Volt akinek gyerek mellett kellett ennyit beosztania?
Ha tudnám, hogy valós a helyzet és egy kedves, igényes család van épp megszorulva, úúúúgy meghívnálak magunkhoz Titeket vacsorázni és ellátnánk minden jóval a hónapra.
De hány átvágás történik itt is nap mint nap, ezért már az embernek a legjobb ötlete a tanácsadás, holott annyira természetes lenne, hogy aki bajba került, megsegítik a többiek. Elnézést az offért, de haragszom a világra, magunkra...
Köszi a hozzászólásokat :( :)
Hát remélem hogy egyszeri eset, és tisztességes magyar család vagyunk. Diplomás emberek mindketten :))
De ez az év nem a mi évünk. Sőt gyeden vagyok a picurral,mégcsak nem is gyesen, és kb 65 ezer ft-ot kapok. Párom dolgozik elég sokat, albérletben élünk....Szóval a lényeg nem a mi évünk ez a 2014. Ez a hónap pedig egyenesen katasztrófa.
Igényltünk A hitelkeretet bankkártyán, kiküldték a szerződést, de olyan "érdekességek" vannak benne, hogy mégsem kötjük meg, inkább kihúzzuk valahogy.
Kislányomnak minden megvan a tápszert direkt kiváltottam annyit ami 1 hóra elég, gyógyszerek mindene megvan,pelus minden. Szóval, már csak az maradt h kihuzzuk hónap végéig,valahogy.
Ja!Még valami!
Nem kértem semmilyen segítséget (utolsó hozzászólónak mondom) szóval nem lehet benne semmi átvagás. :)
Nekünk 16-17 ezret kell beosztani minden hónapban, cagyis több, mint 4 hétre van ennyi.
Nehéz, de megoldható.
Az tény, hogy zöldséget, gyümölcsöt csak a kislányunk eszik, mi csak akkor, ha a szüleimtől kapunk ajándékba.
Akciós, aznap lejáró szavatosságú húst lehet néha kapni féláron, ha ezt lefagyasztom rögtön, még sokáig jó.
Sok krumplis, tésztás ételt főzök és sok folyadékot iszunk, úgy kevésbé érezzük az éhséget.
Mindent meg lehet oldani.
Ez az utolsó komment nagyon-nagyon szomorú.
Nem lehet valahogy javítani ezen a helyzeten? Van munkátok? Ha van, de nem lehet megélni belőle, nem próbáltok váltani? Utolsó esetben költözni akár külföldre?
Mert ez így elviselhetetlenül nehéz lehet.
Kérdező! Nem írnál pici konkrétumot, min ment el ez a hónap és nagyon nagy vonalakban, hogy kik vagytok, merrefelé éltek?
ha csak ez a hónap nagyon vacak akkor próbálj meg eladni pár megúnt játékot vagy ruhát. facebook tele van ilyen csoportokkal, nem kell hetekig várni a licitekre, ár alatt felteszed és másnap már mennek is érte vagy utalnak ;)
vagy zaciba beadni valami kevésbé szívedhez nőtt ékszert.
kérdésedre válaszolva, volt sajnos. mindketten lebetegedtünk, férjem kórházban, én itthon magatehetetlenül, végül a gyereket el kellett küldeni a nagyszülőkhöz (akiket alig lát mert nem érdekeljük) mert magamat se bírtam ellátni, jött-ment az ügyelet hozzám, férjemnek 2 hónapig kellett itthon maradni miután műtötték, én 1,5 hónapra estem ki a munkából, gyes pont lejárt, táppénz nem jött meg....
jegygyűrűink azóta is a zaciban vannak, persze azóta nincs ilyen problémánk, de nem marad azért annyi hónap végére, hogy kihozzuk :( de teszegetjük félre a pénzt, ha minden jól megy, jövő hónap végére sikerül, legalábbis nagyon remélem, ez az utolsó tartozásunk :)
kitartást!
Mindig annyit főzz, ami 2 napra elég. Tervezi meg előre egy hétre. Oszd le. Pl. Heti 4000ft
1 csirke 1300ft, 3 répa 2 zöldség 150ft, 1 csomag szarvacska tészta 200, 1 tejföl 100Ft, 10 tojás 300ft. 1 Gríz/búzadara 150 Ft, 1 margarin 100ft, 1 tej 200ft, 40zsemle 800ft, májkrém 200, 2 paprika 2 paradicsom, 1 uborka 350, 1 kg krumpli 150
Reggelire, vacsira lehet enni májkrémes kenyeret, vagy margarin is kenyeret uborkával, paradicsommal, paprikával, vagy főtt tojásos szendvicset.
A csirkét szétszeded, farhát, szárnyak, combok, mell.
Hétfő kedd, farhátból répa, zöldségből leves grízgombóccal, utánna császármorzsa.
Szerda csütörtök a combok, a szárny burgonyával lesütve tepsiben,
Péntek szombat vasárnap a csirke mellből, tejfölből tejfölös hús, a tésztával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!