Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen név a Dorina, mi jut...

Milyen név a Dorina, mi jut róla eszetekbe?

Figyelt kérdés
Ez a nővérem GYIK oldala és az ő nevéről kérek véleményeket.

2016. jún. 26. 09:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik, max a becezese nem, hogy Dora, Dorka... De maga a nev tetszik
2016. jún. 26. 09:29
 2/16 anonim ***** válasza:
78%
Nekem ezek az erőltettett nevek, amelyekről tudni lehet, hogy melyik név becézett formája, egyáltalán nem tetszenek. Dorina, Norina, Florina... Egy Dorinát ismertem régebben, 13 évesen leopárd mintás cicanadrágot és piros magassarkút viselt. Ennyi maradt meg belőle. Lehet miatta asszociálok az ilyen erőltetett, becézett nevek hallatán nyafka kis pitsákra. Elnézést, ha valakit megbántottam.
2016. jún. 26. 09:33
 3/16 anonim ***** válasza:
Alapvetően nincs az orina végű nevekkel,a kedvenc női nevem a Szorina,de a Dorina névtől feláll a hátamon a szőr.Valószínűleg azért,mert ismerek egyet,akit legszívesebben régen egy kanál vízben megfojtottam volna.
2016. jún. 26. 09:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom Dorina, úgyhogy én szeretem ezt a nevet :-)
2016. jún. 26. 09:53
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

Engem is így hívnak. Szeretem a nevem és szerintem egyáltalán nem erőltetett név. Sokkal erőltetettebb a Norina és társai. Mondjuk már párszor próbáltak becézni, de attól ki vagyok. Óvodásan elmegy a Dori, Dorka(szerintem ez inkább a Dorottya és a Dóra becézése) meg társai, de felnőttként jobb szeretem, ha a teljes nevemen szólítanak. Amúgy is egy becézett forma, nem kell tovább becézgetni.

Egyébként ahhoz képest, hogy egyre gyakoribb név, még mindig ritka. Pl a sulis éveim alatt talán 3 Dorina volt összesen. A munkahelyemen is szerintem én vagyok az egyetlen akit így hívnak, pedig van vagy 600 kollégám.

Mondjuk szerintem oltári nagy hülyeség személyiség alapján beskatulyázni egy-egy nevet, mert az illető gázul viselkedett. Mint pl amit a 2. válaszoló is írt.

2016. jún. 26. 10:12
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Utálom ezt a nevet. Kinyesség jut rola eszembe és kivitelezés. Volt egy dorina osztálytársam altba.
2016. jún. 26. 10:29
 7/16 anonim ***** válasza:
Kivitelezés? :D Nem kivételezés?
2016. jún. 26. 10:33
 8/16 anonim ***** válasza:
Tetszik, de felénk rengeteg van belőle. Tegnap a boltban vásárolgattam, amikor bejött négy anyuka négy kislánnyal. A négyből három anyuka azt mondta a lányának Dorina. A negyedik Kitti.
2016. jún. 26. 12:15
 9/16 A kérdező kommentje:
Akkor a nővérem nem tett eleget a neve hangzásának.Mint pl.:Erőltetett,k^rvás legalábbis ezt vettem le.A tesóm tök normális sőt elég visszafogott.Még a szoknyát sem huzza fel szívesen,mert a CRNLG-be jár.Kitűnő tanuló már első osztálytól kezdve máig......
2016. jún. 26. 15:26
 10/16 anonim ***** válasza:
Bekem van egy Dorina nevű osztálytársam, szerintem aranyos, kedves lány. Ezenkívül az egyik távolabbi rokonomat hívják így, őt is kedvelem, okos kislány. :) Szóval nekem nagyon pozitív benyomásom van róla, és egyébként a hangzása is tetszik. :)
2016. jún. 26. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!