Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Matematika alól felmentés?...

Matematika alól felmentés? Mennyi időt vesz igénybe?

Figyelt kérdés
Akinek a gyermekét felmentették ezen tantárgy alól, mennyi idő alatt bírálták el?
máj. 2. 07:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
50%

Eltudom képzelni, hogy a gyerekednek esetleg valami speciálisabb oktatás kellene, mint az osztálytársaidnak.

De ilyen dolog egy valóban jó tanáron nem foghat ki, legfeljebb több törődést igényel a gyerekkel szemben.

Plusz 9- is teljesen egyetértek:

"Ilyen tanár mellett: iskolaváltás. Ha ennyire vegzálja a gyereket az mentálisan tönkreteheti! Valószínűleg ott lesz a kutya elásva, a tanár pikkel rá, becsmérli, így persze, hogy a gyerek nem teljesít, nem is akar. Mert minek? Úgyis cseszegetni fogja."

Könnyen lehet, hogy gyereked mégis csak értené matekot, de lelki vegzálás miatt kialakult benne valami lelki gátlás, és valójában ezéért nem teszi. Ami neked nem mer be ismerni, de lehet akár még önmagának sem. Így védekezik a bántalmazás ellen.

És "szakértőktől" se várjál csodát. Én magam ismerek olyan gyerekpszichiáter főorvost, (a szomszédom) akik saját bevallása szerint (ne persze ezt nem nyilvánosan mondta el) utálja a gyerekeket, de alap orvosi szinten is egy nagy nudli. Szóval közük is akad kókler, nem vedd feltétlenül készpénznek, amit ezek szagértenek. A "legszebb" a dologban talán az, hogy tavaly elment nyugdíjba, él nyugtatón él: nem bírja ezt a "büdös életet" idegekkel...

Egy igazán jó, bele való tanár kellene szerintem a gyerekednek, aki maga is érti a matekot, tud nagyon jól magyarázni, és tud bánni a gyerekkel, akkor is, ha a képességei gyengébbek vagy netán bármi pszichológia problémái is vannak.

És a képességek sem megváltoztathatatlan dolgok, hanem fejleszthetőek.

Nem könnyű ilyen tanárt találni.

máj. 2. 12:19
 12/29 A kérdező kommentje:

Minden tanár rossz? Az kizárt.

Alsóban volt egy tanár, felsőben kettő. Most középiskolában 9. és 10. osztályban egy, idén 11.-ben kaptak újat. Eddig a tanárokkal személyes gond nem volt, most ezzel van, mert nagyon köcs.g, de nem csak az enyémmel, mással is, s osztály szinten is romlottak a jegyek, de nálunk alap felállás volt, hogy ennyire gyenge.

Általánosban egy, középiskolában 2 különtanárhoz is járt, még sincs eredmény.

Azt pedig nem gondolnám, hogy ennyire nem akarná egy olyan tanuló, akinek (matematikán kívül) eddig egy 3-as szerepelt a bizonyítványában a többi 4-es és 5-ös mellett.

máj. 2. 12:32
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok. Próbáld meg diszkalkuliára kivizsgáltatni. Nem mindig és mindenhol nézik, de ők ha a fejük tetejére állnak akkor is szenvednek a matekkal. Hasonló mint a diszlexia, nem nem érti meg nem akarja, a számokat "keveri", felcseréli stb. Erre van külön fejlesztés (mondjuk azt kicsinek jobb elkezdeni, de nyilván valamennyit most is segít), sima tanár nincs képezve diszes gyerek tanítására.
máj. 2. 12:53
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer kellett menni a szakszolgálathoz kb 5 hónap volt az elejétől a papír kiküldéséig hogy diszkalkuliás.
máj. 2. 13:28
 15/29 A kérdező kommentje:
Akkor a mi esetünkben ez év végéig meg sem lenne a felmentés valószínű. Nem tudom mit tegyek, a gyerek teljesen kész van attól is, hogy megbukik, de felmentetni sem akarja magát… szeretne tovább tanulni is, ott is számít, jövő hétre el kell döntenünk.
máj. 2. 13:34
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát év végére tuti nem lenne meg. Nekünk kétszer kellett a szakszolgálathoz menni, 1 hónapos szünettel. Simán tovább tanultam amúgy, két diplomám is van.
máj. 2. 13:45
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Év végére biztos nem lesz már meg. Ha most elindítjátok, akkor talán ősszel meglesz a vizsgálat.
máj. 2. 14:47
 18/29 A kérdező kommentje:

esetleg abban tudna valaki segíteni, ha elindítjuk, megvan az eredmény, hogy felmentést kaphat, utána eldönthetjük, igényeljük vagy sem?

Pont végzős évről lenne szó. Bár ott az érettségi is… ördögi kör ez.

máj. 2. 15:33
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Megyétől függ milyen hosszú a folyamat. Mennyire vannak telítve. De ahogy értem Ő még nem SNI-s semmi miatt. Akkopr a Tagintézménynél kell kezdeményezni. Az is jó pár hónap, majd ők döntik el tovább küldik-e a Szakértőibe. Az akár 1 év várakozási idő is lehet. Tehát kétlépcsős folyamat. A felmentés nem egyszerű, sok minden kell hozzá... Szakértőiben dolgozom.
máj. 2. 19:41
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Igen Budapesten pl 1 éves várólista van. Nekem nem származott semmi hátrányom a felmentésből, sőt. Nálam is érettségi előtti évben történt meg a kivizsgálás, teljesen felszabadultam mikor kiderült nem én vagyok a buta hanem discalculiám van. Érettségin matek helyett választani kellett egy másik tárgyat. Egészségügyi főiskolát végeztem amúgy, most csinálom a másoddiplomámat.

Viszont tényleg kezdjétek el intézni, különben még érettségire se lesz meg.

máj. 2. 19:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!