Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések

A kérdés

Mennyi esély van arra, hogy egy ilyen ember nem emel kezet a babára?

Nevezzük X-nek. A nagymama kiskorában sok verést kapott, mégis ugyanúgy verte a gyerekeit, köztük X anyját, aki szintén továbbvitte ezt a szép családi hagyományt, és egész kamaszkoráig nagyon durván bántalmazta X-et. X ma már felnőtt, lassan betölti a harmincat. 5 éve volt egy kutyája, de aztán inkább odaadta nekem két év után azzal, hogy fél. Fél, mert bár kiskorában elhatározta, hogy senkit nem fog megütni, mégis rendszeresen kezet emel a kutyára, egyszer a legnagyobb hidegben kivitte az utcára, és otthagyta órákra. Örökre ott akarta hagyni, csak pár óra múlva megszólalt a lelkiismerete, visszament érte, és az a szerencsétlen rövidszőrű, 9 kilós, nagyszemű ártatlanság ott várta a hóesésben ahol hagyta. És attól tartott, hogy egyszer valami jóvátehetetlent fog vele művelni, amit aztán hiába bán meg, ezért elhozta nekem, azóta egyszer látogatta csak meg. Két évvel később befogadott egy másik kutyát, ezúttal nagytestűt, akitől 1 év múlva viharos gyorsasággal vált meg “költözés miatt” (ekkor már nem voltunk annyira jóban, már nem mondta el a valódi okot. Gyanítom, hogy azt is verte, csak a nagykutya nem tűrte olyan megadóan, és megijedt tőle.)


És X most terhes, és mi rettenetesen aggódunk. Igen, a kutya nem ember, de ha néztetek már békés kölyökkutyára, akkor tudhatjátok, hogy arra is csak félkegyelmű tud kezet emelni és fájdalmat okozni neki dühében. A gyerek nem tervezett, az apa gyorsan le is lépett... ki fogja visszatartani, ha elborul az agya? Láttatok már valaha példát arra, hogy egy addig agresszív ember szépen bánt a gyerekével? 2017. dec. 7. 13:21  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Ebből nem lehet tudni, nagyon hangzatos, amit leírtál, meseszerű elemekkel, de egyáltalán nem biztos, hogy megüti a saját gyerekét az, aki szemét módon bánik az állatokkal, a verés ugyanez, sok gyereket vernek és van amelyik bántja a sajét gyerekét és van amelyik nem.

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont 2017. dec. 7. 13:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Elég nagy rá az esély. A gyerek nem tudatosan, de sokkal idegesítőbb tud lenni, mint egy kutya, és ha ez az embernek nem mondható valaki ezt teszi egy kiskutyával, el nem akarom képzelni, mi lesz, ha a gyerek mérgesíti fel.

A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont 2017. dec. 7. 13:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Gyorsan vége lesz a történetnek, ha a gyerekre is kezet emel, mert egy csecsemő/kisgyerek annyit se bír ki, mint egy kölyökkutya és belehal. A nő meg megy a börtönbe.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont 2017. dec. 7. 13:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az embernek.hirtelen indulataban nincs onkontrollja olyankor csak a berogzul magatartassal tud elni.

100% hogy verni fogja gyerekeit. Eleint visszatartja magàt, aztan besikerul egy pofon amit jobb esetben megban, kesobb egyre durvabban fog kezet emelni marcsak mert az onmaga lelkiismerete plusz feszultseget is fog belé generalni.


A tudalatt berogzult kognitiv kepesseg ahogy megoldja a helyzetet, hirtelen dühben nem tudja a racionalis agy felulirni.ez tény.A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont 2017. dec. 7. 13:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem lehet előre látni, hogy fogja-e verni a gyerekét vagy nem, de a tapasztalat (statisztikák, pszichológusok, tanulmányok...) azt mondja, hogy akit vertek gyerekként, a nagy részük nagyobb valószínűséggel fogja verni a gyerekét, és csak egy kicsi hányada nem fogja. De az ilyen szeretetet sem képes úgy nyújtani, ahogy kell, hiszen neki sem nyújtottak szeretetet, biztonságot, nem tudja, hogyan kell. Nem vigasztalták, nem tudja, hogyan kell. Egy babának meg éreznie kell a szeretetet, biztonságot, és hogy vigasztalják, ápolják, amikor fája a hasa, amikor végigordítja a fél estét és amikor 2 óránként kel stb. Ehhez mind türelem kell. Az ilyen embereknél gyorsan elpattan a húr. Szóval is nem csak a verésről van szó, hanem a szeretetteljes gondoskodásról, amit valszeg szintén nem tud biztosítani, mert nem tudja mi az.

Szegény baba.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont 2017. dec. 7. 13:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Soha nem emeltem kezet állatra, de a saját gyerekem húzott már fel annyira, sőt dackorszakosan teszi minden nap, hogy kedvem lett volna adott pillanatban kivágni az ablakon. Nyilván ha megtenném, ugranék rögtön utána.


Nem teszem, soha nem bántom, nekem van önuralmam, de ebből kiindulva nem sok jót jósolok az illetőnek.


Egy gyerek sokkal jobban próbára teszi az ember türelmét, mint egy állat. Pont azért, mert okosabb és önállóságra vágyik, próbálja az akaratát, nem behódoló, nem szolgalelkű, mint egy kutya, aki még a rossz gazda kezét se harapja meg.A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/13Időpont 2017. dec. 7. 14:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bocsi az elirasokert. Szoval a hirtelen indulatban, idegben, dühben, tehetetlensegben mindig a berögzult magatartàs gyöz mert ösztönböl cselekszik olyankor az ember es nem tudatosan. Pont irjak is mindenhol a bantalmazottak a legeselyesebbek arra hogy bantalmazni fognak. Ez a minta rögzult ugyanis az agyukba.hiaba latja hogy nem helyes, ilyen helyzetekben nincs önkontroll mikor valakinek 200 a vernyomasa.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont 2017. dec. 7. 14:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Goldmund73 nevű felhasználó válasza:

Sajnos egyet kell értenem az eddigi válaszolókkal. Szerintem is verni fogja éspedig nem csak úgy, hogy dackorszakban letöri az ellenállását. Hanem már előbb, amikor a pólyás kisbaba sírásával, legrosszabbkor érkező vizelésével/székelésével felidegesíti.

Túl azon, hogy rossz viselkedésminta rögzült bele, még az indulatait sem tudja kezelni. Az megint árulkodó jel, hogy azt a kiskutyát, amit két évig nevelt, nálad 5 év alatt egyszer látogatta meg. Szerintem a kötődéssel is súlyos problémái vannak.

Még a legjobb kimenetele annak lenne, ha örökbe adná a gyereket. Lehetőleg minél kisebb korban, hogy a kicsi a legkevesebbet sérüljön. Esetleg erre próbáljátok rávenni, ha hatni tudtok rá. Ill. keressetek ilyennel foglalkozó alapítványokat, hogy ha elszánja magát rá, akkor konkrét címeket tudjatok neki mondani.A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont 2017. dec. 7. 14:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én elég sokszor kaptam gyerekkènt.. de a kiabálások és a szidásom rendszeresek voltak.


Évente kb 3-4x borul el az agyam, olyankor kicsit erősebben szorítom meg a gyerekem kezeit vagy lábait, mint kellene, gyorsan észbekapok és elvonulok, vagy üvöltök egy váát. Gyakran vonulok el, a szüleim ezt sosem csinálták, mindig jöttek és ordibáltak, hogy minél tovább halljam. Én pofonokat és fenék kézrácsapásokat kaptam, ehhez képest "egész jó" az, amit sikerült elèrnem, pedig nekem is az ütés jön "ösztönből". Gyakran felemelem a kezem, de le tudom tenni, mikor pedig nem megy, akkor ütés helyett erősebben szorítom a csuklóját, vagy a bokáját, de ez is kb negyedévente egyszer van.


Viszont egyáltalán nem szidom és nem ordítok vele hosszan.


És szerintem ez hatalmas eredmény, mert nálam ezeknek jobban megmaradtak a nyomai, mint az ütéseknek.


A lelki bántalmazás rosszabb. Nem sokkal, de rosszabb.


Nevelő célzatú verésnél csak arra gondolok, hogy az illetők nem normálisak, viszont egy gyereknek a szidás sokkal megterhelőbb, mert azt sugallja, hogy benne van a hiba, nem szeretik, nem elèg jó.


Hálistennek a kiabálást/szidást egészen könnyű megállni, úgy érzem viszonylag jól teljesítek, ahhoz képest, honnan jöttem.


Van nálunk egy tinédzserkorát élő kutyus, na őt már sikerült oddébbterelnem a lábammal kicsit erősebben, mint kellett volna(ráugrált a kisgyerekre és teljesen bevadult), de állatot mèg nem bántottam ennèl jobban, pedig körülöttem aztán seprüvel meg bottal is kap a kutya, ha nem tudja, "hol a helye".


Szóval vissza tudja majd fogni magát valamennyire szerintem, de nem teljesen.


Bár az nagyon durva, hogy kirakta a kutyáját az utcára.A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont 2017. dec. 7. 15:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Saját tapasztalat. A férjemet az édesanyja folyamatosan bántotta, mind lelkileg- mind fizikailag. Az édesapja elhagyta őket pár hónaposan. Nem egyszer tört el a hátán seprűnyél, vagy csattant a bőr öv.

Való igaz, hogy idegrendszerileg gyengébb, mint egy normális háttérrel rendelkező felnőtt férfi. Emelt már ő is kezet a kutyánkra, illetve volt hogy rácsapott a fenekére, de mindez nem hobbiból, hanem mert tényleg kellett ez ahhoz, hogy épp megtanuljon valamit. De nem úgy kell elképzelni, hogy olyant kapott, hogy a fal adta a másikat. Nevelés céljából csak, amiből épp hogy értette, hogy "nem szabad". Egyébként szereti, imádja a kutyát. Játszik vele, napi szinten ő foglalkozik vele többet, egy ágyban alszunk, stb.

2 éves a kisfiúnk. Bizony van amikor kihozza a sodrából, esetleg rákiabál, vagy jobban felemeli a hangját vele szemben, DE az hogy egyáltalán kezet emeljen rá, vagy megverje, SOHA eszébe nem jutna! Még csak soha meg sem rángatta, vagy szorította. Inkább kimegy a kertbe, elszív egy cigatettát, kiengedi a gőzt, és sikerül lenyugodnia. Ennyiben megáll a dolog. Mindezek mellett iszonyatosan lelkiismeretes ember, saját magával sem tudna elszámolni ha egyáltalán kezet emelne rá. Ő az élete, vagyis mi. Nem félek őket kettesben hagyni, mert 100%-ig megbízom benne!A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont 2017. dec. 7. 15:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Van esély arra, hogy egy sima hétköznapi ember Google Street view autóba kerüljön és ott sofőrködjön?
Az ember, mielőtt tudja h belevág egy olyan dologba amibe még soha, és tudja h 50-50% esély az h az be is válik, olyankor ti mit éreztek?
Igényelt valaki méltányossági alapon Gyedet? Mi a menete? Mennyi esély van rá, hogy megkapja az ember?
Missed AB műtét után állatlában hányadik napra szokott jelentkezni a következő menstruáció? Van rá esély, hogy visszaáll minden az eredeti kerékvágásba? Vagy (ami minden vágyam)...
A menstruáció utolsó napja után következő napon mennyire termékeny az ember? Tehát rögtön a mensi után kb. mekkora esély van a teherbeesésre?
Menstruáció előtt egy nappal kb. mekkora esély van a terhességre? És ha gyógyszert szed az ember lánya akkor mensi előtt mennyi?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!