Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Bolognait ehet egy közel 9...

Bolognait ehet egy közel 9 hònapos baba?

Figyelt kérdés
Eddig üvegeset kapott, ma ezt főzök. Ehet belőle?
ápr. 21. 10:07
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
Én ilyenkor még figyeltem, hogy egyszerre egy új összetevőt kapjon, tehát attól függ, miket evett már belőle. Nem túl fűszeresen, én olyankor még só nélkül adtam, kivettem neki, amikor már megfőtt és a miénket csak utána sóztam. Össze kell mixelni, szálas tészta nem jó. Én később már csak picikre vágtam a tésztát, de akkor már nagyobb volt, szerintem elmúlt 1. Amúgy simán ehet, üvegesből is van.
ápr. 21. 10:16
 2/7 anonim ***** válasza:
81%
Persze. Ne legyen túl sós, ennyi. Meg ha esetleg kizárólag pürét evett eddig, akkor nem biztos hogy ez a nagyon darabos valami egyből menni fog.
ápr. 21. 10:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Aprítom, üvegesből a 8 hònaposnak valò már részben darabos, azt megeszi. Köszi a válaszokat
ápr. 21. 10:26
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
Mindent evett már a gyerekem 8-9 hónaposan. Semmi baja nem lett.
ápr. 21. 12:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Kíváncsi vagyok, megint mi rosszat írtam. A lepontozók közül valaki elárulná?
ápr. 21. 12:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Picikre vágtam a tesztát, nagyon ízlett neki.
ápr. 21. 13:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Enyém kapott. Nem spagettitésztán, hanem valami pennén vagy orsótésztán, de a szósz az az volt, amit magunknak főztem (csak a sót hagytam ki, a sajtban volt elég só, amit ráreszleltem). Azóta is egyik kedvenc, pedig már eltelt pár év :)
ápr. 21. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Írnátok sztorikat, ahol kifejezetten lassan haladtatok a hozzátáplálással, étkezés kiváltással, új ételek/allergének bevezetésével?

A legtöbb helyen itt is és Facebook csoportokban is legtöbbször olyannal találkozom, hogy 7 hónapos korra már ki van váltva étkezés, 1 éves korára csak reggel és este eszik tápszert. Engem most pont a másik oldal érdekel, akiknél nem így volt? Mikorra sikerült...

Mikor kezdtétek a hozzátáplálást?

Úgy tudom 4 és 6 hónap közt kell elkezdeni amikor a baba készen áll rá (tudja tartani a fejét, érdekli az étel stb) függetlenül attól, hogy tejes vagy tápszeres. Viszont a védőnő úgy mondja, hogy tápszeres babánál 4 hónaposan kötelezően el kell kezdeni a hozzátáplálást...

Hány hónapos kortól kapott a babátok levesből kivett zöldségeket, tehát " nem figyelve" a sóra? Akár pürésítettétek, akár darabosként kínáltátok?

Azért tettem idézőjelbe, mert nyilván kevésbé sóz ilyenkor az ember, és utólag sózza jobban a felnőtteknek, de az érdekelne, van-e, aki már a hozzátáplálás kezdetén így adta, vagy csak később, és mikor?

Megeszi a babátok a fagyasztott pürét?

Mármint a kiolvasztottra gondolok. Szeretnék idő spórolás miatt fagyasztani, de ha 10-ből 9-en azt mondjátok, hogy nem eszi meg, akkor nem is bajlódok vele. Ti külön szoktatok fagyasztani mindent és kiolvasztás után kombinálni, vagy akár páros kombinációkat egybe? A...

Az első kostolgatásokat visszaláttátok a baba kakijàban? Mennyivel utána?

Tegnap kezdtük a hozzátáplálást répával. Tegnap még kb csak nyalta, de nem nyelt belőle, ma már nyelt is kicsi kanálnyi mennyiséget. Ez volt 9 órakor. Lêtezik, hogy a délután 1 órás kakijában véltem felfedezni kicsi répát? Vagy odaképzeltem? Kifejezetten narancssárgás kisebb darabok voltak.

Van még valaki aki csak és kizárólag üveges ételt ad a babájának?

Esetleg gyümölcsöt zöldséget néha magába, de egyébként csak üvegeset?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!