői karriered során, amit szerinted a legjobban csinálsz?

Figyelt kérdés

szept. 2. 22:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%

Mondanám, hogy semmi, mert sajnos, pocsék szülő vagyok. Jónak nem mondanám, inkább jól próbálom kompenzálni, hogy folyton biztosítom a feltétel nélküli szeretetemről, akkor is, ha időnként egy állat vagyok. Ha megkérdezem, többségében még azt mondja, hogy tudja.

A másik, hogy szerintem következetesebb vagyok, mint a legtöbb szülő. Amit kimondtam, úgy is lesz.

szept. 2. 22:40
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Kiállok a gyerekem érdekeiért szó szerint bárkivel szemben. Lehet az a személy akármilyen magas presztízsű, akkor is a gyermekem érdeke az első. Néha, régebben magamon is meglepődtem egyszer-egyszer. De muszáj volt nagyon hamar (pár héttel a szülés után) a semmiből a toppon lennem,és ott is maradnom.
szept. 2. 22:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Érdeklődő arccal kérdezek. Szerintem ezt ők is értékelik.
tegnapelőtt 07:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Meghallgatom őket, ha mesélnek a sulirol, ovirol. Még akkor is ha éppen nincs hozzá energiám. Kiállok értük.

Minden műsoron részt veszek, soha nem mondom, hogy most nem tudok menni ( lányom zeneiskolába jár, egy évben rengeteg koncertet adnak a szülőknek. Fiamnak az oviban van karácsonyi, anyák napi, Március 15.-i műsor, és még egy pár dolog. )

tegnapelőtt 08:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Bíznak bennünk. Bármi történt, bármit tettek, kérjenek segítséget és ne sumákoljanak vagy hazudjanak. Eddig működik, nincs hazugság és büntetés sem, ha nem szánt szándékkal történt baleset vagy valami rossz. Ha iskolában/óvodában éri őket rossz, akkor is szólnak és kérnek segítséget, én pedig meg is oldom számukra a lehető legjobban. Nem ígérek lehetetlent, de nem is mondom, hogy tűrniük kell, ami számukra rossz vagy kellemetlen.
tegnapelőtt 09:39
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nekem a tesók közti balanszírozas megy jól, négyen vannak tesók, és senki nem fúrja a másikat, együttérzőek egymással, szeretik egymást, és mind érzi, hogy számíthat rám, nem kell civakodniuk az erőforrásokért.
tegnapelőtt 10:24
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

Nagyon sokmindenben tudatos tudok maradni. Így pl. a hisztiket tényleg tudtam a sírásmeghallgatás módszerével kezelni. Ezáltal a lányom óvodára képes volt a főbb érzéseit beazonosítani. Ki tudja fejezni, és el is tudja mondani, ha valami nem esik neki jól (nemcsak dühös és/vagy szomorú lesz).

A férjemmel tényleg remekül biztosítjuk az érzelmi hátországot számára. Mindig elmondja ha bántja valami, meg tudjuk beszélni a kis félelmeit, aggodalmait, bátran és bizalommal fordul hozzánk.

Amint lehetett, kompetenciájának megfelelően önállóan kell megcsinálnia a dolgokat - rengeteg mindenben önállóbb mint a kortársai, és ezáltal magabiztosabb is.

Emellett rendszeresen jár sportolni, igen akkor is amikor épp nem szeretne. Ilyen volt például az úszás. Ha hagytam volna hogy az első pillanatban amikor neki diszkomfortos volt, kiszálljon (a legtöbb szülőnél ezt látom), akkor nem tapasztalta volna meg soha azt a sikerélményt, amit ezen a nyáron érzett, hogy a nagyszülei ámultak-bámultak hogy átússza az 50 méteres medencét, szabályos úszásnemben. Illetve hogy felszabadultan ugrált a mélyvízbe és büszke volt hogy neki már nem kell karúszó, meg hogy le tud menni a medence aljára stb.

Tudatosak vagyunk a férjemmel olyan dologban is, aminek nem azonnal látható eredménye van, hanem közép- vagy hosszútávú. Tudjuk, hogy milyen skilleket szeretnénk erősíteni a gyerekünkben, és ezek milyen eszközökkel érhetők el hosszútávon.

tegnapelőtt 11:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Őszinte szeretettel, odaadással nevelés, zenei nevelés, rengeteg meseolvasas, kreatív foglalkozás, stb. De ezt nem karriernek tekintem, nem tudom eldönteni, hogy gúnyos megjegyzésnek szantad-e ezt a szót, de gondolom, igen
tegnapelőtt 12:03
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem kell egyből rosszat feltételezni, semmi gúny nem volt benne, én is anya vagyok.
tegnapelőtt 13:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Igyekszem nem azzal a mintával nevelni mint amit én kaptam. Sokkal tudatosabb vagyok mint a szüleim, mérföldekkel többre vagyok képes önfejlesztés, önismeret terén mint ők valaha is.
tegnapelőtt 13:59
1 2

További kérdések:

Melyik név illene a vezetéknévhez?

Hedvig, Helga, Hella, Hanna? Igen, direkt mind h betűs, ettől nem térek el.:) A vezetéknév pedig Haller. Más nevet ne írjatok, köszi a válaszokat. Ha szerinted egyik se akkor nem kötelező válaszolni.

Fiatalok és kicsit idősebbeek, miért akarok, akartatok gyerekeket?

Egyáltalán nem zavar, hogy mire a gyerek felnő, nyáron 50 fok lesz? Melegszik a bolygó. Kiszáradnak a földek, ez élelmiszer hiányhoz vezet. Én 49 vagyok, inkább nem vágtam bele. Nem érdemes erre a bolygóra. (A zebbben a zországban kommentek ez...

Mit gondolsz a védőnők munkájáròl?

Minden érdekel ami eszedbe jut ezzel kapcsolatban. Írhatsz saját tapasztalatot is.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!