Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 6 gyerek soknak számít?

6 gyerek soknak számít?

Figyelt kérdés
2016. jún. 19. 08:58
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Mármint meglehet birkózni velük?
2016. jún. 19. 08:59
 2/18 anonim ***** válasza:
86%

Kinek mi?!

Én olyan habitusú nő vagyok aki azon is gondolkozik, hogy legyen e kistestvére az egy szem lánykámnak:) Plusz önzőség vagy nem, de szeretnék ebben at életben magammal is törődni... (Nem 60 évesen) :)

De van aki elbírkózik 6 gyerekkel is. Sztem ők a tipikus csak anyának születtem vagy csak annak való.

Dolgozz kicsit bölcsiben,oviban és teszteld magad :)

Amúgy szerintem sok! Nekem!

2016. jún. 19. 09:12
 3/18 anonim ***** válasza:
58%
Véleményem szerint az nagyon sok. Nekem még a 2 gyerek is annak tűnik. De ha elvonatkoztatok a magamtól, és racionálisan elgondolkodom, akkor is az. Hisz azokkal a gyerekekkel minőségi időt is együtt kellene tölteni, iskoláztatni, különórákra járatni, öltöztetni, és legalább az alapvető dolgokkal biztonságban ellátni. Ezt anyagilag szerintem nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, az időről meg nem is beszélve.
2016. jún. 19. 09:21
 4/18 anonim ***** válasza:
91%

Én az ötödiket várom, átlagosan 4 év korkülönbséggel szültem őket nem véletlenül. Nem hiszem, hogy tudnék velük érdemben foglalkozni, ha csak 1-2 év lenne köztük. Úgyhogy szerintem az sem mindegy, hogy mekkora különbséggel szülöd őket. Amúgy meg lehet, de ahhoz, hogy ne legyen bitang nehéz, 3 dolog szükséges hozzá:

jó férj és apa

autó

nagyszülők

2016. jún. 19. 09:24
 5/18 anonim ***** válasza:
64%
Én nagyon soknak gondolom.Nekünk jelenleg egy gyermekünk van.Eredetileg 4et terveztünk,de néha már a kistesó is kérdéses számomra.Nem azért,mert nem bírnám,hanem mert félek,hogy nem jutna annyi idő alatt nagyobbra mint szeretném.
2016. jún. 19. 09:33
 6/18 anonim ***** válasza:
77%
Nekem sok lenne,de aztán kinek mi :) Én nekem eddig egy kisfiam van nemsokára érkezik a kistesó és ez számomra így bőven elég :)
2016. jún. 19. 09:37
 7/18 anonim ***** válasza:
79%
Nekem 5 testvérem van, imádom. Én úgy gondolom, hogy egy ilyennagycsaládban a gyerekekúgymond "egészségesen el vannak hanyagolva". Nem tud a szülő olyan sokat foglalkozni velük, mintha kevesebben lennének, így egymással is többet kell törődniük a gyerekeknek, pl. leckeírás, stb. Szerintem ez jó dolog.
2016. jún. 19. 09:50
 8/18 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem az "egészséges elhanyagolás" nem jó dolog, és igen, hat gyerek sok. Ahol a szülőnek nincs ideje és lehetősége néha kettesben lenni a gyerekével, ott valódi kapcsolat nem tud kialakulni. Lesz egy "anya", aki vagy ott van, vagy nincs, lesz egy róla kialakult kép, de valódi erős emberi kapcsolat nem tud lenni, ha havonta egyszer tudnak kettesben három mondatot váltani, vagy még ennyit sem , és kb. nullára redukálódik a valóban _egymásra_ fordított minőségi idő. Ahogy a nagyobb gyerek neveli a kisebbet az nem felelős gyerekvállalás, csak jobb híján túlélés. Nem akarok senkit megsérteni, de én ezt így gondolom. Hat gyerek egymást neveli és nem a szülők őket.
2016. jún. 19. 10:17
 9/18 anonim ***** válasza:
56%

Nekem csak 4 van, de elbírnék hattal is. Sajnos kicsit későn találtam meg az igazit, így kifutottunk az időből, így ennyi marad a végleges létszám.

Van szerető férjem, aki gondoskodó apa is egyben, jók az anyagi feltételek (nem luxus, de jó), van ház, autó.Segítség nem sok, mert az egyetlen nagyszülő 240 km-re van.

Sokat foglalkoztunk, foglalkozunk velük és nem, nem ők nevelik egymást, mi neveljük őket. Emellett persze egymásra is számíthatnak, mint ahogy természetes ez minden családban.

Ismerőseink, illetve baráti körünkben van több 6-7-10 gyerekes család, sőt, 16 gyerekes család ismerősünk is van.

Ezzel együtt nem való mindenkinek a nagy család. Te tudod, Neked mi a sok, mit szeretnél, szeretnétek.

A kérdésedre válaszolva:igen, sok a 6 gyerek, de nem mindenkinek TÚL sok.

2016. jún. 19. 10:44
 10/18 anonim ***** válasza:
46%

Barátnőmnek 5 van, neki nem sok. Nem dolgozik, van takarítónő is (szakács csak azért nincs mert imád sütni-főzni), így bőven van ideje a gyerekekre, nem egymást nevelik. Szerinte a "titok" a következetesség, a szigorú napirend és a dugi-csoki :-) Meg persze a szuper nagyszülők, akik bevállalják az 5 gyereket is évi 2-3x pár napra, amíg ők a férjével otthon pihennek.

Ez azért manapság nehezen megvalósítható mind az anyagi részét tekintve, mind a nyugdíjas de még aktív és egészséges nagyszülők részéről.

2016. jún. 19. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!