Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mikor adják(ták) fel és...

Mikor adják(ták) fel és kell(ett) kiolvasni az ált.isk. felső tagozaton a gyermekednek a kötelező olvasmányt? Szóval mikor olvassa(ta) nyáron vagy évközben? (Gőzöm sincs, hogy időzítsük, hogy a valószínűleg unalmas könyv el is legyen olvasva.)

Figyelt kérdés

Én azt hittem ez mostanában is nyári kötelező olvasmány. 5-es tanszerlistában fel is volt írva a Pál utcai fiúk. Kiolvasta a gyerek a nyáron.


Első meglepetés, hogy majd áprilisban foglalkoznak vele.

Addig el is felejti.

Második meglepi: lesz még egy 200 oldalas kötelező, az májusra kell. Szóval vajon mikor lett a nyári olvasmányból évközbeni kötelező?

Ezt mikor fogja/kellene elolvasnia? A tavaszi szünetben vagy majd hétvégente szenvedjen vele, amikor épp elég lecke és tanulni való van szombat-vasárnapra. Nem csak a NAT nem normális ebben az országban.

Harmadik meglepi: lehet, hogy olvasónapló is kell. Remélem, hogy majd a Pál utcai fiúkhoz, amit a nyáron kiolvasott. :-(nov. 21. 19:58
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Hatékonyan beosztani az idejét..Istenem. 10 éves gyerek - a legszívesebben játszana és rajzolna abban a hatékony sok szabadidejében, te aki a holdról jöttél, láttál már gyereket?
nov. 22. 08:52
 32/52 anonim ***** válasza:
94%
Láttunk már páran 10 éves gyereket, sőt, mindannyian voltunk 10 évesek, ha normálisan nevelted volna, nem kéne noszogatni, és nem csak rajzolgatna. Ezek szerint gyerekes. Velem például soha nem ültek le se tanulni, se olvasni, se olvasónaplót írogatni, nem is szóltak, hogy mikor kellene házi feladatot írogatnom, mégis kitűnő voltam érettségiig. Érdekes. Lehet, hogyha nem pörögnél felette, akkor életképes felnőtt lehetne belőle. Aki meg hagyja, hogy a gyerek “kisegyest” (😅) kapjon, az teszi jól. Majd megtanul a gyerek maga tanulni.
nov. 22. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/52 anonim ***** válasza:
95%
Nem hinném, hogy a 29. olyan kirívó vagy tökéletes szülő lenne. Felsőben azért már nem kicsit ciki, ha a gyerek azért kap elégtelen a házi feladatra, mert anyuci nem figyelmeztette rá, hogy csinálja meg. Felsős. Nem 6 éves kos elsős, aki kb semmire nem figyel még
nov. 22. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/52 A kérdező kommentje:
Hu, tényleg bocsesz két és fél hónapja felsős, akkor most már kitoszom a világba, lesz ami lesz, tudjon helytállni, mehet a bányába.
nov. 22. 09:28
 35/52 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező…. veled van baj. Nem a gyerekkel, veled. Olvasd már el a válaszokat. Senki nem veled ért egyet.
nov. 22. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/52 A kérdező kommentje:

Velem se tanult senki, csak én arra emlékszem, hogy nem is kellett. Ebéd után a suliban elkészült a lecke - nem 3ig órák voltak, mint most. Utána volt játékra is idő. Mikor hazamentünk nem kellett foglalkozni a tanulással és kitűnő tanuló voltam én is.


Már elsőben-másodikban úgy jött haza, hogy nem volt kész a lecke, muszáj volt vele foglalkozni. És nem a gyerek hibája volt. Egyszerűen nem volt rá idejük, 4re mentem érte és még az uzsonnát se kapták meg addig.

Most meg, amikor már több tantárgyat is idegen nyelven tanul, sajnos kell vele tanulni, de bízom benne, hogy ettől még életben marad vagy nem lesz életképtelen. De nyugodtan higgyetek ebben, amit szajkóztok.

nov. 22. 09:34
 37/52 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha nem mászik ki lassan a szoknyád alól, akkor én nem bíznék benne, hogy nem fogod még 21 évesen az egyetemen is te rendezni az életét. Felénk az ilyen gyerekekhez járnak a szülők az albérletbe hétvégente mosni meg takarítani. :)
nov. 22. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/52 anonim ***** válasza:
93%

"Felénk sok gyerek kap házi feladat hiányt és kisegyeseket, mert az ilyen tökéletes, öntelt szülők szarnak rá, hogy mit kell csinálni a gyereknek."

Na pont ez a gond, nem látod át, hogy azért tesz magasról a gyereked és a hozzá hasonlók a tanulásra, mert azt tanítottad meg neki, hogy majd te mindent elintézel helyette. Eletkeptelen, mert nem hagytad, hogy a saját lábára állva felelősséget tanuljon a rábízott dolgokért. De tudod mit, veregesd csak a melled, hogy te vagy a minta szülő, ha attól jobban érzed magad, de ettől még a gyereked életét nem fogod javítani vagy megkönnyíteni. Én már csak szegény gyerekedet sajnálom. Nehéz élete lesz, mikor el fog kezdeni kamaszodni, meg felnőtté válik.

nov. 22. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/52 anonim ***** válasza:
100%
Ma sincsenek 3ig órák, csak ha iskolaotthonos iskolaba jár a gyerek. Az meg amúgy csak alsoban van, konkrétan az elsonket évfolyamon. Egy ötödikes max ha 7. órája van, akkor van majdnem háromig, azután meg csak tanulo szoba van.
nov. 22. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/52 anonim ***** válasza:
94%
Igazából én azt megértem, hogy nem akarod elengedi a gyerek kezét, nem akarod engedni, hogy "koppanjon", és esetleg azzal a lendülettel lecsússzon visszavonhatatlanul a rossz tanulók közé, oké, lehet, hogy később fokozatosan önállóságra szoktatod, DE: azzal a hangnemmel, amit itt előadsz, gyakorlatilag versenyben gyűlölöd a gyerekkel az összes kötelező olvasmányt, plusz minden iskolai feladatot is, egy olyan légkört sugárzol, hogy mérget veszek rá, ez is szerepet játszik benne, hogy a gyereked ennyire önállótlan, ennyire gyűlöli és unalmasnak tartja a feladatokat, stb. Ha együtt tanulsz vele, legalább megpróbálhatnád kicsit motiválni, nem versenyben fújni vele a sulira. Egyébként meg pont A Pál utcai fiúk az egyik legjobban eltalált kötelező, pont nem nehéz felébreszteni az érdeklődést iránta, nem véletlen, hogy a musical évek óta telt házzal megy. Mit fogsz csinálni, ha jönnek az olyan kötelező, amik tényleg nem tízen egy-két éveseknek valók?
nov. 22. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!