6 gyerek soknak számít?
Kinek mi?!
Én olyan habitusú nő vagyok aki azon is gondolkozik, hogy legyen e kistestvére az egy szem lánykámnak:) Plusz önzőség vagy nem, de szeretnék ebben at életben magammal is törődni... (Nem 60 évesen) :)
De van aki elbírkózik 6 gyerekkel is. Sztem ők a tipikus csak anyának születtem vagy csak annak való.
Dolgozz kicsit bölcsiben,oviban és teszteld magad :)
Amúgy szerintem sok! Nekem!
Én az ötödiket várom, átlagosan 4 év korkülönbséggel szültem őket nem véletlenül. Nem hiszem, hogy tudnék velük érdemben foglalkozni, ha csak 1-2 év lenne köztük. Úgyhogy szerintem az sem mindegy, hogy mekkora különbséggel szülöd őket. Amúgy meg lehet, de ahhoz, hogy ne legyen bitang nehéz, 3 dolog szükséges hozzá:
jó férj és apa
autó
nagyszülők
Nekem csak 4 van, de elbírnék hattal is. Sajnos kicsit későn találtam meg az igazit, így kifutottunk az időből, így ennyi marad a végleges létszám.
Van szerető férjem, aki gondoskodó apa is egyben, jók az anyagi feltételek (nem luxus, de jó), van ház, autó.Segítség nem sok, mert az egyetlen nagyszülő 240 km-re van.
Sokat foglalkoztunk, foglalkozunk velük és nem, nem ők nevelik egymást, mi neveljük őket. Emellett persze egymásra is számíthatnak, mint ahogy természetes ez minden családban.
Ismerőseink, illetve baráti körünkben van több 6-7-10 gyerekes család, sőt, 16 gyerekes család ismerősünk is van.
Ezzel együtt nem való mindenkinek a nagy család. Te tudod, Neked mi a sok, mit szeretnél, szeretnétek.
A kérdésedre válaszolva:igen, sok a 6 gyerek, de nem mindenkinek TÚL sok.
Barátnőmnek 5 van, neki nem sok. Nem dolgozik, van takarítónő is (szakács csak azért nincs mert imád sütni-főzni), így bőven van ideje a gyerekekre, nem egymást nevelik. Szerinte a "titok" a következetesség, a szigorú napirend és a dugi-csoki :-) Meg persze a szuper nagyszülők, akik bevállalják az 5 gyereket is évi 2-3x pár napra, amíg ők a férjével otthon pihennek.
Ez azért manapság nehezen megvalósítható mind az anyagi részét tekintve, mind a nyugdíjas de még aktív és egészséges nagyszülők részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!