Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hogy szoktatok adni a répát...

Hogy szoktatok adni a répát meg a krumplit meg a többi zöldséget először a babaknak mert egyszerűen semmi ize nincs és a kisfiam nem igazán eszi meg?

Figyelt kérdés
ápr. 30. 13:06
 1/9 anonim ***** válasza:
64%

Főzve v sütve, hasábként.

Ha nincs íze (mondjuk akk keress valmai jobb zöldségest, kéne legyen ízük) akkor fűszerezve. Cukrot, sót meg csípős fűszereket nem szabad adni nekik, de rozmaring, bazsalikom, minimális bors, curry... meg tulajdonképpen bármi mehet rá.

ápr. 30. 13:25
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Eleinte teljesen natúron adtam, persze nem akarta enni, de nem azért, mert natúr volt. Bármilyen íze lett volna, kiköpi. Szerintem nagyon ritka lehet az a gyerek, aki első kínálásra megeszi az új ételt. Nem hiányba van az, hogy kóstoltatunk, de azért ott a már megszokott élelem is, ha nem enné az újat. Kóstoltatni kell folyamatosan, esetleg próbálkozni, elkeverni anyatejjel, aztán csökkenteni benne a mennyiséget, mire eljutsz a natúrig. 10 hónapos kora körül már nem szórakoztam, belefőztem a levesbe, azt kapta, annak már íze is volt.
ápr. 30. 13:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyszerűen a repa meg a krumpli nem izlik neki olyan arcokat mutat hogy Egyszerűen ki lehet olvasni hogy ez nem jo 🙄🤣
ápr. 30. 13:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Először natúran főzve kapta, majd levesbe főzve(utána fűszereztük). 9 hónapos kora óta pedig nem szórakozok külön, csak kevesebb fűszert használok. De az enyém igazi haspók, imádott kóstolni enni.

Mennyi idős? Lehet hogy 1 hét szünetet tartani kéne, majd újra próbálni.

Esetleg keverni sütőtökkel, azt szokták szeretni.

ápr. 30. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egy picit mindig megsóztam, pont ezért. Később meg már nem volt gond, amikor pl a levesből lett kivéve, ahogy a 2-es is írta.
ápr. 30. 13:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Most lesz 6 hónapos de tápszeres baba
ápr. 30. 13:39
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Nem baj. Ismerje meg a natur izeket, nem kell azonnal eltolni az izerzekelest a sok fuszerrel.

A babak amugy mashogy is erzik oket, mint mi.

Ez nem izlik neki, no para. Majd kap mast. Vagy keverheted. Millio pure recept van amugy a neten, en is onnan neztem.

Amit a fiam kifejezetten szeretett anno, az a brokkoli, krumpli alma volt igy egy en. De nyugi, azota se eszi meg a brokkolit, de babakent igen😆

ápr. 30. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Látszik az arcán?

Hát ha megeszi, de pofákat vág, akkor hidd el, jó az:D

Ha nem akarná enni, kiköpné.

ápr. 30. 15:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha fintorog akkor nyilván van íze. A semmire nem fintorogna. A babákat ne magadhoz hasonlítsd, neki még minden új, ráadásul ő még 6 hónapos sincs, pont elég ennyi, nem a fűszer hiányával van baj. Én egyébként csak most kezdek fűszerezni neki. 5 és fél hónaposan kezdtük. Anyatejes haspók. De az anyatej annyira édes, hogy először csak édes gyümölcsöket adtam és mindig megszokotthoz raktam az új ízt. Mondjuk ellent mondok magamnak, mert az enyém a darabosokat nem akarja enni és úgy kapálózik, meg húzogatja a fejét fintorogva, hogy a szája közelében sincs az étel 🤣 Ha viszont sikerül rávenni, hogy megkóstolja, majdnem minden jó. Szóval türelem, az ellenállás általában inkább az újdonságnak szól. A babák szokások rabjai😁

(Az enyém 8hónapos)

máj. 1. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!