Miért van az hogy az apa es anya B vercsoportu es AB-s gyermeke szuletett? Csak B-s vagy 0-ás lehetne.
B vércsoportú szülőknek (függetlenül attól, hogy + vagy -)NEM lehet AB-s gyereke. És nincs kivétel.
Az anyukáét megnézték terhesség alatt, és ahogy írod, a babáét is már, akkor ott az apuka vércsoportja talán régebben nem jól lett meghatározva, esetleg nem jól emlékszik..
A és B vércsoport dominánsan öröklődik, a 0 receszíven. Két B-s vércsoportú embernek nem lehet AB-s gyereke, csak B-s, vagy 0-s (ha mindketten heterozigóták). Ennek semmi köze a koraszüléshez, komplikációkhoz, ellenanyaghoz. Vagy elnéztek valamit a kórházban, vagy más az apa (vagy donorspermát használtak amit nem kötöttek más orrára). Másképp nem lehet AB-s a gyerek.
Én 0-s vagyok, a férjem AB-s, a kisfiunk B-s. Nekünk sem lehetne AB-s gyerekünk. AB-s gyereke csakis egy A-s és egy B-s vércsoportú embernek lehet.
Az én vércsoportom A-, a férjemé A+, a gyereké B+ :D
Mivel az tuti hogy ő az apja, csak egy megoldás van: vagy az övét, vagy a gyerekét rosszul tudjuk.
Azért mert nem csak az apa vércsoportját örökölheti a gyermek, hanem az anyáét illetve a nagyszülőkét is.
Az anyósoméknál is előfordult, hogy a gyerek a nagyszülő vércsoportját örökölte.
Még mielőtt bárki belémkötne kérdezzen meg egy hozzá értő szakembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!