Hetedikes gyerekek szülei, mennyire stresszeltek ti, vagy a gyerekeitek év végi eredmnyek miatt?

Magántanár. Mi matekból és magyarból is járatjuk.
És a legjobb, hogy kérte, hogy angolból is mehessen nyáron. Ő is érzi, hogy ennek tétje van.

Matekból jár a fiam matektanárhoz a régi matektanárjához, de nem a felvételi miatt, hanem mert imádja a matekot meg a tanárt.
Matek felvételiket már most sorra hibátlanra írja.
Magyar tanárt viszont kéne keresni, mert a magyar felvételi nagyon szarul van mindig összeállítva. Angolra majd nyáron megy, bár az nem fontos a felvételinél. Nyekes gimibe megy.

Én kegyetlenül, a gyerek nem. Legalábbis nem mutatja. Most volt osztályváltás is, jobb osztályba került. Néha én is feladom, mert úgy vagyok vele, mint a hármas válaszoló. Az írásbelit megcsinálja, de a szóbeli katasztrófa. Ő sem tanulta meg, hogy minden órára készülni kell. Jár angol és matek tanárhoz, de nem sok eredménye van. Tudja, mit akar magával kezdeni, melyik suliba akar menni, mi érdekelné, de a jegyei alapján nem biztos, hogy sikerül. Mégsem hajlandó küzdeni.
A matekkal pl le van maradva, mert 3 év alatt a harmadik tanárt kapták. Leül a házihoz, nem érti, és nem tudod elmagyarázni neki, hanem hisztizve közli, hogy beír valami tippet, és kész. Majd lesz valami. Amit nem értek, mert én is és az apja is szívesen segítünk mindenben, ha kéri. Jelentkezik versenyekre is ( matek, angol, nyelvtan, stb), de azokkal is így van. Mintha nem fogná fel, hogy tétje van. Ráadásul ő még rá is görcsöl, szóval amit tud, annak is elfelejti a felét.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!