Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Megteheti az osztályfőnök,...

Megteheti az osztályfőnök, hogy kollektíven mindenkit büntet? Ha nincs meg a hibás? A fiam nem volt suliban akkor.

Figyelt kérdés
Egyik kislány kabátját valamelyik gyerek kivágta ollóval(állítólag) Nem olcsó több tízezer forintos kabát. Az osztályfőnök nem találta meg a "bűnöst" ezért a kabát árát elosztotta, mindenkinek fizetni kell. Erről írt több helyen is a mai napon. Én nem vagyok hajlandó fizetni, ezt megteheti hogy ilyet kér?
ápr. 28. 15:38
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
93%
Én arra lennék kíváncsi, hogyan hajtja be az oszi? Nálunk 4 gyerek a 20-bol még azt a nyamvadt havi 1000 forintos osztály pénzt sem fizet évek óta.
ápr. 28. 21:56
 22/39 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon durva, ezek szerint azt a pár zaklató gyereket kell elkapni, az egyik tuti elmondaná az igazat(másról).

Én kivenném a gyerekem innen. Főleg ha ilyen szemetek zaklatjáky

ápr. 29. 09:31
 23/39 anonim ***** válasza:
85%
Nem fizetném ki semmiképp sem. Ezzel csak annyit ér el az osztályfőnök, hogy kislány szülei nem hápognak. Jogosan teszik amúgy, de miért mindenkit büntet? Találja meg a tettest, és őt büntesse meg.
ápr. 30. 00:10
 24/39 anonim ***** válasza:
50%

Az iskolának kötelessége kufizetni a tönkretett kabátot.

Mondjuk én nem járatnám a gyerekem drága cuccban. Nem azért, mert tönkreteszik, hanem mert simán elhagyhatja.

Amúgy szerintem is fölösleges beszedni mindenkitől az árát. Pont az elkövetők szülei nem lennének hajlandók beleadni.

máj. 1. 15:59
 25/39 anonim ***** válasza:
83%

Érdekesek ezek a válaszok.

De ha nincs meg a tettes, akkor ti hogyan oldanátok meg a dolgot, de most komolyan?

Oké, osztálypénzből, de azt is a szülők fizetik.

Amúgy hány forintra jönne ki? 500? Lehet, hogy ennyiért nem balhéznék.

Egyébként ha bullying van, azt kezelni kell, az ilyen dolgokat meg nem tudom, hogy hogy lehet kezelni. Ne járassa drága dolgokban a gyerekét.

Egyébként egyszer az én fiam csinált olyat, hogy bevitte a drága távirányítós autót a suliba. Ez persze valahol dicsekedés, de voltaképp ő csak meg akarta osztani az örömét a többiekkel. Csak ez nem így működik a gyerekeknél. Az egyik fiú nagy lendülettel rálépett, és tönkretette. A fiam szerint egyértelműen szándékosan. Tudtuk, hogy ki volt. A gyerek persze nagy ártatlan szemekkel állította, hogy véletlen volt. A fiam évekig haragudott rá, folyton újra és újra előjött a dolog. Az ofő meg mindig mondta nekem, hogy hát nem érti, hogy miért csinálja, hiszen megbeszélték már, hogy véletlen volt. A szülő persze nem ajánlotta fel, hogy kifizeti, én fordított esetben egyébként megtettem volna. Viszont azt megtanulta a gyerek, hogy semmi kedvenc játékot nem szabad bevinni.

máj. 5. 21:54
 26/39 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy ezt a "ne járassa drága ruhában a gyerekét" dolgot nem értem.

Mert az olcsó kabátot nem kell kifizetni?

A probléma ugynaúgy fennáll az 5000 forintos kabátnál és az 50.000 forintos kabátnál is. Csak a fizetendő összeg más, attól még az egész helyzet ugyanaz.

máj. 6. 11:25
 27/39 anonim ***** válasza:

Teljesen igaza van a 26osnak!

Nem lehet elvárni a tanártól, hogy nyomozó is legyen.. egyszerűen a viselkedésproblémás gyerekeket alapvetően annyira szorosan kell fogni, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Az anyagi kár meg menjen osztálypénzből(amúgy honnan tudják, hogy nem másik osztályból csinálták?) vagy le kell ezt nyelni. Amúgy milyen lelketlen szülő az, akinek a gyerekét annyira bullyingolják, hogy szétvágják a kabátját és az árán pattog ahelyett, hogy másik sulit keresne a gyerekének?

máj. 6. 11:51
 28/39 anonim ***** válasza:

27

Ne haragudj de miért kellene lenyelni ezt?

Valakinek szándékosan tönkretették a holmiját mert valamiért nem kedvelik. Az ok teljesen mindegy, akkor sem helyes a zaklatás és az, hogy megalázom a másikat mert nekem nem tetszik benne valami.

Van mondjuk néhány gyerek aki problémás és bántanak esetleg 10 gyereket, akkor mind a 10 váltson iskolát mert a szülő akinek a gyereke ezt megengedi nem képes nevelni őt? Ez szerinted igazságos és fair, hogy aki bántva van kb meneküljön el aki pedig tönkreteszi más holmiját az maradjon és folytassa a következő meg következő gyereken a feszültség levezetését?

Egyszerűen a szülői közösségnek összekellene fognia és beszélnie az osztályfőnökkel vagy igazgatóval, hogy próbálják megoldani ezt a gyerekek közt. Azt pedig még mindig jogosnak tartom, hogy a kabát árát fizessék ki, kivéve akik nem voltak aznap bent mikor az eset történt. Valami következmény kell, hogy legyen és ha látta is valamelyik gyerek biztos, hogy nem fogja elárulni nehogy őt is bántsák.

máj. 6. 12:27
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

AMúgy bárki lát bármi különbséget a "fizessék ki az osztálypénzből" és a "kifizettetik az összes szülővel" között?

Mert sztem baromira semmi különbség nincs közte, tekintve, hogy a szülők fizetik az osztálypénzt.... Csak az oszátlypénzből való levonás "érzésre ingyen van", de vlaójában pont annyira nem korrekt pl a kérdezővel szemben, akinek a gyereke garantáltan nem érintett, hogy az ő pénzéből menjen a dolog.

máj. 6. 13:28
 30/39 anonim ***** válasza:

28asnak:

Megtették, megvolt a következmény, nyomoztak! Nem hozott eredményt, ezt kell lenyelni! A vonaton sem fizetik meg az utasok a tönkretett cuccod, ha nincs meg a tettes, ez is ilyen. Nem lehet lehúzni ártatlanokat, nincs kollektív büntetés.. ez milyen igazságszolgatás lenne már?

Ha sokakat bántanak, össze tudnak fogni, ha nem, akkor le kell lépni. Nem szokott véletlen lenni, hogy senki nem áll ki a bántott mellett, sokan nem bírják.. nyilván bántani nem szabad, de szeretni és barátkozni sem kell vele. Annak a gyereknek is lehetnének barátai egy másik közegben!

Nevetséges amit elvársz, a valós igazságszolgáltatásra kell őket felkészíteni, és szerintem ilyen esetben az a jogos, mint a felnőtt életben. Ismeretlen tettes, nem vezetett eredményre, le kell zárni. Max a sulin lehetne behajtani, de ott sem igazán.

De szeretném, ha mindenki aki fideszre szavazott magánvagyonnal beszállna az azóta ellopott pénzek pótlásába:D

máj. 6. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!