Mennyibe kerül kb. egy baba havi szinten, illetve még születés előtt?
14. hétben vagyok, és most elkezdtük összeírogatni hogy mire lesz majd szükségünk még szülés előtt, mit kell beszerezni, és kb. mennyi lesz a költség, de mivel első gyerek, ezért csak találgatni tudok hogy később mi kell majd. Milyen kiadásokra kell majd számítanunk?
Ismerősi körben nincs gyerek, így semmit sem kapunk, nem öröklünk!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=babakelengye..
Azért vannak itt kérdések bőven...
De van egy védőnőd,aki akàr listàt is tud adni.
Az àrakat senki nem tudja megmondani neked,mert azt mindenki tudja a pénztàrcàjàhoz igazìtani. Pl ott az eleinte sznob,most màr szinte tucat stokke babakocsi 300.000Ftért,de egy strapabìró bergont lehet venni 50.000Ft körül. Újonnan,hasznàltan stokke is van szàzért bergon meg tìzért.
Pihenőszék,jàróka,etetőszék később kell. Előre felesleges megvenni,mert ha nem hasznàlod,akkor kidobott pénz. Az meg hogy hasznàlod-e rajtad meg a babàn is múlik,előre nem tudod ahogy azt sem,hogy allergiàs,bukós,érzékeny bőrű,jó alvó stb lesz e.
Ha nem tudod szoptatni,minimum havi 10.000Ft a tàpszer,de ez az alja egy normàlisabb tàpszer inkàbb 5000Ft/doboz amiből kb 3 kell,ritkàn elég a kettő. De ez is a baba étvàgyàn múlik. Neked vitamin vagy vas vagy ami kell. Pelus+krém,törlőkendő alaphangon 10-12.000Ft,persze itt is nagy a szóràs kinek mi felel meg,illetve bìrja e a baba. Eleinte ennyi a kiadàs. Plusz kb 10.000Ft rezsi emelkedés,több villany(éjszakàzàs,mosàs),tisztìtószerek, ha érzékeny a baba akkor speckó mosószer,öblìtő.
Neked vitaminok,kaja amit megehetsz/ennél ha szoptatsz,erre rà lehet szàmolni cicizès esetén a tàpszer àràt 10-15.000Ftot,de ugye akkor nem kell tàpszert venni.
Ott van a szülés utàni vérzés,az is szép költség ha belegondolsz. Kb 1,5 napig volt elég nekem a 10db-os betét ami a legolcsóbb is 4-500Ft. 4hétig tart àtlag a vérzés,azaz kb 10.000Ft ez is. No meg a több fürdés,aztàn tisztasàgi betét. Ott a melltartóbetét ami 30dbos àltalàban minimum 500Ft és nekem pl volt,hogy nem tartott ki egy napig. De ha ezt is 2 napra szàmolom akkor az 7500Ft.
Tehàt maga a baba nem kerül sokba,ha màr mindene megvan de àltalàban jönnek sorban a vàratlan dolgok,fogzàs,koszmó,szàjpenész,terpesz pelenka,esetleges betegségek stb na meg a sallang ami neked kell vagy épp a megnövekedett rezsi.
Persze spórolni lehet,nem mondom,hogy csak havi 40-50.000Ftból lehet ellàtni egy csecsemőt,de azért inkàbb erre készülj,és max tudsz félre rakni.
A ruhàkat folyamatosan érdemes venni,amikor egyet kinő veszel egyet, kevesebb is egyszerre a kiadàs és a gyerek méretét is jobban követed. Egy alap ruhatàr megoldható kb 20-30.000Ft ból. Nyilvàn nem a legmàrkàsabb,meg figyelve az akciókat,de új. Vagy vehetsz hasznàltat màrkàsat is. Szinte újak azok is hiszen kb 2xvan a babàn és kinövi.
Boldog babavàràst.
Babaruhákat szerintem bababörzén érdemes venni. De ott is meg kell találni a számotokra megfelelő börzét. Többen jártunk már, és sok börzén kereskedők árulnak többségében, az csalódás, ott keveset lehet spórolni. Olyan börzéken, ahol főként kismamák árulnak, viszont jó dolgokat lehet venni. Szinte alig használtan, hiszen a ruhák csak párszor vannak a babákon.
Játékokat (játszószőnyeg, babatornázó, plüssök -> moshatóságra figyelj, kreatív játékok ...) szintén börzén kapsz a legjobb áron.
Babakocsi, ágy, járóka, utazóágy => ez függ attól, hogy használtan akarod venni vagy újonnan. Én pl. ezeket újonnan vettem meg.
Babamérleg: sokan írják, hogy lehet kölcsönözni. Én használtan vettem, és kb. ugyanannyiért, amennyiért vettem el tudom majd adni.
Egyébként a legjobb, ha összeírsz egy listát, hogy mire van szükséged, és hány darabra. Az alapján tudsz saccolni. Én a vásárlások eleje óta vezetem a listámat, csak így tudom elkerülni, hogy ne vegyek meg feleslegesen egy rakat holmit.
Utazóágy: ez csak akkor kell, ha utaztok, vagy pl. udvaron is akarod majd altatni a babát, és ebben tervezed. Egyébként nem kell.
Járóka: később kell.
A lista emellett még azért is jó, mert kezdetben felír az ember egy rakat dolgot. Utána összeszámolod a költségeket, és rájössz, hogy jobb, ha kihúzol néhányat, mert valószínűleg felesleges lesz, és nem fogod tovább használni 3-4 hétnél, esetleg 3-4 hónapnál.
13as, oké hogy nektek annyi volt, de lehet hogy speciális tápszerrel lesz szükség és az belekerül 2-3-4 ezer/ dobozba is.
Kérdező: Mi körülbelül a babaholmikra mindenne legyütt 800 ezret költöttünk, majdnem mind használt, viszont ahhoz ragaszkodtunk, hogy az autós gyerekülés a legjobb, leg biztonságosabb legyen, mivel rengeteget autózunk, így az önmagában belekerült 130 ezerbe, de persze vannak ennél jóval olcsóbbak is, de mivel mi külföldre is leginkább autóval járunk úgy gondoltuk ezen nem szabad spórolni. Kisruhákat összesen vagy 5 ezerért vettünk HÁDA- ban, nagyon jó minőségűeket lehet kifogni fillérekért. Bababútor szintén használt, mindennel együtt 130 ezer, csak matracot és rácsvédőt vettünk újan. A másik nagy tétel nálunk még a babakocsi volt, mivel gerincproblémám miatt nem tudnám rendesen összecsukni, így olyat vettünk, ami gombnyomásra csukódik-nyílik, ez 300 ezer volt. De igaza van a többieknek, minden árkategóriában lehet találni eszközöket, ha nincs speciális igényetek akkor 300 ezerből ki tudtok hozni mindent ami a kezdéshez kell:-)
13# ìrd màr le melyik tàpszer 1000Ft receptre.
Nekünk beba ha start volt felìrva az 3-4 ezer között van,akció és patikafüggő.
De pl a beba ha/ar speckó bukós babàknak tàpszer rögtön 4-5 ezer/ doboz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!